Veeam přichází s akreditačním partnerským programem, aby zjednodušil sofistikované zákaznické implementace

Program Veeam Accredited Service Partner (VASP) umožní zákazníkům vybrat si pro implementaci řešení dostupnosti dat pro velké podniky mezi špičkovými partnery poskytujícími vysoce kvalitní odborné a technické služby (TZ)

Baar, Švýcarsko, 14. března 2017: Veeam® Software, inovativní poskytovatel řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), dnes oznámil spuštění svého nového programu Veeam Accredited Service Partner (VASP).  Tento program doporučuje vybrané partnery, distributory, systémové integrátory i individuální IT konzultanty, kteří disponují technickými dovednostmi nezbytnými pro poskytování hodnotných a spolehlivých profesionálních služeb souvisejících s instalací produktů z portfolia značky Veeam.

Nasazování nových aplikací a služeb je stále náročnějším procesem a společnost Veeam v této souvislosti velmi dobře chápe rostoucí poptávku zákazníků i potenciálních klientů po osvědčených odbornících, kteří by byli opravdovými partnery pro jejich podnikání. Členové programu VASP budou poskytovat vysoce kvalitní služby související s řešeními značky Veeam a organizacím pomohou s dosažením vyšší spolehlivosti při současném nabídnutí lepší přidané hodnoty a návratnosti IT investic (Return Of Investment, ROI).

V souladu s předchozím oznámením bude VASP součástí respektovaného partnerského programu Veeam ProPartner Program, který se v současnosti může pochlubit již více než 45 000 členy. Společnost Veeam bere nový program velmi vážně a zaměří se na vybudování dostatečně široké a kvalitní členské základny. Program VASP tak zajistí partnerům ochotným získat kvalifikované doporučení vysokou míru exkluzivity i příležitost odlišení od konkurence.

Nový program nabízí svým členům celou řadu výhod, mezi které patří:

  • Větší viditelnost na trhu – Veeam bude veřejně proklamovat a podporovat VASP partnery jako nositele špičkových technických dovedností, kteří v souvislosti s řešeními dostupnosti poskytují kvalitní profesionální služby. Současně Veeam umožňuje koncovým klientům vyhledávat tyto partnery na svých webových stránkách.  
  • Dokonalejší technické služby – přístup k informacím o osvědčených postupech a k dokumentaci v rámci zdrojů Veeam Service Catalog a Technical Library i k vyhrazeným zkušeným poradcům pro oblast předprodejních aktivit.
  • Demonstrační a vzdělávací materiály – bez ohledu na úroveň svého partnerství před vstoupením do programu VASP si mohou partneři pro demonstraci možností řešení dostupnosti v rámci předvádění produktů nebo školení pořídit certifikované licence neurčené k dalšímu prodeji (Not For Resale, NFR).
  • Společné používání značek a marketing – členové programu VASP budou mít k dispozici dokumentaci pro tvorbu odpovědí na poptávková řízení a loga i bannery pro propagaci a online marketing.

Požadavky na technické dovednosti i znalosti jsou v případě programu VASP opravdu vysoké a partneři je musí naplnit tak, aby prokázali svoji schopnost vyhovět přísným a závazným standardům společnosti Veeam. Pro každé ze čtyř typů VASP členství jsou definována specifická kritéria, mezi které patří certifikace Veeam Certified Engineer (VMCE) a Veeam Certified Architect, prokazatelné poskytování odpovídajících služeb na více platformách nebo třeba interní zaměstnanci vyhrazení právě na poskytování profesionálních služeb.

„Vztah mezi zákazníkem a jeho IT dodavateli se neustále vyvíjí. Více a více zákazníků dnes po výrobcích chce, aby jim doporučili zkušené profesionální partnery, kteří by pomohli internímu týmu maximalizovat návratnost investic a vytvořit na míru přizpůsobená řešení vhodná pro stále sofistikovanější podnikové informační architektury,“ řekl Gilles Pommier, viceprezident společnosti Veeam pro prodejní kanály v regionu EMEA. „Přínosy našeho nového VASP programu jsou dvojí – usnadňuje reakci na požadavky zákazníků a současně našim partnerům přináší nové obchodní příležitosti. Díky VASP můžeme partnerům nabídnout podporu našich hlavních zdrojů, NFR licence i přístup k duševnímu vlastnictví společnosti Veeam. Tedy právě ty výhody, které jim nejen umožní odlišit se od konkurence a nabídnout zákazníkům významnou přidanou hodnotu, ale také dosáhnout větších zisků spojených s řešeními značky Veeam.“

„Velmi nás těší, že si Veeam za jednoho z prvních členů programu VASP vybral právě naši společnost. Chápeme to jako velké uznání našich technologických dovedností i dosavadních investic do technologií značky Veeam během uplynulých sedmi let,“ řekl Chris Moss, marketingový ředitel společnosti System Professional. „Společnost Veeam je pro nás klíčovým technologickým partnerem, protože my nejenže poskytujeme její řešení dostupnosti a zotavení po havárii zákazníkům, ale sami také tyto technologie široce využíváme v naší cloudové platformě datového centra.“

„Naše spolupráce s Veeam byla vždy velmi úspěšná a je nám ctí být jedním z prvních členů nového partnerského programu,“ řekl Børge Wilhelmsen, partner manager ve společnosti Atea. „Naši hlavní prioritou je poskytovat zákazníkům vysoce kvalitní služby a oceňujeme, že společnost Veeam nás významně podporuje v neustálém rozšiřování tohoto cíle – a právě VASP je jedním z prostředků, které partnerům pomáhají s jejich růstem. V dnešním vysoce konkurenčním partnerském prostředí je možnost vzájemného odlišení velmi důležitá a nový program společnosti Veeam nám s tím pomůže a přinese i další výhody.“

V případě zájmu o účast v programu VASP by měl partner podat svoji žádost prostřednictvím příslušného online formuláře.

O Veeam Software

Veeam® rozpoznává nové výzvy, kterým společnosti po celém světě čelí při zajištění Always-On Enterprise™ – obchodní činnosti, jež musí být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. K řešení tohoto se Veeam stal průkopníkem nového trhu Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), aby pomohl organizacím dosáhnout cílů času obnovy a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Toho dosahuje prostřednictvím zásadně nového typu řešení, které poskytuje vysokorychlostní obnovení, zamezení ztrátě dat, ověřenou obnovitelnost, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability Suite™, jež obsahuje Veeam Backup & Replication™, využívá virtualizační, ukládací a cloudové technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit organizacím čas, zmírnit rizika a výrazně snižovat investiční a provozní náklady, při stále podpoře stávajících a budoucích cílů zákazníků Veeam.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě 45 000 ProPartnerů a více než 230 000 zákazníků. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz.