Největší spotřebu mobilních dat mají zákazníci Nordic Telecomu: 6,4 GB měsíčně

Statistika za první čtvrtletí letošního roku zahrnuje všechny mobilní datové tarify provozované na vlastní CDMA síti Nordic Telecomu.

Praha 4. dubna 2017 – Největší spotřebu mobilních dat ze všech mobilních operátorů v České republice mají zákazníci společnosti Nordic Telecom. Průměrný klient tohoto telekomunikačního operátora si během prvního čtvrtletí 2017 stáhl 6,4 GB dat měsíčně. Údaj zahrnuje všechny mobilní datové služby v nabídce Nordic Telecomu, tedy jak datově omezené tarify, tak i jediný neomezený mobilní internet na českém trhu.
„Pokud bychom počítali pouze neomezený mobilní internet, šlo dokonce o 25 GB dat, což je s přehledem nejvíce ze všech mobilních datových služeb na českém trhu,“ říká generální ředitel Nordic Telecomu Libor Dočkálek. Neomezený mobilní internet provozuje Nordic Telecom na své vlastní síti CDMA. Pro jeho příjem je nutné speciální zařízení, které operátor dodává společně se službou. Rychlost připojení je omezena na maximálně 3,1 Mb/s.
Nordic Telecom plánuje, že v následujících měsících přejde ve vlastní síti na novou technologii LTE, která u rychlosti připojení k internetu umožní několikanásobné zvýšení. Kromě mobilního připojení přes síť CDMA nabízí Nordic Telecom také mobilní data prostřednictvím partnerské sítě GSM jako virtuální operátor.
O společnosti Nordic Telecom
Nordic Telecom je mobilním operátorem s vlastní sítí CDMA v pásmu 420 MHz, na které provozuje bezdrátové pevné telefonní linky a neomezené mobilní připojení k internetu o maximální rychlosti 3,1 Mb/s. Prostřednictvím partnerské sítě GSM společnosti T-Mobile funguje také jako virtuální mobilní operátor s nabídkou mobilních hlasových a datových služeb. Přes páteřní síť společnosti CETIN nabízí pevné připojení k internetu ADSL. Společnost plánuje, že ve vlastní síti přejde na technologii LTE.