Veeam uvádí integrované řešení dostupnosti pro platformu Cisco HyperFlex

Díky integraci unikátní technologie přímé podpory snímků s platformou Cisco HyperFlex nyní společnosti Veeam a Cisco uspokojí i ty nejnáročnější požadavky na dostupnost dat v rámci podnikové digitální transformace (TZ)

Baar, Švýcarsko, 6. března 2017: Veeam® Software, inovativní poskytovatel Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), posiluje svou spolupráci se společností Cisco a přichází s integrací přímého vytváření a další podpory snímků do platformy pro hyperkonvergentní infrastrukturu (HyperConverged Infrastructure, HCI) Cisco HyperFlex. Integrace platformy Veeam Availability Suite se softwarově definovanými sítěmi i výpočetní silou serverů Cisco UCS a s platformou Cisco HyperFlex HX Data Platform byla navržena s cílem nabídnout zákazníkům snadněji použitelné řešení i vyšší efektivitu v moderní éře hybridních cloudů. Novinka umožní podnikům snížit doby zálohování i obnovy a zlepšit celkovou provozní výkonnost.

Hybridní cloudy umožňují digitální transformaci

Je stále jasnější, že pro podniky po celém světě představuje digitální transformace rozhodující imperativ, a to bez ohledu na velikost dané společnosti nebo na oblast jejího podnikání. Organizace, které nedokáží prostřednictvím nových příležitostí digitálního věku a obchodních modelů vytvářet hodnoty, růst a získávat konkurenční výhody, riskují závažné důsledky včetně dlouhodobé podnikatelské bezvýznamnosti. A jádrem této transformace jsou právě hybridní cloudy.

Analytická firma IDC předpovídá, že příjmy v oblasti veřejných IT cloudových služeb budou v roce 2020 vyšší než 203,4 miliard amerických dolarů při složené roční míře růstu (GAGR) 21,5 procent – tato oblast tedy poroste téměř sedmkrát rychleji než celý trh s informačními technologiemi. Veřejné cloudové služby budou v roce 2019 stát za pětinou z 716 miliard agregovaných příjmů generovaných požadavky aplikací, vývojových a distribučních nástrojů, infrastrukturním software, úložišti a servery. Do roku 2018 bude více než polovina investic do firemní IT infrastruktury a software směrována do cloudových technologií (privátních i veřejných) a v roce 2020 půjde o 60 až 70 procent celkových výdajů do informačních technologií.

V současnosti organizace přehodnocují svá stávající datová centra a začínají pro naplnění cílů digitální transformace využívat hybridní cloudy. Nicméně zajištění dostupnosti napříč prostředími hybridních cloudů není zrovna snadné. A to je přesně důvod pro nejnovější vývoj ve společnosti Veeam a hlubší integraci jejích technologií s platformou Cisco HyperFlex. Nejenže tak mohou podniky díky platformě Cisco HyperFlex a výpočetní síle systémů Cisco UCS zvýšit svoji efektivitu i přizpůsobitelnost, ale integrace technologií Veeam zajistí i dostupnost dat v režimu 24/7/365 napříč multi-cloudovými prostředími.

Pokročilé zajištění dostupnosti s technologiemi Veeam a Cisco HyperFlex

“Zkrácení času obnovy dat a aplikací je pro podnikání naprosto zásadní záležitostí, a právě proto je naše novinka pro trh velmi důležitá,“ uvedl Peter McKay, prezident a COO společnosti Veeam. „Díky spojení osvědčených řešení dostupnosti značky Veeam s platformou další generace společnosti Cisco HyperFlex můžeme zákazníkům nabídnout bezkonkurenční zajištění dostupnosti dat i aplikací. To znamená, že firmy mohou realizovat své investice do informačních technologií bez přerušení provozu, které obvykle stojí za konzervativním přístupem k inovacím v oblasti používaných produktů i služeb poskytovaných zákazníkům.“

 

Nejnovější oznámení navazuje na úspěšnou spolupráci společností Veeam a Cisco zahájenou v roce 2013 společným řešením založeným na serverové technologii Cisco UCS a platformě Veeam Availability Suite. A jak firmy stále více zpřístupňují svá nejdůležitější data i systémy online s cílem vytěžit maximum z digitální transformace a využívat data pro lepší a informovanější podnikatelská rozhodnutá, stává se správa těchto dat čím dál kritičtějším prvkem podnikové informační architektury.

 

„Digitální transformace stojí za explozivním růstem zájmu o platformu Cisco HyperFlex,“ uvedl Kaustubh Das, viceprezident pro produkt management v oblasti úložišť ve společnosti Cisco. „Řešení společnosti Veeam je nyní integrováno s platformou HyperFlex. Tato integrace pomáhá naším zákazníkům plně využít veškerý potenciál hyperkonvergentní infrastruktury příští generace, zejména pak díky minimalizaci rizik a kratším dobám výpadků a umožňuje snadné přizpůsobení změnám souvisejícím s požadavky na zajištění provozu v režimu 24/7/365.“

Mezi klíčové přínosy přímé integrace technologií Veeam s platformou Cisco HyperFlex patří:

  • Lepší cíle bodu obnovy – díky zálohování ze snímků úložiště mohou uživatelé provádět zálohování naprosto kdykoli a tak často, jak potřebují. Výsledkem je snížení podnikatelských rizik souvisejících s případnou ztrátou dat.
  • Minimální dopady na produkční prostředí – nepoužívání snímků virtuálních strojů VMware znamená eliminaci nepříznivých dopadů, které jsou způsobené vytvářením a mazáním snímků. Negativní vliv na výkon produkčních prostředí virtuálních strojů během kopírování je tak výrazně nižší.
  • Rychlejší zálohování – díky jedinečné schopnosti zálohovat data přímo ze souborového systému při současné podpoře asynchronního čtení může být zálohování pomocí platformy Veeam Availability Suite verze 9.5 až dvakrát rychlejší, než je tomu v případě využití standardních funkcí VMware vSphere.
  • Bezagentové konzistentní zálohování aplikací je dostupné pro mnoho aplikací a systémů včetně Microsoft Active Directory, Exchange, SharePoint, SQL Server a Oracle.
  • Replikace úložišť – zákazníci nyní mohou pomocí funkcí pro replikaci virtuálních strojů replikovat provozní prostředí s Cisco HyperFlex do dalšího systému HyperFlex nebo do libovolného jiného prostředí postaveného na VMware vSphere včetně řešení účastníků partnerského programu Veeam Cloud & Service Providers.

Přímá integrace technologií Veeam s platformou Cisco HyperFlex bude celosvětově dostupná ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Podpůrná vyjádření

“Oznámení možnosti přímého vytváření snímků infrastruktury využívající platformu Cisco Hyperflex představuje pro podniky spoléhající se na technologie společnosti Cisco opravdovou výhru,“ uvedl Dan Thompson, hlavní analytik ve společnosti 451 Research. „Díky této nové a těsnější integraci může zálohování probíhat na nižší úrovni. Přínosem jsou menší nároky na systémové zdroje i úspora drahocenného času, kterého se v dnešních prostředích stále více nedostává. Integrace technologií obou značek tak umožňuje dosáhnout kratších cílů času obnovy (Recovery Point Objective, RPO) a organizace díky tomu mají k dispozici více možností pro stanovení svých plánů pro zálohování a zotavení po havárii.“

„Veeam má dlouhodobě dobré vztahy se společností Cisco a jsem rád, že jsme díky integraci nativní podpory snímků do platformy Cisco HyperFlex tuto spolupráci ještě více prohloubili,“ konstatoval Andy Vandeveld, viceprezident pro aliance ve společnosti Veeam. „Jde o další příklad toho, jak Veeam úzce spolupracuje s výrobci nejlepších úložišť i serverů s cílem zajistit vyšší výkon, a tedy i dostupnost dat. Zákazníci dali jasně najevo, že chtějí, abychom byli partnery předních značek v oblasti serverů i ukládání dat a mohli tak nabídnout flexibilní řešení, která jsou opravdu funkční a naplňují zvyšující se požadavky na zajištění dostupnosti. A to je přesně to, co jsme v tomto případě udělali. Platforma Cisco HyperFlex nabízí možnost výrazné diferenciace všem zákazníkům, kteří chtějí škálovat úložnou a výpočetní kapacitu, a nyní mají ti samí zákazníci k dispozici výhody plynoucí z naší nové přímé integrace přinášející špičkové řešení pro zajištění dostupnosti.“

“Akris je mezinárodní módní značkou s obchody po celém světě,“ řekl Thomas Kaeser, CIO společnosti Akris, předního módního řetězce se sídle ve Švýcarsku. „Když jsme pro podporu našeho podnikání potřebovali flexibilní, škálovatelnou a bezpečnou infrastrukturu, vybrali jsme spolu s naším partnerem, společností Ceruno AG, právě platformy Cisco HyperFlex a Veeam Availability Suite. Nyní jsou díky integraci přímé podpory snímků do platformy HyperFlex naše zálohování i obnovy ještě rychlejší a pomáhají nám v zajištění nepřetržitého provozu v režimu 24×7.“

“Betta Pharmaceuticals Co., Ltd. výrazně roste a rychle se zvyšuje i rozmanitost používaných aplikací. Tradiční zálohovací řešení nejsou škálovatelná a nemohou tedy naplnit naše stále náročnější požadavky související s podnikáním,“ uvedl Chao WANG, IT manažer ve společnosti Betta Pharmaceuticals Co., Ltd., čínské špičkové farmaceutické firmy. „Výsledkem integrace technologií Veeam s Cisco HyperFlex je vysoce flexibilní, škálovatelné a snadno implementovatelné řešení – práce se snímky v podání značky Veeam výrazně zrychluje zálohování, které tak má menší dopady na produkční prostředí jednotlivých virtuálních strojů během zálohování. Jediným požadavkem pro zvýšení výkonu a kapacity je tak vlastně jen přidání uzlů – výsledkem jsou nižší celkové náklady na vlastnictví (Total Cost of Ownership, TCO) i naplnění požadavků našeho rostoucího podnikání. A samozřejmě také potvrzení přínosů nejnovějších trendů v celé této oblasti.“

„Našim cílem je zákazníkům pomoci plně využívat moderní technologie a oni od nás poptávají návod, jak se vlastně mají v problematice digitální transformace orientovat,“ uvedl Costa Diamandis ze společnosti Uplinx Advanced Services, která je obchodním partnerem Veeam a sídlí v australském Perthu. “Spojení platformy Cisco HyperFlex založené na serverech UCS a Veeam technologií nám pomáhá naplnit tento cíl tím, že nabízí to nejlepší z oblasti hyperkonvergence a řešení pro zajištění dostupnosti.“

Pro více informací navštivte www.veeam.com.

O Veeam Software

Veeam® rozpoznává nové výzvy, kterým společnosti po celém světě čelí při zajištění Always-On Enterprise™ – obchodní činnosti, jež musí být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. K řešení tohoto se Veeam stal průkopníkem nového trhu Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), aby pomohl organizacím dosáhnout cílů času obnovy a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Toho dosahuje prostřednictvím zásadně nového typu řešení, které poskytuje vysokorychlostní obnovení, zamezení ztrátě dat, ověřenou obnovitelnost, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability Suite™, jež obsahuje Veeam Backup & Replication™, využívá virtualizační, ukládací a cloudové technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit organizacím čas, zmírnit rizika a výrazně snižovat investiční a provozní náklady, při stále podpoře stávajících a budoucích cílů zákazníků Veeam.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě 45 000 ProPartnerů a více než 230 000 zákazníků. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz.

O Cisco
Cisco je ochranná známka nebo registrované ochranné známky společnosti Cisco a / nebo jejích dceřiných společností v USA a dalších zemích. Výčet ochranných známek společnosti Cisco lze nalézt na http://www.cisco.com/go/trademarks.

 

###