Konference New Generation of SAP přinesla novinky o produktech SAP HANA Family pro rok 2017

Ve čtvrtek 30. března proběhla v Metronom Business Center, nových kancelářských prostorech společnosti SAP, konference New Generation of SAP.  Odborníci SAP a zástupci partnerských společností se s návštěvníky z řad zákazníků a partnerů podělili o lokální zkušenosti s implementací nové generace SAP S/4HANA i migrací českých zákazníků na platformu SAP HANA. Hlavním partnerem konference byl Intel, partnerskými společnostmi byly Atos, Mibcon, Sabris a SGEN it.

Odborná část konference probíhala ve dvou paralelních sekcích, řešení SAP S/4HANA bylo představeno jak z technologického, tak z obchodního hlediska. Návštěvníci se dozvěděli, jak vypadá implementace či migrace na platformu SAP S/4HANA, jaké jsou reálné zkušenosti partnerů, a jaké jsou novinky týkající se řízení financí, reportingu i výroby a logistiky v SAP S/4HANA. Za společnost SAP vystoupil Stefan Batzdorf, pre-sales expert na řešení SAP S/4HANA pro region MEE, který mluvil o strategii rozvoje řešení SAP a o projektech migrace a praktických zkušenostech. Další zahraniční host, Jürgen Stabel, pre-sales expert na SAP Finance pro region MEE, mluvil o financích nové generace. Za SAP ČR vystoupil s přednáškou nazvanou „Vše, co jste chtěli vědět o cloudu a báli jste se zeptat“ Pavel Peňáz, specialista na platformní řešení SAP, který jako konkrétní příklad využití cloudových řešení SAP popsal případ Harley Davidson: „Díky digitální transformaci za pomoci SAP S/4HANA snížil Harley Davidson čas dodání motorky včetně kompletní výroby a customizace z 21 dní na 6 hodin.“ O přínosech SAP S/4HANA mluvil dále Robert Nešpor, Value Engineer pro region CEE. Z partnerských společností vystoupili zástupci Sabris, Mibcon a Atos. Partneři se s návštěvníky podělili o konkrétní příklady implementace řešení SAP S/4HANA a o to, co HANA přinesla zákazníkům a jak zlepšila jejich byznys. Prezentace z konference jsou ke stažení zde: http://events.sap.com/cz/sap-innovation-day-2017/cs/program_detail

Konferenci uzavřely interaktivní odborné skupiny, kdy se hosté mohli setkat s experty z SAP a diskutovat s nimi na témata, jako jsou průběh migrace, SAP User Group nebo Digital Boardroom a manažerský reporting budoucnosti.