Konica Minolta představuje Workplace Hub, nejlépe propojenou inteligentní platformu pro pracoviště budoucnosti

Německo, Berlín, 23. března 2017 – Společnost Konica Minolta Inc. (Konica Minolta) dnes přestavila Workplace Hub, nové inovativní řešení podnikového IT, sjednocující všechny technologie organizace pomocí jediné centralizované platformy. Workplace Hub je navržen pro pracoviště budoucnosti všech velikostí a podporuje jejich digitální transformaci. První verze Workplace Hub, která bude dostupná v říjnu 2017, přímo řeší nárůst komplexnosti IT účinnější a efektivnější správou široké řady nástrojů, služeb a zařízení, využívaných moderními organizacemi. (TZ)

Tato nová platforma představuje další fázi v dlouhé historii inovací společnosti Konica Minolta, podtrhuje její pozici na trhu IT služeb a jde vstříc firemním zákazníkům a jejich měnícím se potřebám. Workplace Hub funguje jako centrum, zjednodušující a zefektivňující IT organizace při snížení celkových nákladů na správu IT. Zároveň dokáže poskytovat v reálném čase datové analýzy, které pomohou ke zlepšení firemních procesů. Nový ekosystém Workplace Hub, řídící a koordinující celou IT infrastrukturu a služby napříč stávajícími i budoucími IT systémy, poskytuje uživatelům centrální přehledový panel, který nabízí obsáhlý náhled na využívání IT v rámci celého podniku, což umožňuje jednoduchou správu a optimalizaci systémů.

Produktový plán platformy navíc zahrnuje budoucí integraci internetu věcí, umělé inteligence, Intelligent Edge a nástrojů podpory rozhodování, které se stávají nosnými body podnikatelského prostředí zítřka. Přidání této kognitivní vrstvy pohledu do organizace umožní intuitivní chápání světa, který lidem dává možnost lépe spolupracovat a na základě dostupných dat rozhodovat inteligentněji, efektivněji a snadněji.

Ten nejlepší hardware, bezpečnost a IT řešení zajišťují globální partnerství se společnostmi Hewlett Packard Enterprise, Sophos a Microsoft. Další služby od společností Canonical a BrainTribe přináší sílu open source a pokročilou správu dat, usnadňující efektivní digitální transformaci jakékoli firmy.

Dennis Curry, viceprezident a ředitel obchodních inovací a centra výzkumu a vývoje ve společnosti Konica Minolta, uvedl: „Workplace Hub se bude vyvíjet tak, aby se stal nejkomplexnější platformou pro služby a funkce, požadované na pracovištích budoucnosti. To znamená, že podniky budou moci růst a spravovat své IT souběžně s měnícími se obchodními potřebami. To zjednodušuje provoz IT a vytváří cestu integraci nových úžasných schopností, jako je AI nebo Intelligent Edge Computing, a stane se tak ústřední součástí digitální organizace budoucnosti.“

Tento strategický posun umožní společnosti Konica Minolta dodávat ucelenější řešení digitální transformace, a nadále tak bude pokračovat ve své tradici poskytování těch nejlepších produktů a služeb na firemním trhu jako celku.

„Pracovní prostředí se vyvíjí bezprecedentní rychlostí a digitální transformace se stává důležitější jak pro přežití na trhu, tak pro budoucí prosperitu,“ řekl Shoei Yamana, CEO a prezident společnosti Konica Minolta. „Workplace Hub umožní podnikům všech velikostí nejen dosáhnout účinné transformace, ale připraví je také na budoucnost v podobě další vlny technologických inovací, které již pronikají do firemního prostředí.“

Organizace, které hledají kvalitní řízené služby za přijatelnou cenu, budou mít k dispozici první verzi Workplace Hub na podzim 2017.

Více informací o slavnostním představení, hlavních řečnících a panelové diskuzi naleznete na workplacehub.konicaminolta.com.

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta, Inc. je globální technologická společnost, která poskytuje inovativní řešení pro podniky a společnosti. Silné stránky společnosti jsou v kombinaci jejích klíčových technologií v oblasti pokročilé zobrazovací techniky, optiky, snímání, nano-zpracování a oblasti materiálů. Konica Minolta vytváří nové hodnoty, které pomáhají zákazníkům řešit pracovní výzvy a procesy. V éře Internetu věcí využívá společnost svých hlubokých odborných znalostí v oblasti digitálních technologií a prochází obchodní transformací v digitální společnost, poskytující sofistikovaná řešení. Konica Minolta je zároveň aktivní při vytváření inovací ve spolupráci a spojenectví s akademickými, průmyslovými i podnikatelskými partnery.

Společnost Konica Minolta má sídlo v Tokiu a její koncernové společnosti s více než 43 000 zaměstnanci působí v 50 zemích světa. Své produkty a služby nabízí ve 150 zemích po celém světě.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. V roce 2005 a 2010 bylo české zastoupení společnosti Konica Minolta vyhlášeno nejlepším zastoupením v evropském regionu, a to především díky kvalitě zákaznických služeb. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2015 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem 70,1 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (36,9 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (35,1 %). Více informací na www.konicaminolta.cz.