Infor ohlásil platformu Coleman postavenou na umělé inteligenci

Umělá inteligence zabudovaná v aplikacích Infor CloudSuite umožní maximalizovat pracovní potenciál

PRAHA, 19. července 2017Infor, přední poskytovatel odvětvově zaměřených podnikových aplikací s elegantním vzhledem a cloudovou funkcionalitou, na své globální konferenci Inforum 2017 v New Yorku ohlásil Coleman, odvětvově-specifickou podnikovou platformu umělé inteligence (AI) pro aplikace Infor CloudSuite.

Platforma Coleman „doluje“ data a využívá výkonného strojového učení ke zlepšení procesů, jako je řízení zásob, směrování dopravy a prediktivní údržby. Rovněž poskytuje AI řízená doporučení a rady tak, aby umožnila uživatelům realizovat kvalifikovanější a rychlejší obchodní rozhodnutí. Kromě toho se platforma Coleman chová také jako chytrý AI partner rozšiřující práci uživatelů o nové možnosti: využívá rozpoznávání přirozené řeči a obrazu k chatování, naslouchání, hovoru a identifikací obrázků a tím k efektivnějšímu využívání technologií uživateli.

Platforma Coleman rozvíjí konverzační vztah s uživatelem prostřednictvím sociálního uživatelského rozhraní Infor Ming.le  nebo jiného syntetického interakčního rozhraní. Tím se zvyšuje efektivita práce uživatelů, kteří podle různých studií jsou schopni hovořit 3-4x rychleji než psát. Díky zpracování množství dat v řešení Infor CloudSuite platforma Coleman automatizuje funkce vyhledávání a agregace, jež zabírají až 20 % pracovního času, a tím významně zvyšuje produktivitu.

„Infor věnoval mnoho let vývoji automatizačních procesů, které se řídí jasnými pravidly, jako jsou například účetní či výrobní procesy. Nyní využíváme strojové učení k přístupu k ohromným množstvím dat, abychom uživatelům usnadnili práci s méně strukturovanými procesy jako komplexní rozhodování, konverzace a predikce,“ řekl Charles Phillips, výkonný ředitel společnosti Infor.

Platforma Coleman optimalizuje potenciál lidské práce čtyřmi způsoby:

  • Konverzační – interakce je přirozenější a efektivnější a nabízí vyšší uživatelský komfort
  • Rozšiřující – slouží jako partner, který rozšiřuje pracovní aktivity uživatele
  • Automatizační – stará se rutinní úkoly, a tím umožňuje uživateli se soustředit na úkoly s vyšší přidanou hodnotou
  • Poradenský – poskytuje inteligentní pohledy pomáhající uživatelům při rozhodování

„Platforma Coleman je velmi výkonná, protože využívá kritická obchodní data z aplikací Infor CloudSuite s podporou dodavatelských, logistických a finančních dat,  jež analyzuje s využitím výpočetní síly veřejného cloudu,“ řekl Duncan Angove, prezident společnosti Infor.

První funkčnosti platformy Coleman jsou dostupné již nyní, jako je například prediktivní řízení zásob pro zdravotnictví, cenová optimalizace pro hotelová odvětví, a predikce, plánování sortimentu a řízení promoakcí pro retail. V příštím roce Infor uvede funkcionality pro průmyslová odvětví.

Jméno platformy „Coleman“ bylo zvoleno jako pocta Katherine Coleman Johnsonové, fyzičce a matematičce, jejíž kritické výpočty pomohly dostat člověka na měsíc. Paní Johnsonová excelovala v matematických a vědních oborech a přes mnohá úskalí se stala jednou z hlavních postav vesmírného programu Spojených států. Video společnosti Infor k uctění Katherine Coleman Johnsonové je dostupné zde.

O společnosti Infor

Infor vyvíjí a dodává podnikový software s cloudovou funkcionalitou pro specifická odvětví. S 15 000 zaměstnanci a více než 90 000 zákazníky ve 170 zemích pomáhá Infor k obchodnímu rozvoji. Pro více informací navštivte www.infor.com.