Alza.cz pro svá data využije serverhousing od Českých Radiokomunikací

Praha, 6. září 2017 – Společnost Alza.cz od září 2017 využije služby serverhousingu Českých Radiokomunikací (CRA). Jde o služby v rámci největšího a nejmodernějšího datového centra CRA – DC TOWER v Praze na Žižkově. CRA budují další datové sály a stále navyšují výkon a kapacitu svých datových center, aby vyšly vstříc potřebám nových i stávajících zákazníků. Jenom v rámci DC TOWER již letos investovaly další desítky milionů korun na rozšiřování služeb a zlepšování jejich kvality.

Do datových center neustále investujeme, a to jak v rámci navyšování výkonu a kapacity, tak do technologických vylepšení a zvyšování bezpečnosti. Těší nás, když naše služby využívají renomované společnosti a internetové projekty typu Alza.cz. Snažíme se zákazníkům maximálně vycházet vstříc a v rámci našich datových center jim můžeme nabídnout služby na míru a dle jejich potřeb,“ uvádí Miloš Mastník, obchodní ředitel CRA.

Alza.cz využije služby serverhousingu CRA pro zajištění vyššího zabezpečení serverové infrastruktury, a tím i bezpečnějšího a stabilnějšího provozu e-shopu.

„Poptávka po službách datových center i pronájmu výpočetního výkonu z naší strany rychle roste, pravidelné zvyšování zabezpečení je pro firmu s naším růstem v dnešní době naprostá nezbytnost,” uvedl Jiří Schejbal, ředitel interního IT v Alza.cz, a doplnil: „Vůči zákazníkům máme zodpovědnost a v tomto ohledu nehodláme nic riskovat, proto jsme se spojili se strategickým a silným partnerem.“

Do konce roku 2017 se kapacita DC TOWER navýší o 75 %. Kromě budování nových prostor v rámci komerčních datových sálů dochází také k rozšiřování privátních sálů.

Část datového centra DC TOWER je vyčleněna pro cloudové služby CRA. V letošním roce došlo k navýšení výkonu a kapacity i u těchto služeb.

Dispozice technologických prostor žižkovského televizního vysílače, kde DC TOWER sídlí, splňují přísné bezpečnostní standardy z hlediska fyzického, provozního i datového zabezpečení na úrovni objektů strategického významu.

CRA do vylepšování svých infrastrukturních služeb pravidelně investují. Kromě navýšení kapacity se při přestavbách klade důraz především na další vylepšování bezpečnostních opatření i na postupné budování privátních sálů v prostorách vysílačů. Koncem roku 2016 získaly CRA certifikaci TIA 942. Tato certifikace je oproti spíše marketingově používanému hodnocení TIER ucelenější a především hodnotící reálný stav. I proto byla pravděpodobně vybrána jako předloha připravované evropské normy pro datová centra. Certifikaci TIA 942 mají CRA v tuto chvíli jako jediný provozovatel datových center v České republice a teprve čtvrtý v Evropě.

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Stáhněte si aplikaci CRA vše o produktech, interaktivně na jednom místě: