Skupina Vodafone Group uzavřela se společností VMware licenční smlouvu na virtualizační software

VMware poskytne jednotnou multidodavatelskou a multidoménovou platformu pro virtualizaci síťových funkcí, která umožní rychlejší inovace služeb při nižších nákladech

Praha / BARCELONA / VMworld® 2017 Europe— 12. září 2017 — Skupina Vodafone Group uzavřela se společností VMware, Inc. licenční smlouvu na široké spektrum softwarových produktů. VMware se zároveň stává jedním z dodavatelů, kteří budou pro Vodafone globálně zavádět virtualizaci síťových funkcí (NFV), od níž se očekává rychlejší a efektivnější poskytování budoucích produktů a služeb.

Softwarově definované virtualizované platformy a služby představují pro poskytovatele mobilních komunikačních služeb důležitou součást plánů rozvoje a přípravy na spuštění sítí 5G kolem roku 2020.

Implementace VMware vCloud® NFV™ je součástí transformačního programu, který zavádí NFV a softwarově definované síťové technologie pro aplikace a sítě v celé skupině Vodafone. Se zaváděním nového softwaru se pojí podpora operátorské třídy (Carrier-Grade Support), která je novinkou v nabídce společnosti VMware.

Skupina Vodafone Group je jednou z největších světových telekomunikačních společností, která poskytuje široké spektrum služeb včetně hlasových, textových, datových a pevných. Vodafone Group provozuje mobilní sítě ve 26 zemích, je partnerem mobilních sítí jiných operátorů v dalších 49 a poskytuje pevné širokopásmové připojení na 19 trzích.

„Virtualizované, nativně cloudové síťové funkce jsou důležitým prvkem našeho celoskupinového programu transformace způsobu, jakým budujeme, provozujeme a rozvíjíme naše sítě a služby,“ říká Fran Heeran, ředitel pro síťovou virtualizaci Vodafone Group. „Zrychlení zavádění a zlevnění provozu služeb pomocí automatizace a konvergence ve standardizovaných cloudových prostředích pro naše sítě a obchodní aktivity na poli IT je důležitou součástí naší strategie technologické a provozní transformace.“

Pořízením VMware vCloud NFV společnost Vodafone získává modulární, multitenantní NFV platformu vyhovující normám Evropského ústavu pro telekomunikační standardy (ETSI), která umožňuje volbu mezi správci virtuální infrastruktury (VMware a OpenStack). Platforma vCloud NFV spojuje vysoce dostupnou NFV infrastrukturu operátorské třídy s možností následného řízení provozu a zajištění úrovně služeb. Zákazníci jako Vodafone mohou na jednotné NFV infrastruktuře zavádět množství různých aplikací namísto budování nové platformy pro každou inovativní službu. Virtualizovaná infrastruktura založená na technologiích VMware včetně VMware vSphere® a VMware NSX™ také poskytne jednotnou architekturu pro provoz sítě a IT, což ještě zvýší efektivitu a zlepší celkovou ekonomiku provozu. Vodafone si bude moci vybírat z řady ověřených virtuálních síťových funkcí, přičemž testování a certifikace společností VMware (VMware Ready™ for NFV) zaručuje minimální riziko při jejich zavádění.

„Skutečnost, že společnost Vodafone zvolila naše řešení pro transformaci své sítě, je potvrzením, že VMware je osvědčený strategický inovátor v oblasti softwaru, který dokáže poskytovatelů komunikačních služeb pomoci úspěšně zavádět nové služby, a to rychleji a s nižšími náklady,“ říká Shekar Ayyar, viceprezident a generální ředitel telekomunikační divize společnosti VMware. „Naše řešení vCloud NFV je agilní, flexibilní a otevřená virtualizovaná infrastrukturní platforma, která spolu se zákaznickou podporou operátorské třídy umožní společnosti Vodafone vývoj nových služeb pro dnešní sítě a jejíž architektura je připravená na implementaci sítí 5G v budoucnu.“

Další zdroje (v angličtině):

 

O společnosti VMware 
VMware je přední světový poskytovatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, který zákazníkům pomáhá urychlit proces digitální transformace. VMware umožňuje podnikům pomocí architektury VMware Cross-Cloud Architecture a řešení pro datová centra, mobilitu a bezpečnost adoptovat softwarově definovaný přístup k IT i obchodní činnosti. Společnost VMware v roce 2016 dosáhla výnosů ve výši 7,09 miliardy USD. Sídlí v Palo Alto ve státě Kalifornie a má více než 500 000 zákazníků a 75 000 partnerů na celém světě.

 

Informace pro novináře:

vmware@emcgroup.cz

Václav Kotyk

E: vkotyk@emcgroup.cz

M: +420 602 317 087

 

Ondřej Micka

E: omicka@emcgroup.cz

M: +420 724 352 552

EMC Public Relations, Štěpánská 535/6, Praha 2