Výrobník domácí perlivé vody SodaStream Spirit obdržel prestižní cenu Red Dot za design

[Praha, 19. dubna 2017]. SodaStream International Ltd., oznamuje, že jeho výrobník perlivé vody Spirit obdržel cenu Red Dot Award: Product Design 2017.

Výrobník perlivé vody SodaStream Spirit přichází s elegantním a inspirativním designem s pokročilou patentovanou technologií snap-lock pro snadnější uchycení lahve bez nutnosti šroubování. Oceněný přístroj vznikl ve výzkumných a vývojových laboratoří SodaStream jako odpověď na průzkum trhu, který ukázal, že spotřebitelé na celém světě milují rychlou a snadnou přípravu domácí perlivé vody, ale hledají cenově výhodnější řešení. Spirit umožňuje spotřebitelům nasytit vodu za méně než 10 vteřin při ceně 2,57 Kč za 1 litr perlivé vody. Nyní si tak může více spotřebitelů dovolit vyrábět perlivou vodu v pohodlí domova bez tahání protivných PET lahví.

Během uplynulých 60 let si mezinárodní designová soutěž Red Dot nesporně vybudovala pověst prestižního ocenění. Pro rok 2017 bylo přihlášeno vice než 5500 položek z 54 zemí. Po několika dnech posuzování tisíce výrobků z celého světa, obdržel toto ocenění i výrobník SodaStream Spirit. Profesor Dr. Peter Zec, zakladatel a CEO společnosti Red Dot Award v Německu poznamenal: „Vítězové Red Dot jsou vedeni strategii správného návrhu. Uvědomili si, že dobrý design a ekonomický úspěch jdou ruku v ruce. Ocenění od poroty Red Dot dokumentuje jejich vysokou kvalitu designu a značí úspěšnou designovou politiku“.

Výrobník domácí perlivé vody Spirit je možné koupit za doporučenou MOC 2 499,- u všech autorizovaných prodejců SodaStream, kompletní seznam naleznete na www.sodastream.cz/prodejci  

O Red Dot Design Award

Aby bylo možné posoudit rozmanitosti v oblasti designu profesionálním způsobem, uděluje se Red Dot Design Award ve třech oblastech – Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Communication Design and Red Dot Award: Design Concept. Red Dot Award pořádá Design Zentrum Nordrhein Westfalen a je jednou z největších světových designérských soutěží. Poprvé porota posuzovala výrobky v roce 1955. V roce 1990, Red Dot CEO Profesor Dr. Peter Zec představil název a značku soutěže. Od té doby je vyhledávaným Red Dot Award vyhledávanou a uznávanou mezinárodní značkou vynikající kvality designu. Více informací najdete na www.red-dot.org.

O značce SodaStream

SodaStream je specialistou na perlivou vodu nachystaný v pohodlí domova bez tahání lahví a jedničkou mezi perlivými vodami, co do počtu vypitých litrů.*

Firma se od svého počátku datovaného do roku 1903 soustředí na ucelenou nabídku výrobníků domácí perlivé vody a souvisejícího příslušenství. Jejím cílem je nabídnout příjemný způsob přípravy vlastní perlivé vody v pohodlí domova místo tahání protivných plastových lahví a následného vynášení hromad plastového odpadu. Počtem stisknutí výrobníku si zákazník sám volí výslednou perlivost vody a přidáním čerstvého ovoce má možnost vytvořit lákavé pití bez zbytečných cukrů či sladidel pro sebe i svou rodinu. Litr vlastní domácí perlivé vody přitom vyjde na velmi příznivou cenu 2,57 Kč, takže si za pohodlí nemusí zákazník zbytečně připlácet. 

Kromě svého pohodlí navíc používáním každého jednoho výrobníku domácí perlivé vody SodaStream domácnosti ochrání přírodu v průběhu tří let přibližně před 2 500 prázdnými PET lahvemi od nápojů.

Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sodastream.cz

* Zdroj: Porovnání firemních dat s výzkumem trhu balené vody za rok 2014 společnosti Canadean.