Řada televizorů Loewe bild 5 – víc než jen obraz a zvuk

Loewe představuje na našem trhu novou řadu luxusních televizorů Loewe bild 5, jejichž koncepce je založena na použití špičkových materiálů, minimalistickém designu a nejnovějších technologiích. Dle filozofie tradiční německé značky Loewe je přístroj bild 5 víc než jen televizorem, který zprostředkovává uživateli obraz a zvuk.

Praha, 25. května 2017 – Společnost BaSys, výhradní distributor produktů Loewe, představuje na českém trhu řadu luxusních televizorů Loewe bild 5. Designéři z německého Kronachu tímto televizorem opět dokazují, že kromě nejnovějších technologií jsou klíčovými prvky značky s více než 90 letou tradicí kvalita provedení, do posledního detailu propracovaný design a uživatelský komfort. To demonstruje například použití speciálně vyvinuté akusticky průzvučné tkaniny překrývající vestavěný soundbar, která propouští zvukové vlny bez útlumu v celém frekvenčním rozsahu a také možnost volby individuální konfigurace jejího barevného provedení ve třech variantách – Graphite, Ligth Grey a Cappuccino. Dodatečně lze pořídit také uživatelsky snadno vyměnitelnou kryt reproduktoru v barvě Petrol blue.

Design je tradičně u Loewe vyveden v minimalistickém stylu a k dispozici je množství volitelných stojanů na stůl, podlahu nebo do prostoru na otočnou tyč. Televizor skvěle doplní jakýkoli moderní interiér, ve kterém může plnit úlohu centrálního designového prvku. Integrovaný systém vedení kabelů umožní skrýt všechny rušivé prvky, které jsou s instalací televize zpravidla neoddělitelně spojeny.

High-end obraz i zvuk

Televizor Loewe bild 5 je vyráběn ve čtyřech velikostech úhlopříčky  – 32“, 40“, 48“ a 55“.  Nejmenší z nich má vzhledem k velikosti displeje obraz s rozlišením Full HD, všechny ostatní pak nabízí čtyřnásobně vyšší rozlišení Ultra HD (3840 x 2160 bodů). Obrazovky využívají technologii LCD s podsvícením E-LED a o kvalitu zobrazení televizního signálu a dalších zdrojů s nižším rozlišením se stará výkonný algoritmus škálování. Výsledkem jsou ostré detaily, výborný kontrast a živé barvy i ve scénách s rychlými pohyby, jako jsou například sportovní přenosy.

Všechny televizory Loewe bild 5 podporují příjem v novém televizním formátu DVB-T2 (HEVC265). Uživatelské možnosti dále zvyšuje integrovaný pevný disk (nejmenší varianta ho obsahuje volitelně, ostatní pak standardně) s kapacitou 1 TB, na který je možné nahrávat televizní vysílání nejen ve chvílích, kdy nejste doma, ale díky duálním televizním tunerům DVB-T2, DVB-C a DVB-S2 také během toho, kdy sledujete jiný kanál. Lze tak například sledovat finále hokejového šampionátu a na disk zároveň nahrávat souběžně vysílaný thriler. Nebo můžete kdykoli sledování televizního vysílání přerušit a navázat později v místě, kde jste skončili. Ke komfortu přispívá také přehledně strukturované uživatelské rozhraní „Loewe os“ a možnost využití ovládání pomocí aplikace Loewe Assist.  Pomocí ní lze mimo jiné spustit nahrávání na disk i vzdáleně ve chvíli, kdy nestíháte začátek vašeho oblíbeného pořadu.

Výkonný stereo sound systém s dekodérem zvuku 5.1 Dolby Digital a DTS a bass reflexem zajišťuje výraznou reprodukci hlubokých tónů a jeho celkový hudební výkon 2×40 wattů zprostředkovává nejen kvalitní, ale také dostatečně hlasitou zvukovou kulisu tak, aby vtáhla diváka plně do děje filmu. S volitelným rozšířením televizoru o USB modul „Loewe Feature Drive“ získá uživatel několik dalších funkcí, jako například možnost přehrávat audiosystémem televizoru bezdrátově hudbu z telefonu či počítače pomocí BlueTooth, nebo naopak využít k poslechu při sledování televize bezdrátová BlueTooth sluchátka. Tento modul dále umožňuje připojení bezdrátové klávesnice, sdílení obrazu a zvuku s dalšími televizory Loewe v režimu multi room či ukládání nahrávaného vysílání přímo na lokální server NAS. Možnost přehrávání hudby i při vypnuté obrazovce a na televizory neobvykle propracovaným systémem streamování internetových rádií se nabízí i jeho využití coby hlavního zdroje zvuku v místnosti.

Nová řada televizorů Loewe bild 5 v provedení Graphite, Ligth Grey a Cappuccino je k dispozici prostřednictvím prodejců společnosti BaSys, a to v cenovém rozpětí od  39.000 Kč za 32“ provedení až po  99.000 Kč za televizor Loewe bild 5 s úhlopříčkou 55“.

O společnosti Loewe:

Společnost Loewe společně s dalšími německými výrobci dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti.  Zakládá si na tom, že vývoj, výroba i celé zázemí společnosti je v Německu, konkrétně v německém městě Kronach. Základní myšlenkou vývoje po technologické stránce jsou špičkové užitné vlastnosti, dlouhá životnost a nízká spotřeba zařízení. Nadčasový design, modulární technologie umožňující u některých modelových řad generační „fecelift“, použití kvalitních materiálů, precizní zpracování a pravidelné aktualizace softwaru – to vše jsou základní pilíře všech vyráběných výrobků Loewe.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.