Počítač na míru vašim požadavkům – jak vybrat počítačovou skříň?

14. 08. 2017 – (Zalman Tech Co., Ltd.) – Počítač by neměl jen zajistit výkon pro nejnovější aplikace a videohry, ale měl by být plně funkční. Vzhled, který přitáhne pozornost počítačových nadšenců, je dalším důležitým kritériem. Abyste dosáhli na všechny své požadavky, vybírejte počítačovou skříň zodpovědně.

Když sestavujme konfiguraci svého počítače, soustřeďujeme se mylně jen na výkon. Často vybereme skříň zcela bez rozmyslu. Tato běžná chyba pak ztíží sestavení počítače a neumožní ani pomyslet na jeho budoucí rozšíření.

Na velikosti záleží

Nejoblíbenější skříně PC ATX jsou dodávány ve třech velikostech: Mini, Mid a Full Tower. První velikost je určena pro malé kompaktní počítače, které používají jen základní desky Micro nebo Mini ATX. Příkladem elegantního designu a maximálního využití vnitřního prostoru v této kategorii je skříň Zalman T5. Na druhé straně velikost  Mid poskytuje vice možností, zejména instalaci výkonných karet GPU, které jsou delší než 30 cm, základní desky ATX nebo větší pevné disky.

Žádné limity

Skříň typu Full Tower je pak vrcholným řešením, které umožní instalaci těch nejlepších komponent. Například nejnovější skříň Zalman X7 Full Tower dovoluje instalovat chladicí systémy, které jsou vyšší než 17 cm a také například grafické karty s délkou až 42 cm. Skříň poskytuje další prostor pro dodatečné ventilátory, radiátory chladiče a pro pumpy vodního chlazení.

Pořádek je základ

Design skříně X7 nebo Z9 Neo Plus nabízí nejen zajímavý vzhled, ale také lepší potlačení hlučnosti. Tyto skříně dále využívají komponenty, které snižují vibrace generované chladicími systémy a pevnými disky. V současné době finančně dostupné skříně již poskytují další řešení, která byla dosud používána jen u drahých skříní. Chytrý systém vedení kabelů, prachové filtry a nestandardní sloty pro disky 2,5 palce najdete již i u modelů Zalman T2 a T5.

Pohled dopředu

Při volbě počítačové skříně je třeba zvážit především dva aspekty. Prvním je praktičnost skříně a možnost hardwarového rozšíření počítače v blízké či vzdálenější budoucnosti. Pokud plánujete rozšíření nebo již rozšiřujete svůj počítač, dodatečná možnost odklopit boční panel pro snadnou výměnu a instalaci chlazení CPU bez nutnosti vyjmout základní desku je praktickým řešením. Druhý aspekt se vztahuje ke vzhledu. Když sestavujete počítač pro video hry a multimédia, je to důležité. Komponenty, které zajišťují navíc atraktivní vzhled, je třeba pečlivě zaranžovat a umístit. K lepšímu vzhledu přispívají i použité materiály. Například průhledný boční panel skříně z tvrzeného skla je lepší než klasické plexisklo, navíc je odolnější vůči poškrábání a snáze se udržuje.

—————————————————————

Jihokorejská společnost Zalman byla založena v roce 1999 a je známá výrobou počítačových dílů a periferií. V nabídce mimo jiné nechybí velmi tiché chladicí systémy CPU a VGA, počítačové skříně a počítačové periferie nejvyšší kvality.