Cisco zrychluje nasazení hybridního cloudu integrací Cisco UCS s Microsoft Azure Stack

Praha 20. února 2017 – Společnost Cisco rozšiřuje portfolio systémů Cisco UCS o platformu Microsoft Azure Stack. Nový integrovaný a ověřený systém umožňuje zákazníkům poskytovat služby platformy Microsoft Azure z jejich on-premise datových center. Společné řešení vyvinuté společnostmi Cisco a Microsoft poskytuje podnikům nástroje, které podporují rozvoj a modernizaci aplikací ve vysoce flexibilním a škálovatelném hybridním cloudovém prostředí. (TZ)

Podniky, které dnes musí reagovat na dynamické změny trhu, často hledají jednoduše ovladatelná a flexibilní hybridní cloudová řešení. Ta přitom musejí umožnit optimalizaci zdrojů a škálovatelnost, zároveň přitom zachovávat výhody lokálního datového centra. Spojení řešení Cisco UCS a robustní cloudové platformy Microsoft Azure do integrovaného systému je specificky vytvořeno pro všechny cloudové pracovní zátěže. Zákazníci nyní získávají řešení, které jim poskytuje plnou kontrolu nad tím, jakým způsobem zajišťují správu, zabezpečení a dostatečný výkon.

Hlavní výhody řešení Microsoft Azure Stack na systémech Cisco UCS:

  • Rychlejší růst a inovace: firmy a poskytovatelé služeb mohou rychle rozšířit své podnikání pomocí efektivního a flexibilního cloudového spotřebního modelu. Poskytovatelé služeb také mohou svým zákazníkům nabízet prostředí Azure způsobem „infrastruktura jako služba“ (IaaS) nebo „platforma jako služba“ (PaaS).
  • Nejmodernější technologie: řešení vybudované na špičkové architektuře Cisco UCS staví na technologii Unified Fabric. Spolu s všestranným síťovým adaptérem Cisco Virtual Interface Card optimalizovaným pro služby Azure se tak stává základním stavebním kamenem výkonné podnikové sítě.
  • Jednoduchý management: ovládání všech výpočetních a síťových prvků v jednom jednoduchém rozhraní spolu se šablonami pro nastavování pravidel snižuje celkové náklady na vlastnictví u společných zákazníků společností Cisco a Microsoft.
  • Vysoká důvěryhodnost: společnosti Cisco a Microsoft dlouhodobě patří ke spolehlivým partnerům a klíčovým globálním inovátorům.

Dostupnost integrace Microsoft Azure Stack na systémech Cisco UCS je naplánována na třetí čtvrtletí 2017.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.