Red Hat a Microsoft pomáhají firmám urychlit přechod k hybridnímu cloudu pomocí jednodušších kontejnerů

Obě společnosti spolupracují s cílem umožnit přijetí kontejnerů v heterogenní infrastruktuře datových center a platformě Microsoft Azure s novými možnostmi a produktovou podporou

Praha, 4. září 2017 – společnosti Microsoft Corp. (Nasdaq „MSFT”) a Red Hat Inc. (NYSE: RHT) oznámily rozšíření spolupráce, jejíž cílem je umožnit firmám snáze přijmout kontejnery. Úsilí zahrnuje nativní podporu kontejnerů Windows Server v platformě Red Hat OpenShift, kontejnerů Red Hat OpenShift Dedicated v platformě Microsoft Azure a SQL Serveru v prostředích Red Hat Enterprise Linux a Red Hat OpenShift. Tyto rozšířené plány obou společností se zaměřují na zjednodušení přijetí kontejnerových technologií, které pomohou firmám zvýšit tempo a podpoří digitální transformaci pomocí hybridního cloudu.

Microsoft a Red Hat i nadále plní svůj závazek dodávat firemním zákazníkům možnosti volby a flexibilitu a rozšiřují svou integrovanou, sdílenou podporu, s cílem zprostředkovat tyto nové nabídky napříč platformami. Organizace zaměřené na informační technologie si mohou být jisté, že navzdory všem výzvám, jimž budou na své cestě k digitální transformaci čelit, Microsoft a Red Hat jim budou stát společně po boku.

Kontejnery Windows Server v platformě Red Hat OpenShift

Firmy vnímají výhody používání kontejnerových aplikací pro nejdůležitější úkoly, ale většina informačních oddělení nemá standardizovanou, jednotnou infrastrukturu. Heterogenní prostředí častokrát zahrnují platformy Windows i Linux či izolované aplikace, což firmám ztěžuje modernizaci i škálování provozu.

Rozšíření spolupráce společností Red Hat a Microsoft nyní usnadní řešení těchto problémů, neboť kontejnery Windows Server dostanou podporu i v prostředí Red Hat OpenShift, přední podnikové kontejnerové aplikační platformě založené na systému Kubernetes. Red Hat OpenShift bude první kontejnerovou aplikační platformou založenou na open source projektu Kubernetes, která bude podporovat kontejnery v systémech Linux i Windows – v jediné platformě napříč rozmanitými prostředími hybridního cloudu, což eliminuje izolaci a usnadní firmám nativní práci v cloudu.

Tato technologie byla představena na konferenci Red Hat Summit v květnu 2017 a očekává se, že bude jako předběžná technologická verze dostupná na jaře 2018.

Red Hat OpenShift Dedicated v platformě Microsoft Azure a Red Hat Enterprise Linux v platformě Microsoft Azure Stack

Nativní cloudové aplikace a kontejnerové platformy, na nichž aplikace běží, představují kritické součásti digitální transformace, ale správa infrastruktury těchto technologií může být pro vytížené pracovníky IT složitá a časově náročná. Společnosti Red Hat a Microsoft tento problém řeší nabídkou Red Hat OpenShift Dedicated v prostředí Azure. Red Hat OpenShift Dedicated je kontejnerová platforma dodávaná jako cloudová služba spravovaná společností Red Hat. V návaznosti na oznámené rozšíření plánů na spolupráci obou společností by měla být tato služba dostupná na systému Azure, firemní cloudové platformě společnosti Microsoft, napříč 42 regiony na celém světě, což je více než u jakéhokoli jiného poskytovatele veřejných cloudových služeb. Vývojáři společností Microsoft i Red Hat úzce spolupracují na optimalizaci systému OpenShift pro provoz v platformě Azure, což pomůže dodávat standardizovaný firemní výkon a odpovídající integrovanou podporu.

Kromě toho umožňuje systém Red Hat OpenShift Dedicated na platformě Microsoft Azure firemním informačním týmům zaměřit se na přínos firmě a rozvoj inovací, namísto udržování infrastruktury v chodu a neustálého hlídání zdrojů. Systém Red Hat OpenShift Dedicated na platformě Microsoft Azure by měl být dostupný na začátku roku 2018.

Obě společnosti rovněž plánují spolupracovat na firemních výkonnostních standardech a integrované podpoře pro pracovní úkoly v systému Red Hat Enterprise Linux, které běží na platformě Microsoft Azure Stack. Azure Stack je firemní rozšíření platformy Azure, které přenáší cloudový computing do místního prostředí. Běží na certifikovaném hardwaru od firem Dell, HP, Lenovo a Cisco, což firmám umožňuje snadno a bez problémů spustit cloud ve svém datovém centru.

SQL Server v prostředích Red Hat Enterprise Linux a Red Hat OpenShift

Protože zákazníci stále více využívají kontejnery s cílem zvýšit svůj výkon v nativním cloudovém světě, společnosti Red Hat a Microsoft si kladou za cíl jim pomoci využít otevřené inovace. Společnost Red Hat oznámila dostupnost prostředí .NET Core 2.0 jako kontejneru v platformě OpenShift a v nadcházejících měsících plánují obě společnosti přenést výkon a škálu SQL Serveru pro Linux do prostředí Red Hat Enterprise Linux a Red Hat OpenShift.  

Stejně jako u všech sdílených iniciativ společností Red Hat a Microsoft, dostane SQL Server pro Linux na platformách Red Hat Enterprise Linux a Red Hat OpenShift Container společnou podporu ze strany obou společností.

Podpůrná vyjádření

Matthew Hicks, viceprezident pro vývoj softwaru, platformu OpenShift a management, Red Hat

„Red Hat společně s Microsoftem přináší organizacím způsob, jak vybírat technologie, které jsou pro ně důležité, od kontejnerů až po veřejné cloudové služby, aniž by narůstala složitost. Společně s našimi podpůrnými týmy nabízíme cestu k digitální transformaci, která přináší možnosti, flexibilitu a výběr, jež jsou nezbytné pro budoucnost firemních informačních technologií.“

John Gossman, hlavní architekt systému Azure, Microsoft Corp.

„Microsoft a Red Hat mají společný závazek přinášet firemním zákazníkům hybridní cloudová řešení, potřebná pro modernizaci jejich firem, když přesouvají svůj provoz do nativního cloudového světa. Dnes svůj závazek rozšiřujeme a znovu spojujeme síly, abychom dodávali plně integrovaná řešení, která zjednodušují práci s kontejnery a pomáhají zákazníkům plně využít své hybridní cloudové strategie.“

Další informace

 

Jak se spojit se společností Red Hat?

O společnosti Microsoft

Microsoft (Nasdaq MSFT@microsoft) je přední firma zaměřená na platformy a produktivitu mobilní a cloudový svět a jejím posláním je umožnit rozvoj všem jednotlivcům i organizacím na planetě.

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné cloudové, virtualizační, úložné, linuxové a middlewarové technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je jedním z největších vývojových center společnosti na světě. Vedle technologií nabízí Red Hat také vysoce oceňovanou technickou podporu, školení a konzultační služby. Díky celosvětovému propojení sítě firem, partnerů a open source komunit pomáhá vytvářet relevantní a inovativní technologie, které osvobozují zdroje pro rozvoj a připravují zákazníky na budoucí změny v informačních technologiích. Více informací o společnosti Red Hat je k dispozici na adrese www.redhat.com.