D-Link uvádí novou řadu 10GbE stohovatelných řiditelných switchů

Praha, 28. února 2017– D-Link, nadnárodní výrobce síťových zařízení, dnes představil svoje nejnovější vysoce výkonné L3 stohovatelné řiditelné switche řady DGS-3630. (TZ)

Jsou navrženy tak, aby pokryly celé spektrum požadavků od úrovně malých a středních firem (SME) až po velké firmy a poskytovatele internetového připojení (ISP). Díky vysoké hustotě portů, možnosti stohování a snadnému ovládání jsou switche řady DGS-3630 ideální pro širokou škálu aplikací – mohou pracovat na páteřní, distribuční nebo přístupové vrstvě.

Switche jsou vybaveny gigabitovými (GbE) přístupovými porty a 10 GbE uplinkovými porty pro zajištění širokopásmového připojení do páteřní sítě nebo k serverům a datovým úložištím. To umožňuje snadné navýšení kapacity stávajících ethernetových sítí nebo vytvoření robustního základu pro novou instalaci. Kromě toho řada DGS-3630 podporuje technologii HW stohování, která dovoluje propojit až 9 switchů do jednoho fyzického stohu disponujícího až 432 gigabitovými ethernetovými porty, což umožňuje flexibilně zvyšovat kapacitu sítě podle potřeb provozu. Tento přístup zvyšuje také redundanci při použití několika fyzických jednotek a zjednodušuje správu díky možnosti řídit všechny členy stohu přes jedinou IP adresu.

Pro řadu DGS-3630 je dodáváno několik úrovní softwaru, což umožňuje flexibilní správu softwaru a upgrade funkcí podle potřeb uživatelů. Switche řady DGS-3630 obsahují standardně základní verzi softwaru – Standard Image (SI). Další funkce je možné přidat pomocí samostatně zakoupených licencí pro upgrade na Enhanced Image (EI) nebo MPLS Image (MI). Standard Image poskytuje klíčové funkce pro firemní sítě, jako jsou přepínání na L2, základní statické a RIP směrování, L2 multicast, řízení priorit (QoS), provoz/správa/údržba (OAM) a robustní zabezpečení. Enhanced Image obsahuje všechny funkce ze Standard Image a podporuje také plné L3 směrování pro velké firemní sítě, včetně OSPF, BGP, VRF-Lite a L3 multicastu. MPLS Image nabízí VPN služby pro ISP, včetně IS-IS a MPLS L2 / L3 VPN.

Kevin Wen, prezident D-Link Europe, řekl: „Vysokorychlostní síťové propojení má pro dnešní firmy zásadní význam. Hlavní částí pro jeho zajištění je vhodný switch, který dokáže podporovat rostoucí nároky na konektivitu. D-Link je přesvědčen, že všechny organizace, bez ohledu na velikost, mají mít přístup ke kvalitní technologii, která jim může pomoci udržet potřebný tok informací. Proto pokračujeme v rozšiřování nabídky pokročilých funkcí u celého našeho sortimentu firemních switchů za dostupnou cenu.“

Řada DGS-3630 podporuje také sadu technologií D-Link Green, které se aktivně podílejí na snížení spotřeby energie switchů a tím také zmenšení vyzařovaného tepla. D-Link Green zahrnuje funkce pro úsporu energie, automatické řízení ventilátoru a detekci délky kabelu. Funkce pro úsporu energie automaticky vypíná porty, které nejsou připojeny nebo nepřenášejí data. Automatické řízení ventilátoru optimalizuje rychlost a provoz vestavěných ventilátorů pro zajištění nepřetržitého, spolehlivého a ekologického provozu switche.

Řada switchů DGS-3630 obsahuje:

  • DGS-3630-28SC
    • 20 SFP portů
    • 4 Combo 10/100/1000BASE-T/SFP porty
    • 4 10 GbE SFP+ porty
  • DGS-3630-28TC
    • 20 10/100/1000BASE-T portů
    • 4 Combo 10/100/1000BASE-T/SFP porty
    • 4 10 GbE SFP+ porty
  • DGS-3630-52TC
    • 44 10/100/1000BASE-T porty
    • 4 Combo 10/100/1000BASE-T/SFP porty
    • 4 10 GbE SFP+ porty

Všechny typy řady DGS-3630 jsou již v současné době dostupné v České republice a na Slovensku.

O společnosti D-Link

D-Link je jedním z předních světových výrobců síťové infrastruktury, který již 30 let dodává inovativní, vysoce výkonné a intuitivně ovladatelné produkty pro firmy a domácnosti. D-Link navrhuje, vyvíjí a vyrábí oceňovaná síťová a bezdrátová zařízení, úložiště dat a zabezpečovací řešení pro IP dohled. Řada mydlink™ Home obsahuje technologii pro automatizovanou domácnost, která umožňuje majitelům nemovitostí monitorovat, automatizovat a ovládat domácnost kdykoliv a kdekoliv i pomocí smartphonu nebo tabletu. D-Link nabízí své rozsáhlé produktové portfolio organizacím a spotřebitelům prostřednictvím své globální sítě obchodních partnerů a poskytovatelů služeb. D-Link si uvědomuje význam zpřístupňování, správy, zabezpečení a sdílení dat a digitálního obsahu. Je průkopníkem mnoha IP technologií pro plně integrované prostředí digitálních domácností a počítačových sítí.

Pro více informací o společnosti D-Link navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.