Nordic Telecom získal dvě nové certifikace ISO

Dvěma novými certifikacemi ISO, normami prokazujícími kvalitu služeb, se může pochlubit Nordic Telecom. Nezávislý auditor Tayllor  & Cox, s.r.o. společnosti potvrdil certifikaci ISO 9001:201 pro systém managementu kvality a ISO/IEC 27001:201 pro systém Systém managementu bezpečnosti informací.

Certifikace systémů managementu různých oblastí znamená, že prověřovaná společnost v daném oboru splňuje požadavky příslušných norem ISO. Tyto normy stanovené státem definují obecně uznávané a schválené podmínky, jež musí v daném oboru splňovat každá společnost. Nordic Telecom získal obě certifikace na dobu tří let, během nichž však auditor každoročně prověří, zda společnost normy nadále splňuje.
Certifikace systému managementu kvality ISO 9001:2015 potvrzuje, že společnost systémově přistupuje k řízení kvality, tedy že má jasně stanovené procesy, jak vyvíjí své produkty, kontroluje dodavatele, hodnotí výkonnost produktů a jejich stav, ale také že má jasně definované zaměření na zákazníka a promítá ho do činnosti firmy. Tedy že má jasně řešenou péči o zákazníka a pravomoci a odpovědnosti ve firmě, řízení procesů a vnitřní kontrolní mechanismy, jako je například interní audit.
Pro zákazníky Nordic Telecomu to znamená, že se společnost snaží všechny své činnosti vnímat i jejich očima a plnit jejich očekávání nebo je dokonce překonávat. Certifikace zároveň potvrzuje, že společnost má ve všech svých činnostech zaveden systém a dokáže jakýkoli zákaznický požadavek zpracovat jednotně a nikoli podle toho, který zaměstnanec jej zrovna vyřizuje. Tento systém se Nordic Telecom snaží neustále vylepšovat.
Certifikace systému managementu bezpečnosti informací ISO/IEC 27001:2013 definuje oblasti, kterým se společnost musí věnovat, aby ochránila citlivé informace a data, včetně dat zákazníků, před zneužitím nepovolanými osobami. Zároveň zajišťuje, že odpovědní zaměstnanci, kteří mají oprávnění s těmito daty nakládat, k nim mají přístup kdykoli jej potřebují a firma zajišťuje, že jsou úplná a nezměněná. Jde tedy především o bezpečnost, a to jak fyzickou, tak kybernetickou.
O společnosti Nordic Telecom
Nordic Telecom je telekomunikačním operátorem s vlastní sítí CDMA v pásmu 420 MHz, na které provozuje bezdrátové pevné telefonní linky a neomezené mobilní připojení k internetu o maximální rychlosti 3,1 Mb/s. Prostřednictvím partnerské sítě GSM společnosti T-Mobile funguje také jako virtuální mobilní operátor s nabídkou mobilních hlasových a datových služeb. Přes páteřní síť společnosti CETIN nabízí pevné připojení k internetu ADSL. Společnost plánuje, že ve vlastní síti přejde na technologii LTE.