Ředitelem pro veřejnou správu bude René Kubů, David Frantík míří do regionu CEE

Praha, 18. července 2017 – Obchodním ředitelem pro sektor veřejné správy pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti Microsoft se k 1. červenci 2017 stal René Kubů. Dosavadní šéf této divize, David Frantík, přebírá řízení obchodních aktivit pro veřejnou správu ve střední a východní Evropě.

René Kubů nastoupil do Microsoftu v březnu 2016 jako ředitel pro obchodní strategii s cílem podpořit implementaci strategických priorit v oblasti transformace do cloudu a rozvoj projektů digitální transformace pro jednotlivá průmyslová odvětví. V roli ředitele pro veřejnou správu bude zodpovídat za rozvoj spolupráce a obchodních příležitostí v sektoru státní správy, samosprávy, zdravotnictví a školství.

Technologie mění každý aspekt našeho života a denodenně posouvají hranice možného. Chceme přispět k využití moderních technologií k tomu, aby veřejná správa byla k občanům přátelštější, dostupnější, efektivnější a rychlejší. Mezi moje priority dále patří kybernetická bezpečnost a zavádění směrnice GDPR, moderní zdravotnictví, řešení pro chytrá města a obce a také vzdělávání,“ uvedl René Kubů a dodal: „Působil jsem dlouho ve výrobním odvětví a vnímám měnící se potřeby na dovednosti zaměstnanců v důsledku šíření moderních technologií, automatizace a robotizace. Digitální dovednosti, kreativita a kritické myšlení si musí osvojit každý, kdo chce v budoucnosti uspět.“

Předtím pracoval René Kubů téměř 20 let ve společnosti Avery Dennison, naposledy jako obchodní ředitel pro východní Evropu a Rusko. Vystudoval Provozně ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity a je držitelem ocenění Leadership Excellence Award 2004 a 2012. René je ženatý a má tři syny. Ve volném čase se věnuje zejména rodině,  ale také cestování karavanem a ježdění na motorce.

David Frantík se po pěti letech vedení segmentu veřejné správy v českém a (poslední rok také) slovenském Microsoftu přesouvá na pozici ředitele pro rozvoj obchodu ve veřejné správě pro střední a východní Evropu (CEE). Jeho hlavním úkolem bude ve spolupráci s týmy v jednotlivých pobočkách urychlit digitální transformaci v tomto segmentu, posílit růst cloudu a zvýšit spokojenost zákazníků.

David Frantík pracuje v Microsoftu od října 2004. Od srpna 2008 vedl divizi podnikových řešení Microsoft Dynamics. Před příchodem do Microsoftu působil David Frantík ve vedoucích pozicích společností IBM Business Consulting Services, PricewaterhouseCoopers a Integrated Control Systems. Vystudoval Vysoké učení technické v Brně, obor přístrojová, regulační a automatizační technika. Je ženatý a má dvě děti. Ve volném čase lyžuje, věnuje se horské turistice, hudbě a literatuře.

O společnosti Microsoft

Microsoft je přední výrobce technologií pro svět, ve kterém jsou mobilita a cloud na prvním místě. Naší misí je umožnit každému člověku a každé organizaci na světě dokázat více. Microsoft Corporation vznikla před více než 40 lety – v dubnu roku 1975. Česká pobočka zahájila činnost v roce 1992. Na podzim 2015 jsme se spolu s pražskou divizí  Skype přestěhovali do nového světa práce – kanceláře vytvořené pro svět práce odkudkoli. V červenci 2016 spojila česká pobočka síly se slovenskou a vznikl Microsoft Česká republika a Slovensko. Na podzim 2016 bylo v Praze otevřeno vývojové centrum Microsoft Dynamics.

Tento dokument je určen pouze pro informační účely. Společnost Microsoft se zříká jakékoliv odpovědnosti za vzniklé situace týkající se užití tohoto dokumentu pro jiné účely. Společnost Microsoft nebude nikdy odpovědná za jakékoliv mimořádné, přímé, nepřímé či vyplývající škody, ať již vzejdou z účinnosti smlouvy, zanedbání nebo jiné skutečnosti vzniklé následkem užití či interpretace tohoto dokumentu či v souvislosti s ním.

Microsoft je registrovaná obchodní značka společnosti Microsoft Corp. ve Spojených státech amerických a/nebo v jiných zemích. Jména společností a produktů zde uvedených mohou být obchodní značky jejich příslušných vlastníků.