Technologie Forensic WDR společnosti Axis umožňuje využívat předností širokého dynamického rozsahu u nových kamer s vysokým rozlišením

Axis vybavuje svou novou technologií širokého dynamického rozsahu Forensic WDR několik nových modelů síťových kamer – rozšiřuje tak jejich schopnost zachytit detaily v náročných světelných podmínkách a umožňuje operátorům zajišťujícím dohled, aby viděli detaily současně v tmavých i světlých oblastech záběru, a to na úrovni potřebné pro soudní dokazování. Technologii Forensic WDR je navíc možné jedinečným způsobem využít i u kamer s vysokým rozlišením a pro sledovaná místa, kde je hodně pohybu.

Axis Communications, světový leader v oblasti IP kamer, představuje technologii Forensic WDR, rozšíření technologie snímání se širokým dynamickým rozsahem (Wide Dynamic Range – WDR), která se zaměřuje na dosažení vysoké důkazní hodnoty záběrů, a to pro celou řadu nových kamer. WDR je termín běžně používaný pro schopnost vyrovnat rozdíly mezi velmi tmavými a přesvětlenými oblastmi záběru. Někdy se též označuje jako HDR (High Dynamic Range, čili vysoký dynamický rozsah). V oblasti videodohledu je cílem zachytit forenzně použitelné detaily pokud možno za jakýchkoli podmínek. Doposud však metody WDR, které byly na trhu dostupné, nedokázaly zprostředkovat dostatečnou forenzní hodnotu záběrů u kamer s ultra vysokým rozlišením nebo u míst, kde je hodně pohybu. Díky představení technologie Forensic WDR společnost Axis obě tyto problematické oblasti řeší u několika modelů nových kamer.

„Stávající řešení WDR na trhu narážejí na obtíže, když mají zajistit detaily potřebné pro forenzní účely – zvláště u světelně náročných scén, kde je hodně pohybu a kde je nutné vysoké rozlišení,“ vysvětlil Johan Paulsson, CTO ve společnosti Axis Communications. „Pomocí technologie Forensic WDR je možné přínosy WDR využívat i u takových scénářů.“

„Technologie Forensic WDR posouvá hranice a umožňuje dokonce i kamerám s rozlišením mnoha megapixelů ostře zachytit detaily u scén s náročnými světelnými podmínkami,“ dodává Petra Bennermark, globální produktová manažerka společnosti Axis Communications. „V podobě naší nové široké nabídky pevných kopulových kamer s rozlišením od 5 megapixelů až po 4K zpřístupňujeme tuto technologii i pro zákazníky s omezenými prostředky a pro nasazení ve velmi náročných podmínkách.“

Společnost Axis oznamuje, že uvede několik kamer vybavených technologií Forensic WDR jako nové přírůstky do produktových řad AXIS P32 a AXIS Q35:

  • Síťová kamera AXIS P3227-LV
  • Síťová kamera AXIS P3227-LVE
  • Síťová kamera AXIS P3228-LV
  • Síťová kamera AXIS P3228-LVE
  • Síťová kamera AXIS Q3517-LV
  • Síťová kamera AXIS Q3517-LVE

Nové modely v řadě AXIS P32 představují cenové výhodné kamery, jejichž instalace vyžaduje minimální úsilí. Tyto pevné kopulové kamery poskytují vynikající obraz s rozlišením mnoho megapixelů s plnou snímkovou frekvencí i v rozlišení 4K a jsou vybaveny technologiemi Forensic WDR, OptimizedIR a Zipstream. Jsou k dostání prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučené maloobchodní ceny v rozmezí od 18.000 Kč do 26.000 Kč podle konkrétního modelu.

Nové kamery řady AXIS Q35 nabízejí bezkonkurenční video dohled s kompletní funkční výbavou, včetně zálohovaného napájení. Díky elektronické stabilizaci obrazu (EIS, Electronic Image Stabilization) a třídě ochranného krytí IK10+ jsou ideální pro prostředí s drsnými podmínkami. Splňují nároky na monitorování s rozlišením mnoha megapixelů pro detailní záběry při plné snímkové frekvenci s nejvyšší kvalitou obrazu na trhu, mimo jiné díky technologiím Forensic WDR, Lightfinder, OptimizedIR a Zipstream. Modely AXIS Q3517-LV a AXIS Q3517-LVE budou k dostání prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis ve 3. čtvrtletí 2017 za doporučené maloobchodní ceny 26.000 Kč a 29.000 Kč.

Fotografie a další zdroje informací jsou k dispozici na adrese:

http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=p32_series

http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q35_series

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu.

Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.

 

Axis má více než 2.700 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 90.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.