Honor 6X: Nejlevnější telefon s duálním fotoaparátem je už v prodeji

Praha, 14. března 2017 – Po čtrnácti dnech předprodejů zahájila značka smartphonů Honor prodej modelu Honor 6X. Očekávaný telefon má 5,5″ FullHD displej, 3GB operační a 32GB interní paměť. Chlubí se především ve své třídě netradičním duálním fotoaparátem
a spolehlivou čtečkou otisků prstů. Od dnešního dne je v prodeji, a to za 6 990 Kč. Honor 6X je tak nejlevnějším telefonem s duálním fotoaparátem na našem trhu. (TZ)

Duální fotoaparát s řadou fotografických funkcí pro profi snímky

Zadní stranu Honoru 6X ovládl především hlavní duální fotoaparát s kombinovaným rozlišením 12 MPx a 2 MPx. Druhá čočka umožňuje při focení využívat efektu široké clony. Je tak možné měnit hloubku ostrosti, a to už i u pořízených snímků. Přední selfie camera má příjemných 8 MPx. Možnosti obou fotoaparátů rozšiřuje množství fotografických funkcí. Mezi ně patří například food mode, make-up mode, detekce úsměvu, automatické zkrášlování nebo třeba manuální profesionální mód, ve kterém lze ručně nastavit parametry snímání.

Kovové tělo s přehledným displejem

Elegantně zaoblené tělo Honoru 6X disponuje 5,5″ FullHD displejem s rozlišením 1920 x 1080 px. Displej má 2,5D zakřivení, které souzní s celkovým vzhledem telefonu. Nový telefon se prodává v šedém, zlatém a stříbrném provedení.

Spolehlivá čtečka otisků prstů, NFC a Wi-fi bridge

Smartphone běží na Androidu 6.0, který doplňuje pohodlná nadstavba uživatelského rozhraní EMUI ve verzi 4.1. Telefon však brzy získá aktualizaci operačního systému a jako jeden z prvních levných telefonů na našem trhu tak obdrží Android 7.0 Nougat a s ním EMUI 5.0. Samozřejmostí je plná podpora LTE ve všech lokálních pásmech. Pro bezpečnost a snadnější ovládání telefonu je tady bleskurychlá čtečka otisků prstů. Honor 6X podporuje systém dual SIM. Verze dostupná
na našem trhu je vybavená i funkcí NFC. Užitečnou novinkou je tzv.
Wi-fi bridge, který umožňuje rozšířit, sdílet a zesilovat signál Wi-fi.

Výkon bez kompromisů

Honor 6X pohání osmijádrový chipset Kirin 655, kterému sekunduje 3GB operační paměť. Vestavěná 32GB paměť telefonu je rozšiřitelná pomocí microSD karty. Výjimečnou výdrž telefonu zajišťuje baterie s kapacitou 3340 mAh.

Lokální dostupnost

V České republice byl prodej zahájen v úterý 14. března. Doporučená cena Honoru 6X je
6 990 Kč. Nový telefon je v prodeji u partnerů CZC.cz, Kasa.cz, Alza.cz, Mall.cz, Smarty, Mobil pohotovost, Datart, Euronics, Space a Electroworld, Okay a také u operátora O2.

Technické specifikace

OS Android 6.0 Marshmallow, EMUI 4.1
Displej 5.5” FHD IPS Screen 1920 x 1080, 16 milionů barev, 403 PPI
Chipset Osmijádrový HiSillicon Kirin 655, 4x 2.1 GHz, 4x 1.7 GHz
Baterie 3340 mAh
Fotoaparát Duální 12 + 2 MPx zadní kamera, LED přisvětlovací dioda
8MPx přední kamera
Efekt široké clony, profesionální mód, automatické zkrášlení obličeje, make-up mode, HDR, panorama, audio poznámka, vodoznak, detekce úsměvu, ovládání hlasem, časovač, FOOD mode, time-lapse
Video Maximální kvalita 1920×1080
Úložiště 3GB RAM + 32GB ROM
Konektivita 802.11b/g/n, 2.4 GHz
USB 2.0
Bluetooth 4.1
Podpora všech lokálních LTE standardů
Rozměry 150,9 x 76,2 x 8,2 mm
Hmotnost 162 g
Zvuk Audio effect SWS, duální mikrofon s redukcí okolního hluku
Další Čtečka otisků prstů Gyroskop
Kompas Senzor proximity
Akcelerometr Dual SIM


O značce mobilních telefonů Honor

Honor je odvážná značka. Značka pro zákazníky, kteří se nebojí dělat věci jinak – proti zažitým konvencím. Honor přišel na trh s úplně novým obchodním modelem navrženým pro moderního zákazníka. Zařízení Honor spoluvytváří uživatelé v rámci modelu Consumer to Business. Značka vychází svým zákazníkům vstříc nejen designem konkrétních zařízení, ale také přímým distribučním modelem. Zákazník, který si zakoupí zařízení značky Honor, nezíská jen mobilní telefon. Získá dlouhotrvající svazek se značkou odhodlanou přispět ke splnění všech jeho potřeb ve světě moderních komunikací.

Více informací naleznete na www.hihonor.com nebo na našem Facebooku www.facebook.com/HonorCZSK.