Profesionální 25palcový monitor BenQ PD2500Q pro designery

Praha 2. 8. 2017 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a expert na LED monitory, představuje monitor PD2500Q. 25placový model pro designery pokrývá 100 % barevného prostoru sRGB a splňuje standard Rec. 709.

BenQ PD2500Q je vyhotoven v černé barvě s modrými doplňky reprezentujícími všechny modely monitorů BenQ pro designery. Nabízí úzký rámeček umožňující snadné použití více monitorů vedle sebe a bohatou ergonomii včetně nastavení výšky, naklopení a otočení až o 90 stupňů do pozice Pivot. Díky podpoře Multi-Stream Transport (MST) lze propojit více monitorů napřímo přes výstupní DisplayPort konektor. Konektivitu doplňují vstupy pro DisplayPort, mini DisplayPort, HDMI a čtyři USB 3.1 Gen 1.

“PD2500Q je odpovědí společnosti BenQ na její závazek optimalizovat výkon profesionálních zařízení,” říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a dodává: “Naše významná investice do individuální kalibrace barev každého modelu zajišťuje, že monitory řady PD poskytují přesné detaily pro profesionální použití.“

25palcový monitor disponuje IPS panelem s QHD rozlišením 2560 x 1440 pixelů, pokrývá 100 % barevného prostoru sRGB, splňuje standard Rec. 709 a získal certifikaci Technicolor. Tovární nastavení monitoru, resp. jeho individuální kalibrace zajištuje konzistentní barevný výkon a přesné hodnoty Delta E a Gamma. Každý monitor BenQ PD2500Q je dodáván s originálním dokladem o dosažených kalibračních hodnotách.

Monitor nabízí množství inteligentních technologií, resp. funkcí pro designery jako je režim CAD/CAM  vylepšující kontrast a tím zvýrazňující obrysy v technických výkresech a aplikacích Pro/E, SolidWorks, AutoCad, Catia a další. Animation Mode zvyšuje jas v tmavých oblastech tak aby nepřeexponoval místa světlá, zatímco volba Darkroom optimalizuje podsvícení obrazu při zachování dostatečného jasu a ostrosti detailů. Nechybí tradiční technologie na ochranu zraku uživatelů BenQ Flicker-free a Low Blue Light.

BenQ PD2500Q je k dispozici na trhu za doporučenou koncovou cenu 9190 Kč s DPH v České republice a 349 euro s DPH na Slovensku

Pro více informací navštivte www.BenQ.cz

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”).

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.