NAKIT získal dalšího odborníka v oblasti informační bezpečnosti

PRAHA, 8. března 2017 – Národní agentura pro komunikační a informační technologie (NAKIT) posiluje své řady o dalšího odborníka. Odbor Informační bezpečnost a BCM (Business continuity management) nově povede Tomáš Filip. Bude jedním z členů týmu Vladimíra Rohela, který v NAKITu působí od února. (TZ)

Tomáš Filip vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze a do NAKITu přichází z pozice globálního leadera bezpečnostního dohledu IT společnosti Novartis.  Dříve pracoval například v bankovním dohledu České národní banky, kde se podílel na založení a formování týmu zodpovědného za dohled nad řízením IT rizik v bankovním sektoru. Později působil jako manažer informační bezpečnosti v Plzeňském prazdroji a jako ředitel informační bezpečnosti a change managementu v České pojišťovně. “Tomáš více než 16 let získává odborné znalosti i zkušenosti na poli informační bezpečnosti. Působil v soukromé i státní sféře a znalost obou prostředí v kombinaci s jeho bohatými zkušenostmi je pro NAKIT velkým přínosem. Bude mít na starosti vedení odboru Informační bezpečnost a BCM,” říká šéf sekce Bezpečnost NAKITu Vladimír Rohel.

____________________

O společnosti

Národní agentura pro komunikační a informační technologie, s. p. (NAKIT) je státní podnik, který vznikl na základě usnesení Vlády ČR ze dne 21. prosince 2015 č. 1065. Jeho úkolem je zajistit pro Ministerstvo vnitra ČR dlouhodobý a koncepční rozvoj informační a komunikační infrastruktury ve vlastnictví státu tak, aby veškeré budoucí investice do této oblasti byly podřízeny jednotné strategii.