Startup World Cup 2017 zná vítěze finálového večera na Žofíně, ShipVio

/Praha, 8. března 2017/ „Podařilo se dát dohromady komunitu talentovaných startupistů, investorů a mentorů z CEE regionu. Atmosféra postavená na myšlence sdílení byla skvělá a neopakovatelná. Gratuluji nejen vítězi ShipVio, ale všem, kdo se do Startup World Cupu v Praze přihlásili. Chtěla bych poděkovat soutěžícím, partnerům, mentorům, investorům, porotě, inkubátorům, akcelerátorům a dalším, kdo se na vzniku SWC Prague podíleli nebo ho jinak podpořili. V regionálním kole v Praze projevilo zájem soutěžit 210 projektů z více jak 22 zemí světa. Samotné finále s výhrou 1 milionu dolarů v podobě investice v Silicon Valley bude 24.3.2017 jedinečnou příležitostí pro vítěze pražského kola ShipVio se prezentovat s 15 nejlepšími startupy z celého světa.“ uvedla Radka Horáková, provozní ředitelka UP21. (TZ)

  • Vítěz pražského regionálního kola, český projekt Shipvio André Draveckého a jeho týmu, bude 24. 3. 2017 v Silicon Valley soutěžit mezi 16 nejlepšími z celého světa o investici ve výši 1 milion dolarů.
  • Event Startup World Cup 2017 v Praze měl za cíl propojit start-up scénu, podpořit celý její ekosystém a pomoci je zprůhlednit.
  • Celodenní akce s finálovým pitchem startupové soutěže se uskutečnila 7. 3. 2017 v srdci Prahy na Žofíně.
  • Osmičlenná komise zastoupená Chrisem Abshirem zakladatelem Startup World Cup, Billem Reichertem z Garage Technology Ventures, Vítkem Šubertem z UP21, Romanem Knapem ze SAPu, Janem Kranátem z M.C. consultingu, Danielou Liškovou z Microsoftu, Alfredem Coppolou z US Mac a Kenem Singerem  Berkley vybírala nejlepší Startup z TOP10. Devátým hlasem byl názor veřejnosti z řad návštěvníků akce, kteří hlasovali pomocí hlasovacího systému Demokracie21.
  • Tým SWC Prague děkuje partnerům, porotě a podporovatelům akce ž řad speakrů, mentorů, investorů za jejich významný podíl na realizaci SWC Prague.

Startup World Cup v číslech:

  • Akci navštívilo přes 500 lidí z toho jste mohli potkat přes 150 reprezentantů z řad sturtupů, 18 investorských skupin se svými zástupci nebo 21 inspirativních mentorů.
  • O účast v pražském regionálním kole soutěže projevilo zájem 210 startupů z 22 zemí světa.
  • Zapojilo se 22 start-up inkubátorů a akcelerátorů z 10 zemí Evropy.
  • Do SWC se zapojily startupy nejen z Evropy. Přihlásili se účastníci z Česka, Slovenska, Polska, Rakouska, Gruzie, Maďarska, Bulharska, Estonska, Německa, Velké Británie, Řecka, Itálie, Slovinska, Kazachstánu, Moldávie, Srbska, Švýcarska, Španělska, Makedonie, Egypta, Indie a Brazílie.
  • Hlavními partnery akce byli Microsoft s.r.o., Česká spořitelna, a.s., KPMG Česká republika, s.r.o. a Hlavní město Praha.

TOP 10 finalistů StartupWorld Cupu 2017 regionálního kola v Praze:

    1. Mindpax.me Pavel Nevický
    2. Smartlook Vladimír Sandera
    3. Twisto Michal Šmída
    4. BLITAB Technology GmbH Kristyna Tsvetanova
    5. Byzance Jakub Chromec
    6. Locaid.me Maksym Verteletskyi
    7. Nanits Robert Kaločai

 

  • ShipVio André Dravecký

 

  1. ARTSTAQ Petr Václavek
  2. Gettick Alan Vyšín

StartupWorld Cup

StartupWorld Cup je celosvětová startupová konference a soutěž organizovaná venture kapitálovým fondem Fenox. Vznikla přímo v Silicon Valley s cílem podpořit celosvětové inovace, propojit startupový ekosystém, otevřít dveře talentovaným podnikatelům a identifikovat 16 nejlepších startupových projektů na světě. Regionální kola soutěže probíhají v 16 metropolích ve 13 zemích světa. Vítězové regionálních kol se utkají 24. 3. 2017 přímo v Silicon Valley na velkém finále, ve kterém budou se svými projekty bojovat o investici ve výši 1 milionu dolarů. Evropu budou v prvním ročníku reprezentovat Česká republika, Velká Británie a Lucembursko. Více na www.swcprague.com.

UP21

Inkubátor, který podporuje lidi s jiskrou v oku a jejich projekty. Všichni, kteří se okolo UP21 pohybují, se řídí společnými hodnotami. Tedy pomáhat posouvat projekty rychleji tím správným směrem. U startupistů se zaměřuje na jejich osobní rozvoj. Má unikátní metodologii vzdělávání, kterou rozvíjí s odborníky přímo ze Silicon Valley. Zrychluje tak cestu startupisty  za jeho cíli a k jeho vlastní svobodě. Více na www.up21.com.