Plzeňský Prazdroj již počtvrté TOP Zaměstnavatelem

Praha, 9. února 2017 – Největší český pivovar získal i letos na základě hlasování studentů vysokých škol prestižní ocenění TOP Zaměstnavatele v kategorii Spotřebitelský průmysl.  Plzeňský Prazdroj první místo obhájil již počtvrté v řadě. (TZ)

Asociace studentů a absolventů zkoumá pravidelně kariérní preference českých vysokoškoláků, poté zveřejňuje studii TOP Zaměstnavatelé s cílem pomoci studentům se zorientovat podle svých vrstevníků při hledání budoucího zaměstnání i se získáváním zkušeností během studia.

Výsledky průzkumu potvrdily, že studenti považují kvalitní praxe za stále větší přidanou hodnotu. Až 93 procent vysokoškoláků dokonce dává přednost získaným zkušenostem z praxe před teoretickým vzděláním. Plzeňský Prazdroj v anketě boduje zřejmě právě kvůli své kvalitní nabídce letních stáží. „Kariéru mohou studenti v Plzeňském Prazdroji odstartovat během letních stáží, kde pracují na individuálních projektech hledajících řešení konkrétního problému pod vedením manažerů a na závěr svůj projekt prezentují top managementu. Nejlepším absolventům nabízíme trainee programy nebo konkrétní pozice ve firmě,“ komentuje talent manažer Plzeňského Prazdroje Tomáš Srb. Plzeňský Prazdroj v nejbližších dnech otevře 20 letních stáží napříč všemi obory.

Plzeňský Prazdroj se drží na předních pozicích v průzkumech veřejného mínění studentů podle Tomáš Srba také díky množství mladých lidí, kteří v Prazdroji již pracují a sdílejí se svými kamarády své dobré zkušenosti.

Ocenění včera převzal talent manažer Plzeňského Prazdroje Tomáš Srb a specialistka talent managementu Eva Puhlovská, která je sama absolventkou studentských stáží Plzeňského Prazdroje.

O studii

Organizátoři projektu TOP Zaměstnavatelé sbírali data týkající se preferencí českých studentů směrem k budoucímu zaměstnavateli od 3. října do 11. prosince 2016. Do výzkumu se zapojilo 10 413 českých vysokoškoláků. Studenti odpovídali na otázky prostřednictvím online dotazníku, který připravila výzkumná agentura GfK ve spolupráci s organizátory průzkumu. Letošní ročník byl realizován pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Odborným garantem průzkumu je agentura GfK.

 

Poznámky pro editory

 

  • S celkovým prodejem téměř 10 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2015 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj, a.s., oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2016 pořádané platformou Byznys pro společnost.