Canon získává pro rok 2017 tři významná ocenění EISA Awards

PRAHA, 15. srpna 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, obdržela tři významná ocenění od Evropské obrazové a zvukové asociace (EISA, European Imaging and Sound Association). Fotoaparát EOS 5D Mark IV získal titul „Evropská profesionální digitální zrcadlovka pro období 2017-2018“ a EOS 77D titul „Evropská digitální zrcadlovka pro spotřebitele pro období 2017-2018“. Ocenění patří i objektivu EF 16-35mm F2.8L III USM, který se může pyšnit titulem „Evropský profesionální objektiv pro digitální zrcadlovky pro období 2017-2018“.

Odbornou porotu asociace EISA tvoří redaktoři z více než 50 mezinárodně uznávaných časopisů, které vychází ve dvou desítkách evropských zemích, ve Spojených státech amerických a v Austrálii. Ocenění EISA Awards mohou získat pouze produkty, které v sobě spojují nejmodernější technologie, požadované funkce a špičkový výkon.

“Canon má dlouhodobě dobrou pověst spojenou s vysoce kvalitními produkty, které uživatelům nabízí veškerou podporu, spolehlivost a konzistenci umožňující odkrývat jejich tvůrčí potenciál pro vyprávění nejlepších životních příběhů,“ říká Lee Bonniface, Marketing Director, Consumer Imaging ve společnosti Canon Europe. „Zpětná vazba k našim produktům v podobě ocenění typu EISA je pro nás zásadní, protože neustále usilujeme o vývoj průlomových špičkových řešení, díky kterým mohou fotografové z celého světa objevovat, zaznamenávat a sdílet své jedinečné příběhy právě prostřednictvím fotografické tvorby.“

Ocenění pro produkty značky Canon zdůvodnila odborná porota EISA následujícími argumenty.

Evropská profesionální digitální zrcadlovka pro období 2017-2018

Canon EOS 5D Mark IV

Digitální zrcadlovka EOS 5D Mark IV je pracovním nástrojem mnoha profesionálních fotografů z celého světa. Při srovnání s předchozím modelem se může pochlubit výrazně lepší obrazovou kvalitou fotografií, a to díky vyššímu rozlišení i širšímu dynamickému rozsahu. Pozornost zaslouží určitě i citlivější automatické zaostřování. Vyspělejší je také podpora natáčení filmů – uživatelé mohou pořizovat videa ve 4K rozlišení a využívat u toho i rychlé automatické zaostřování v režimu živého náhledu. Canon EOS 5D Mark IV disponuje novým inovativním formátem RAW s dvojitými pixely, který dovoluje pozdější jemné doladění ostrosti i rozmazání pozadí. Celkově vzato bude EOS 5D Mark IV špičkovým fotoaparátem i po několik následujících let.

Evropská digitální zrcadlovka pro spotřebitele pro období 2017-2018

Canon EOS 77D

Canon EOS 77D nabízí uživatelům mnoho klíčových vlastností, které jsou typické pro poloprofesionální digitální zrcadlovku EOS 80D. Nový snímač CMOS s rozlišením 24,2 megapixelů se může pochlubit lepším dynamickým rozsahem a velkou výhodou je také systém automatického zaostřování s duálními pixely CMOS, který nabízí rychlé a plynulé zaostření v režimu živého náhledu i během natáčení filmů.  Ve spojení s objektivy s technologií pohonu STM nebo Nano USM je navíc zaostřování velmi tiché. Specialisté společnosti Canon výrazně vylepšili i automatické zaostřování prostřednictvím hledáčku – k dispozici je 45 křížových bodů. Nový obrazový procesor DIGIC 7 má dostatek výkonu jak pro rychlé kontinuální snímání (6 snímků za sekundu), tak i pro natáčení filmů v rozlišení Full HD při vysoké záznamové rychlosti (1080/60p).

Součástí modelu EOS 77D je i horní LCD panel a volič rychlého ovládání, které umožňují pohotové používání fotoaparátu.  Mezi další moderní vlastnosti a funkce patří otočný dotykový displej a Wi-Fi konektivita doprovázená Bluetooth rozhraním pro snadnou bezdrátovou komunikaci s přístrojem.

Evropský profesionální objektiv pro digitální zrcadlovky pro období 2017-2018

Canon EF 16-35mm F2.8L III USM

Na objektiv EF 16-35mm F2.8L III USM se dlouho těšilo mnoho profesionálních fotografů a výsledek jednoznačně předčil jejich očekávání. A to i díky vylepšené konstrukci a naprosto ostré kresbě v celé ploše záběru i při plně otevřené cloně (f/2,8). Svou kvalitou na ohnisku 16 mm překonává Canon EF 16-35mm F2.8L III USM celou řadu ultra širokoúhlých objektivů s pevnou ohniskovou vzdáleností. Oceněný objektiv vyniká i nízkým zkreslením a antireflexní povrchovou úpravou, která velmi efektivně eliminuje nežádoucí odlesky i závoj. Canon EF 16-35mm F2.8L III USM je ideální pro každodenní profesionální použití a nabízí obrazovou kvalitu, která uspokojí i ty nejnáročnější uživatele.

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí ve 120 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti Canon se Canon Europe podílí přibližně jednou třetinou.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 a lídrem ve zpracování obrazu je po celých 80 let. Jejím cílem je podněcovat k neustálému překonávání možností využití obrazu a prostřednictvím technologických inovací v široké škále oblastí – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnická zařízení – obohacuje Canon životy běžných lidí i firem.

Pozitivní vliv společnosti Canon na oblast technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu neustále roste. Svědčí o tom i sociální a environmentální přínosy, za kterými stojí jak zaměstnanci, tak i produkty značky Canon, a představují důkaz úspěšnosti podnikové filosofie Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.