Dejte průchod tvůrčím nápadům s novou generací zrcadlovky EOS 6D Mark II

PRAHA, 29. června 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila fotoaparát EOS 6D Mark II.  Nová full-frame digitální zrcadlovka, která míří zejména na pokročilé amatéry a profesionální fotografy, staví na nejmodernějších technologiích značky Canon.

Canon EOS 6D Mark II Lifestyle (7).jpg

Canon EOS 6D Mark II je nástupcem modelu EOS 6D a představuje vysoce výkonnou digitální zrcadlovku, která se hodí pro širokou škálu kategorií fotografické tvorby, od cestovních reportáží až po portréty. Canon při jejím vývoji zohlednila zpětnou vazbu od uživatelů, a proto EOS 6D Mark II rozšiřuje možnosti práce s obrazem, přináší větší míru kontroly i flexibility a umožňuje zdokonalování tvůrčích schopností. Díky všem těmto vlastnostem fotografové lépe naplní autorské vize a snadněji překonají vlastní hranice. Základem modelu EOS 6D Mark II je nový full-frame snímač, obrazový procesor DIGIC 7 i systém automatického zaostřování se 45 body a s duálními pixely CMOS. Canon EOS 6D Mark II vytváří výstupy s nejvyšší možnou obrazovou kvalitou a vyhovuje proto nárokům profesionálních fotografů i pokročilých amatérů.

Nový snímač CMOS s rozlišením 26,2 megapixelů nabízí výhody v podobě bezkonkurenční kvality i lepšího výkonu. Vysoký dynamický rozsah tohoto snímače zajišťuje mimořádnou expoziční pružnost a dovoluje posunout hranice fotografické tvorby i při focení za jasného okolního světla. Užitečná je také vylepšená citlivost ISO 40 000, která je rozšiřitelná až na hodnotu 102 400. Takto vysoká citlivost přináší špičkovou flexibilitu i jistotu, že výsledné snímky budou plné detailů i při fotografování během tmavých nocí. Navíc díky nejnovějšímu obrazovému procesoru DIGIC 7 vznikají vysoce kvalitní snímky přímo během jejich zpracování ve fotoaparátu. Bez ohledu na to, zda uživatelé pořizují záběry hvězdné oblohy nebo zachycují polární záři, mohou prostřednictvím EOS 6D Mark II obohatit své autorské portfolio novým a vzrušujícím způsobem a získat tak snímky, které vyvolají úžas.

Uživatelé EOS 6D Mark II mají své tvůrčí vize pod maximální kontrolou, zejména pak díky systému automatického zaostřování se 45 body, který si mohou přizpůsobit konkrétním potřebám a který umožňuje velmi přesné sledování objektů v záběru. S novým modelem mohou uživatelé vytvářet skvělé snímky i v náročných situacích včetně zachycení rychlých spontánních akcí, jako je například průchod nevěsty a ženicha svatební uličkou pod deštěm z konfet. Canon EOS 6D Mark II umí předpovídat i pohyb objektu napříč celým záběrem a rychle reagovat na případné změny, a to díky vylepšenému zpracování obrazu zajišťovanému procesorem DIGIC 7.  Ve spojení s rychlostí snímání 6,5 snímků za sekundu otevírá model EOS 6D Mark II širokou škálu dosud nedostupných fotografických možností.

Technologie z dílny společnosti Canon – systém automatického zaostřování s duálními pixely CMOS – umožňuje vysoce výkonné sledování objektu i plynulejší a rychlejší ostření při natáčení filmů. Tyto vlastnosti představují významnou výhodu při makro a produktové fotografii při využití režimu živého náhledu.

Canon EOS 6D Mark II je první full-frame fotoaparát systému EOS s vestavěnou pětiosou stabilizací obrazu pro natáčení filmů, která eliminuje otřesy typické při pořizování záběrů z ruky nebo v pohybu. Nechybí ani otočný dotykový displej LCD, který dovoluje přepnout zaostřování klepnutím na obrazovku a fotografovat z obtížných úhlů – například s cílem využít neobvyklé perspektivy nebo pořídit snímky v davu lidí.

Nový EOS 6D Mark II je první fotoaparát z dílny Canon, který pořizuje časosběrné snímky ve 4K rozlišení a současně se může pochlubit intervalovým časovačem – nejnovější digitální zrcadlovka tak nabízí vlastnosti pro různorodější filmovou tvorbu. Vestavěný intervalový časovač totiž nabízí maximální svobodu právě při editaci časosběrných snímků.

S cílem poskytnout uživatelům ještě větší konektivitu, vybavila společnost Canon nový fotoaparát technologiemi Wi-Fi a Bluetooth pro neustálé připojení EOS 6D Mark II k dalšímu chytrému zařízení. Uživatelé tak získávají flexibilnější možnosti přenosu snímků do připojených zařízení a mohou snadno sdílet výsledky své práce i urychlit zpracování fotografií a filmových záběrů. Jde o vlastnosti, které umožnují ovládat zrcadlovku pomocí chytrého telefonu a vzdáleně pořizovat fotografie i natáčet filmy – výhodné je to pro uživatele, kteří nechtějí vyrušit objekt svého autorského zájmu pohybem, například při focení odpočívajících motýlů. Canon EOS 6D Mark II disponuje i vestavěnou GPS jednotkou pro případné automatické zaznamenávání lokalizačních údajů, díky kterým mají uživatelé přesné informace o místech vzniku jejich obrazových příběhů.

Canon EOS 6D Mark II je vhodný pro ty, kteří vyžadují nejvyšší možnou kvalitu výsledných snímků, jež pomohou s vyprávěním prožitých příběhů. Novinka přináší jistotu kvality i přesných záběrů bez ohledu na světelné podmínky. Díky tomu se její majitelé mohou soustředit na naplňování svých kreativních vizí. Model EOS 6D Mark II je kompaktní a lehká full-frame digitální zrcadlovka, která je díky své odolnosti vůči prachu i vlhkosti ideálním přístrojem pro fotografování na cestách. Potřeby uživatelů pomáhá naplňovat i špičkový výkon a spolehlivost – fotografové v EOS 6D Mark II získávají možnosti, jak novými a vzrušujícími způsoby posunout dál své stávající fotografické dovednosti.

BG-E21

Bateriový grip BG-E21 je přímo přizpůsobený konstrukci modelu EOS 6D Mark II a je kompatibilní s bateriemi LP-E6N a LP-E6, přičemž může využívat hned dvě současně. Díky lepší celkové výdrži zdroje energie mohou uživatelé pořídit dvojnásobný počet snímků. Canon BG-E21 replikuje tlačítka z pravé horní části těla EOS 6D Mark II a zajišťuje uživatelům naprosto stejný způsob použití zrcadlovky při fotografování ve svislé poloze, a to bez negativních vlivů na ergonomii ovládání. Nový grip je skvělým pomocníkem i při pořizování snímků s těžšími objektivy – zajišťuje totiž lepší vyvážení celé sestavy a umožňuje tak pohodlnější práci.

Další informace naleznete na http://www.canon.cz/cameras/eos-6d-mark-ii/.

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 190 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.