Hasiči chrání nás, kdo chrání hasiče?

S centrálou Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, která se nachází v Kladně, je přes zabezpečenou internetovou linku propojeno 33 hasičských stanic. Pro svoje interní komunikační systémy a další aplikace nezbytné pro záchranné i preventivní akce využívá Hasičský záchranný sbor šifrované VPN spojení. (TZ)

Stávající infrastruktura, založená na firewallech Zyxel, si po více než pěti letech spolehlivého provozu, kvůli rostoucím objemům datových přenosů, vyžádala inovaci klíčových síťových prvků v nejvytíženějších lokalitách. Kromě maximální spolehlivosti a vysoké dostupnosti patří mezi hlavní požadavky Hasičského záchranného sboru na síťovou infrastrukturu také kvalitní zabezpečení a pokročilé filtrování datového provozu.

Díky dlouholetým zkušenostem a vysoké spokojenosti se stávajícími firewally Zyxel USG200 se Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje rozhodnul při inovaci své sítě opět vsadit na produkty Zyxel. Ve 12 nejvytíženějších lokalitách byly na hasičských stanicích nasazeny nové firewally Zyxel USG210. Tento typ unifikované bezpečnostní brány dosahuje vyšší datové propustnosti a umožňuje rychlejší, plně zabezpečené propojení s kladenskou centrálou i dalšími složkami Integrovaného záchranného systému.

Brány Zyxel USG řady Advanced, jako je i Zyxel USG210, využívají několik WAN rozhraní pro vyvažování zátěže a zálohování datového připojení. Firewally zajišťují extenzivní ochranu před škodlivým softwarem a efektivní kontrolu webových aplikací s využitím nejmodernějšího firewallu, antiviru, antispamu, filtrování obsahu, IDP a aplikační inteligence. Tyto bezpečnostní nástroje jsou podpořeny SSL inspekcí, která pomáhá blokovat hrozby skryté v šifrovaných připojeních https.

Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje má po upgradu k dispozici rychlejší a bezpečnější propojení mezi centrálou a nejvytíženějšími lokalitami. Nastavení firewallů na hasičských stanicích je velmi restriktivní, s filtrováním všech nepotřebných síťových služeb a internetových aplikací. Maximální kapacita datových přenosů musí být vždy vyhrazena interní komunikaci a aplikacím.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

Zyxel, Your Networking Ally.