Mastercard vybral šest nových start-upů pro program Start Path

Praha 19. července – Společnost Mastercard oznámila jména šesti nových účastníků svého programu podpory start-upů Start Path pro léto 2017. Tato nová vlna start-upů se zaměřuje na platební inovace postavené na využití technologie malých bluetooth vysílačů, bezkontaktních řešení a umělé inteligence. Mastercard současně otevřel přihlášky pro další kolo programu, kam je možné start-upové projekty hlásit do 1. srpna.

Účastníci usilují o překlenutí rozdílů mezi nákupem v kamenném obchodě a na internetu, a to nejrůznějšími možnými způsoby. Hned několik start-upů se zabývá využitím dat o pohybu zákazníků uvnitř prodejny a o jejich nákupních návycích k vytvoření nákupního prožitku na míru. Další pomáhají obchodníkům přijímat platby prostřednicím SMS bran a platebních platforem pro velké výdaje, které tradičně nebylo možné hradit pomocí platební karty.

Obchod se bude stále více sbližovat s online světem, a společně s tím budou fintech společnosti sehrávat stále zásadnější roli při uspokojování zákazníků toužících po chytrých a pohodlných řešeních. Start-upovým společnostem, které tuto oblast zcela přetvářejí, poskytujeme potřebné nástroje, vodítka i kontakty, které potřebují k tomu, aby své činnosti rozvíjely rychleji, než kdyby na to měly být zcela samy,“ říká Amy Nealeová, viceprezidentka společnosti Mastercard zodpovědná za program Start Path.

Mezi účastníky poslední vlny programu Start Path jsou:

  • CardUp – poskytuje správu měsíčních plateb za významné položky, jako je nájem nebo pojistné, prostřednictvím kreditní karty, přičemž má přístup k zůstatku a umožňuje získávat různé bonusy.
  • Ftcash – drobným obchodníkům a podnikatelům umožňuje dosáhnout na obchodní úvěry bez zajištění a přijímat platby od zákazníků prostřednictvím mobilní aplikace a SMS zpráv.
  • Platforma ModoPayments – umožňuje nové způsoby úhrady plateb, včetně využití věrnostních bodů k nákupu zboží každodenní spotřeby přímo v prodejně.
  • Movvo – zprostředkovává podrobné informace o pohybu zákazníků po prodejně a vzorcích jejich nákupního chování.
  • ToneTag – umožňuje bezkontaktní platby libovolným zařízením s využitím zvukových vln místo technologie NFC.
  • RecommenderX – vyvíjí vysoce pokročilé nástroje analýzy dat, na jejímž základě je možné vytvářet doporučení na míru.

Přihlášky pro nadcházející půlrok virtuálního programu pro start-upové společnosti je možné podávat do 23:59 východního času v úterý 1. srpna 2017 (5:59 středoevropského času 2. srpna 2017). Program je přístupný start-upovým společnostem, které přicházejí s novými řešeními pro bankovnictví, platby a obchod a dokázaly již získat významné investice v některém z počátečních dvou stupňů financování (seed a Series A).

O společnosti Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je jednička v oblasti inteligentních, pohodlných a bezpečných plateb. Provozujeme nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti Mastercard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi. Sledujte nás na Twitteru @MasterCardNews, připojte se k diskusi na CashlessPioneers Blog a přihlaste se k odběru nejnovějších zpráv v Engagement Bureau.

O programu Mastercard Start Path
Program Mastercard Start Path je výsledkem celosvětového úsilí společnosti Mastercard v podpoře inovativních start-upů vyvíjejících příští generaci obchodních řešení. Program Start Path byl zahájen v roce 2014 s cílem pomáhat začínajícím firmám v rychlejším rozšiřování svých činností, než jak by toho byly schopny vlastními silami. Start-upy, které se stanou součástí programu, mohou těžit z odborných znalostí celosvětové sítě expertů společnosti Mastercard, z přístupu k zákazníkům a partnerům společnosti i z možnosti inovovat existující řešení společnosti Mastercard. Zákazníci společnosti Mastercard, kteří se programu účastní v roli partnerů, získávají přístup k nejlepším a nejnadějnějším start-upům a k inovacím z celého světa. Další informace jsou k dispozici na stránkách www.startpath.com a na twitterovém účtu programu Mastercard Start Path pod profilem @MAstartpath.