Stále můžete soutěžit o ceny s projektem KPBI! Soutěžit mohou i školy.

Žáci a studenti mohou i po prázdninách soutěžit s projektem Kraje pro bezpečný internet. V rámci znalostního kvízu si mohou ověřit své znalosti z oblasti bezpečného chování na internetu. „Ceny, které mohou soutěžící získat, jsou velmi lákavé“, uvedla Lucie Časarová, vedoucí projektu KPBI. „Jedná se o xboxy, tablety, mobilní telefony, klávesnice, myši či knížky od partnerů projektu, kterými jsou sdružení NIC.CZ a společnosti Microsoft a GORDIC.“ Soutěžní kvíz je dostupný na www.KPBI.cz soutěžit je možné do 31. října 2017. Na soutěžní znalostní kvíz navazuje 9 e-learningových lekcí zaměřených na problematiku el. bezpečnosti. Lekce je možné využívat i pedagogy při hodinách. Vybrané kraje v tomto roce také vyhlašují soutěž škol. Škola s největším počtem úspěšných absolventů soutěžního kvízu obdrží finanční dar.

V loňském roce se do soutěžního kvízu zapojilo téměř 30 000 žáků a studentů. Z výsledků testování vyplynulo, že největší obtíže při bezpečném chování na internetu dělají žákům a studentům otázky související se sdílením osobních údajů a fotografií.

Soutěž je realizována v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet. Do čtvrtého ročníku projektu je v současné době zapojeno všech čtrnáct krajů ČR. Hlavní cílovou skupinou, kterou se projekt snaží oslovit, jsou žáci a studenti základních a středních škol. Projekt je realizován pod záštitou Asociace krajů ČR a Národního centra kybernetické bezpečnosti. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty, připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty. V loňském roce byly představeny videospoty pro seniory. V tomto roce budou také realizovány prezenční semináře či připraveny videospoty pro děti do nízkoprahových zařízení.