FinTech společnost Investiční Aukce rostla v roce 2016 o 75 %

  • Od roku 2013 profinancovaly iA faktury v objemu přes 700 mil. Kč
  • Průměrný výnos pro bežné investory činil 5,9 % p.a.
  • Průměrná splanost financovaných faktur je 58 dnů
  • Meziroční růst (2016 vs. 2015) dosáhl  75 %
  • V roce 2017 počítá iA s ročním profinancovaným objemem 500mil. Kč

/Brno-Praha, červenec 2017/ Investiční Aukce dosáhly v roce 2016 dvojciferného růstu. Platforma je největší v regionu střední a východní Evropy. V roce 2016 získala investora, společost CCV. Tímto krokem se iA otevřela cesta k automatizovanému financování malých a středních firem díky elektornické fakturaci EDI, jehož je CCV největším dodavatelem pro domácí trh. Zároveň se jí podařilo, díky programu Platimum od JIC, získat velkou licenci platebních institucí ČNB.

“Aktuálně jsme v ČR jedinou platformou P2P financování malých a středních podniků s plně automatizovaným systémem pro investory a zájemce o financování. Získali jsme velkou paltební licence od ČNB a implementovali elektronickou fakturaci EDI do našich procesů. Zároveň se připravujeme na nové příležitosti, které přinese EU direktiva PSD2. Náš růst by nebyl možný bez důvěry více než 120 společností a 400 investorů,” uvádí jednatel a spoluzakladatel Investiční Aukce Adam Šoukal a dodává: “Zaměřujeme se na společnosti, které mají pohledávky za velkými hráči na trhu. Vykrýváme jejich potřebu cash-flow po dobu až do 120 dnů. Nepožadujeme roční garance na financování a ani naše klienty nijak nepenalizujeme. Financujeme pohledávky do 75% jejich nominální hodnoty, které jsou pojištěny. Za poslední 4 roky jsme měli, pouze v roce 2016, 0,09% ztrátu vkladu na celkovém objemu financování. Jsme zdravou, technologicky orientovanou společností generující zisk.“

O investAukce:

investAukce jsou provozovatelem největší peer-to-peer faktoringové platformy ve střední Evropě. Platforma, od roku 2013, úspěšně spojuje investory a kredibilní podniky hledající řešení cash-flow. Investoři pomáhají stovkám mladých firem růst a realizovat u toho nadstandardní výnosy s predikovatelnou mírou rizika. iA získaly velkou licenci ČNB.