Rockwell Automation nabízí nové nástroje pro okamžitou analytiku zařízení a spolupráci ve výrobní hale

Nástroje poskytují nové možnosti pracovníkům ve výrobních halách a podporují týmy při rychlejším odstraňování potíží

PRAHA, 17. srpna 2017 – Chytrá zařízení vytvořila propojení mezi průmyslovými operacemi s potenciálem poskytnout provozním nebo mimoprovozním pracovníkům nové možnosti. Pro mnohé výrobce procházející digitální transformací může zavádění těchto moderních nástrojů trvat příliš dlouho a může být spojeno s příliš vysokými investicemi potřebnými k rozpoznání a distribuci relevantních údajů mezi správné zaměstnance.

Společnost Rockwell Automation umožňuje týmům ve výrobních halách přijímat lepší a rychlejší rozhodnutí s využitím zařízení FactoryTalk Analytics for Devices a aplikace FactoryTalk TeamONE Standard Edition. Tyto hotové nabídky vyžadují minimální konfiguraci a mohou pomoci k rychlejším řešením běžných problémů s údržbou, čímž naprosto minimalizují neplánované odstávky. Předmětné zařízení a aplikace rychle pomohou zkrátit reakční dobu týmů údržby a podporují řídicí pracovníky poskytováním analýz stavů a diagnostických informací u průmyslových zařízení a systémů.

Při vytváření těchto nástrojů byla primárním cílem snadná obsluha,“ říká Michael Pantaleano, globální obchodní manažer společnosti Rockwell Automation. „Na těchto řešeních jsme úzce spolupracovali s našimi zákazníky a ověřili jsme si, že okamžitě dostupná aplikace a škálovatelné analytické zařízení, které je okamžitě připravené k provozu, mohou ihned poskytovat hodnotné přínosy. Ve společnosti Rockwell Automation jsme si dali závazek vytvářet nástroje, jež budou dostupné pro aktuální týmy našich zákazníků. Tyto dva nově nabízené nástroje pomáhají týmům údržby snadno zjišťovat stav jejich zařízení a lépe spolupracovat v kontextu obsáhlých a detailních informací.

Tyto nástroje představují jednu z prvních nabídek od společnosti Rockwell Automation na principu předplatného. Pro další optimalizaci procesu přecházení na správu nových nástrojů používá nový portál e-commerce. Veškeré objednávky předplatného a správu nástrojů lze realizovat v rámci jediného, samoobslužného portálu.

Aplikace FactoryTalk TeamONE

Se zaměřením na střední dobu oprav (MTTR) vydává společnost Rockwell Automation novou edici, nazvanou Standard Edition, své aplikace FactoryTalk TeamONE. Tato nová edice přidává poplachový modul, který týmům umožňuje využívat podrobné informace o alarmech v reálném čase. To dává uživatelům schopnost snadno zobrazit všechny aktivní alarmy. Mohou rovněž zobrazovat, sdílet a zapisovat nové detaily, čímž se zlepšuje týmová spolupráce díky doplnění kontextu o informace o alarmech. Alarmy vyžadující okamžitý zásah lze sdílet s konkrétními členy týmu nebo je zanést pro přístup celého týmu pro účely jejich správy a řešení v rámci celé skupiny.

Jakožto chytrý uzel nevyžaduje aplikace FactoryTalk TeamONE žádný server, brány mezi zařízením a cloudovým úložištěm ani nastavení informačních technologií k tomu, aby výrobcům začala poskytovat přínosy, které se budou ještě rozšiřovat s pokračující digitální transformací. Aplikace je momentálně k dispozici přes obchody Apple App Store a Google Play a nastavení nového uživatelského účtu trvá pouze několik minut.

Nové vydání Standard Edition má podobu zpoplatněného ročního předplatného a rozšiřuje vlastnosti dostupné v bezplatné edici této aplikace. Aplikace FactoryTalk TeamONE Free Edition vydaná v roce 2016 poskytuje téměř okamžitý přístup k údajům o incidentech a zařízeních pro týmy údržby ve výrobních halách včetně techniků, obchodních pracovníků a informatiků. Bezplatná edice odstraňuje překážky, které týmům v průmyslových podnicích jinak brání spolupracovat a rychle řešit problémy na základě do kontextu zasazených dat z výrobních hal, jako například trendů a stavů zařízení. Moduly v této bezplatné edici zahrnují Incident, Device Status (stav zařízení), Teamboard (týmová nástěnka), Knowledgebase (znalostní databáze), Pinboard (notifikační deska), Chat a Trend. V rámci aplikace FactoryTalk TeamONE mohou zákazníci ve svých týmech dokonce kombinovat uživatele se zpoplatněnou a bezplatnou verzí.

Zařízení FactoryTalk Analytics for Devices

FactoryTalk Analytics for Devices je odolné zařízení, které pomáhá předcházet nákladným odstávkám a zlepšuje produktivitu na základě proaktivního zjišťování stavů zařízení. Vzhledem k připojení pouze k napájení a k lokální síti řídicího systému začne zařízení poskytovat analytické funkce během pouhých minut.

Jakmile je připojeno, začne zařízení detekovat automatizační zařízení v síti, aniž by ovlivňovalo jejich výkonnost. Týmy pracovníků ve výrobní hale poté získají přístup k specifickým výzvám k zásahu, okamžitým zobrazením zařízení a pokročilému chatovacímu panelu na bázi strojního učení, které jsou všechny dostupné z tohoto zařízení. Zařízení se samo učí, co je pro uživatele důležité, tím, že soustavně analyzuje zařízení v síti a vydává doporučení s cílem pomoci týmům údržby a konstruktérů předcházet neplánovaným odstávkám a opravovat systémy rychleji.

Naši zákazníci zkouší přijít na to, jak učinit první krok směrem k zavedení analytiky a průmyslového internetu věcí,“ říká Pantaleano. „Toto zařízení představuje vynikající začátek jejich cesty a poskytuje hmatatelné výsledky, jež našim zákazníkům pomáhají již za několik minut po připojení.

Zařízení FactoryTalk Analytics for Devices dokáže detekovat a provádět základní analýzu na jakémkoli zařízení připojitelném k Ethernetu. Zařízení disponuje rovněž detailní analytikou pro více než 2000 zařízení Allen-Bradley. Každé zařízení zahrnuje předplatné na první rok provozu. Doporučuje se předplatit si i následná období, aby zákazníci progresivně získávali aktualizované možnosti analytiky, funkce a podporu zařízení, a to včetně zařízení jiných výrobců.

O společnosti Rockwell Automation

Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), světově největší společnost zaměřená na průmyslovou automatizaci a informační technologie, zajišťuje vyšší produktivitu svých zákazníků a vyšší stupeň udržitelnosti světového vývoje. Společnosti Rockwell Automation sídlí v Milwaukee ve státě Wisconsin a zaměstnává kolem 22 000 lidí starajících se o zákazníky společnosti ve více než 80 zemích.