GFI Software koupila společnost Exinda a posiluje své portfolio produktů pro správu sítí

PRAHA, 2. května 2017 – Společnost GFI Software, dodavatel řešení bezpečnosti v podnikových sítích, oznámila, že získala formou akvizice firmu Exinda, dodavatele řešení umožňující IT týmům efektivně spravovat provoz a aktivity uživatelů, zařízení a aplikací v podnikových sítích.  Exinda byla založena v roce 2002 a poskytuje více než 4 000 podnikům a vzdělávacím organizacím po celém světě jistotu toho, že jejich kritické aplikace vždy dokonale fungují.

„Tato akvizice posiluje schopnost GFI Software dodávat řešení postavená na tradicí tvorby uživatelsky snadných a přitom výkonných produktů pro SMB společnosti,“ řekl Scott Brighton, výkonný ředitel GFI Software. „Aplikace a nástroje Exinda pro správu výkonnosti podnikových sítí doplňují stávající portfolio produktů GFI Software v oblasti komunikace a IT bezpečnosti a přinášejí do naší neustále se rozšiřující komunity zákazníků a partnerů významnou přidanou hodnotu. Akvizicí společnosti Exinda jsme se přiblížili k našemu strategickému cíli, kterým je vybudovat platformu nejvyšší kvality pro zajištění bezpečnosti, správy a komunikace v podnikových sítích určenou pro SMB zákazníky.“

Akvizice zahrnuje veškeré softwarové produkty vyvinuté firmou Exinda, jako je například Exinda Network Orchestrator či specifické nástroje zaměřené na aplikace Microsoft včetně Office 365 a Skype for Business, které pomáhají správcům firemních IT zajistit výkon sítě pro důležité obchodní aplikace.

„Exinda spolupracovala se svými zákazníky velmi intenzivně na zajištění konzistentní a spolehlivé výkonnosti jejich kritických obchodních aplikací,“ řekl Michael Sharma, výkonný ředitel Exinda. „Dnes jako součást GFI budou naši zákazníci a partneři moci využít nových příležitostí, které nabízí přístup ke globálním produktům IT bezpečnosti, a posílit schopnosti síťových administrátorů ve prospěch koncových uživatelů.“

O GFI Software

Společnost GFI Software vyvíjí špičková IT řešení umožňující podnikům monitorovat, spravovat a chránit své sítě s minimálními potřebami administrace. GFI podporuje komunikační a bezpečnostní platformy u desítek tisíc svých zákazníků s využitím řešení pro zabezpečení sítí, webový monitoring, antispam, patch management, správu zranitelnosti, faxování a archivaci. GFI prodává své produkty prostřednictvím globální sítě tisíců prodejních partnerů. Společnost je držitelem řady ocenění a certifikátů včetně certifikátu Microsoft Gold ISV Partner. Více o GFI Software naleznete na http://www.gfi-software.cz nebo  http://www.gfi.com.

O společnosti Exinda

Společnost Exinda, založena v roce 2002, nabízí aplikační a výkonnostní síťové technologie, které aktuálně využívá přes 4 000 organizací ve více než 80 zemích celého světa. Cílem těchto řešení je pomoci IT personálu efektivně spravovat provoz a aktivity uživatelů, zařízení a aplikací v podnikových sítích. Aplikace Exinda poskytují komplexní správu jak sítí, tak cloudové infrastruktury prostřednictvím monitoringu v reálném čase, jednotného pohledu a efektivních doporučení s cílem rychle vyřešit problémy spojené s provozem kritických služeb jako Skype for Business, Office 365 či SharePoint. Více informací na www.exinda.com.