Microsoft pomáhá zákazníkům digitálně transformovat jejich podnikání s pomocí cloudu, umělé inteligence a smíšené reality

Praha, 25. září 2017 — Společnost Microsoft v pondělí přivítala více než 25 000 zákazníků na své výroční IT konferenci Microsoft Ignite v Orlandu na Floridě. Během ní ukáže, jak implementuje cloud, umělou inteligenci a smíšenou realitu do svých produktů tak, aby pomohla zákazníkům vizualizovat a vytvářet budoucí příležitosti pro podnikání. Microsoft také předvedl, jak mohou kvantové počítače pomoci vyřešit některé z největších výzev naší planety. Novinky v oblasti komerčních produktů Microsoftu, jako jsou Office 365, Windows 10, Microsoft Azure, Dynamics 365 a Microsoft AI, umožní jednotlivcům a organizacím z řad zákazníků uspět v proměňujícím se pracovním prostředí a efektivně využívat data, umělou inteligenci, hybridní a cloudové technologie k transformaci podnikání.

„Digitální technologie ovlivňují všechny aspekty naší společnosti a ekonomiky, přičemž vytvářejí bezprostřední příležitost pro firmy všech velikostí,“ řekl Satya Nadella, CEO společnosti Microsoft. „Jsem optimistický a inspirují mě naši zákazníci, partneři a vývojáři z celého světa, využívající smíšenou realitu a umělou inteligenci v produktech Microsoft 365, Dynamics 365 a Azure, aby posunuli hranice možného a proměnili svět.“

Další hranice počítačových technologií

Po dvanácti letech investování do vize vytváření škálovatelného počítače založeného na kvantové fyzice dnes Microsoft oznámil vytvoření nového programovacího jazyka optimalizovaného pro využívání škálovatelných kvantových počítačů a hloubkovou integraci programovacího jazyka do Visual Studia. To zároveň poskytuje vývojářům ladění (debugování), další podporu a špičkové simulace, které mohou fungovat lokálně anebo v Microsoft Azure. Nástroje budou k dispozici zadarmo ke konci roku. Vývojáři se mohou už dnes zapojit do komunity Microsoft Quantum prostřednictvím stránky www.microsoft.com/quantum.

Nástroje pro moderní spolupráci

Microsoft oznámil rozšíření Microsoft 365 o dvě nová řešení pro podporu pracovníků v první linii a zákazníků z oblasti vzdělávání. Společnost také představila nové inteligentní funkce pro vyhledávání, vizi inteligentní komunikace v Microsoft Teams a vylepšení bezpečnosti a řízení IT, které mají pomoci zákazníkům k vyšší úrovni bezpečnosti a dodržování pravidel, včetně splnění všeobecného nařízení o ochraně údajů (GDPR).

    • Microsoft 365 F1 spojuje Office 365, Windows 10 a Enterprise Mobility + Security, aby podpořil více než dvě miliardy zaměstnanců, kteří slouží jako první kontakt mezi firmami a jejími klienty, anebo těmi, kteří se přímo podílejí na výrobě produktů.
    • Microsoft 365 Education zahrnuje Office 365 for Education Windows 10, Enterprise Mobility + Security a Minecraft: Education Edition. Studentům, školám a jejím zaměstnancům přináší vše, co potřebují pro společnou tvorbu a spolupráci s důrazem na bezpečnost.
    • Zařízení s Microsoft 365 a novým Windows 10 S pro komerční využití od HP Inc., Lenovo, Acer a Fujitsu, startují na ceně 6 000 korun. Nabízejí samoobslužné nasazení a zjednodušenou správu, jsou vždy aktualizované, což se projeví v nízké pořizovací ceně pro firmy. Díky tomu, že využívají funkce pro správu zařízení a identity v cloudu, jsou tato zařízení ideální pro pracovníky v první linii, studenty a vyučující.   
    • Microsoft uvedl novou vizi pro inteligentní komunikaci, která zahrnuje integraci funkcí Skype for Business Online do Microsoft Teams, společně s kognitivními a datovými službami, jež vytvářejí z Teams skutečné centrum pro týmovou práci v Office 365, včetně chatu, přenosu hlasu a videa.
    • Inteligentní vyhledávání využívá umělou inteligenci a strojové učení, aby nabídlo relevantnější výsledky vyhledávání v Microsoft 365. Privátní náhled Bing for business poskytuje sjednocený pohled na personalizované a kontextové výsledky vyhledávání uvnitř i mimo vaši organizaci.

 

  • Nové profilové karty z LinkedIn v aplikacích Microsoft nyní umožňují vidět informace z LinkedIn profilů v dalších službách Microsoftu. Tato nová zkušenost, kterou spouštíme pro první zákazníky v Outlook Web Access, SharePointOneDrive for Business, rozšiřuje možnosti, díky nimž spolupracujete a budujete vztahy tím, že poskytuje informace o lidech ve vašem pracovním prostředí přímo v Office 365.

 

    • HP a Lenovo se počínaje lednem 2018 připojí k produktům Surface v podpoře Windows AutoPilot poskytnutím identifikačních údajů zařízení společnostem z vybraných objednávek. To uživatelům umožní nové zařízení jednoduše nastavit, a to včetně firemních konfigurací a aplikací již předpřipravených na používání, čímž odpadne potřeba osobního zásahu či údržby na straně IT oddělení.

 

  • Microsoft 365 dodává vylepšenou Advanced Threat Protection (ATP), jež obsahuje rozšířené anti-phishingové funkce, rozšířenou bezpečnost pro SharePoint Online, OneDrive for Business, Microsoft Teams a integraci mezi cloudem a detekcí hrozeb v oblasti lokální identity.

 

Více informací o Microsoft Modern Workplace řešeních najdete zde

Modernizace procesů díky cloudu a umělé inteligenci

Microsoft rozšířil Dynamics 365 o nová AI řešení, která transformují podnikové scénáře, aplikace a služby a které firmám umožní zlepšit a vyladit jejich každodenní procesy.

    • Microsoft Dynamics 365 AI řešení (využívající umělou inteligenci) jsou navržené s cílem poskytovat zázemí pro komplexní podnikové scénáře, které jsou šité na míru existujícím procesům, systémům a datům. První řešení zahrnuje inteligentního virtuálního agenta pro zákaznickou podporu, inteligentního asistenta pro pracovníky oddělení zákaznické podpory a nástroj na správu komunikace. Všechna řešení využívají Microsoft AI. Australské ministerstvo lidských zdrojů, HP Inc., Macy’s a Microsoft už používají tuto technologii pro celkové zvýšení spokojenosti svých klientů a pro zvládnutí většího počtu požadavků v kratším čase.
    • Modulární aplikace pro Dynamics 365 pomáhají zákazníkům rychle transformovat důležité procesy díky integraci s existujícími systémy a rozšiřovat je postupy a daty získanými z Dynamics 365, LinkedIn a Office 365. První dvě modulární aplikace, Attract a Onboard, pomáhají společnostem najít nejkvalifikovanější kandidáty a zajistit jejich co nejjednodušší zaškolení. Obě budou dostupné jako součást Dynamics 365 for Talent koncem roku.

 

  • Hlubší integrace mezi PowerApps, Microsoft Flow, Office 365 a Dynamics 365. Od této chvíle každý firemní uživatel, který zná formuláře z InfoPath, databáze z Accessu či SharePointu, může pomocí Power Apps a Microsoft Flow vytvářet aplikace, jež rozšiřují a automatizují byznysové procesy.

 

Více informací, jak mohou společnosti využívat tyto nové technologie pro zlepšení bynzys aplikací a procesů najdete zde.

Pokroky v oblasti podnikového cloudu

Microsoft Azure posouvá produktivitu organizací na novou úroveň a umožňuje práci s inteligentními daty. To vše prostřednictvím důsledného a unikátního hybridního cloudového přístupu napříč daty, aplikacemi a infrastrukturou, ať už lokálně, anebo v cloudu.    

  • Azure Stack se bude distribuovat prostřednictvím OEM partnerů, jako je Dell, EMC, HPE a Lenovo. Rozšíření Azure Stack je na trhu skutečným unikátem díky konzistenci, která umožňuje organizacím budovat a nasazovat aplikace využívající přesně stejné API rozhraní, nástroje a zkušenosti jako v Azure.
  • SQL Server dostupný na Linuxu, Windows a Dockeru spolu s uvedením SQL Server 2017. SQL Server je první nově vzniklou databází v cloudu, která je rovněž dostupná pro nasazení v místní infrastruktuře. SQL Server 2017 poprvé přináší výkon a možnosti SQL Serveru na Windows, Linux a Docker kontejnery, což umožňuje vývojářům stavět inteligentní aplikace využívající jimi preferovaný jazyk a prostředí k dosažení ještě vyšší produktivity, spolu s vysokým výkonem a maximálním zabezpečením dat.
  • Plně automatické služby Database Migration Service a SQL DB Managed Instance jsou nyní dostupné pro jednoduchou migraci SQL serverových databází z prostředí místní infrastruktury do Azure SQL databáze.
  • SQL Data Warehouse přináší novou vrstvu optimalizovanou pro vysoký výpočetní výkon, která významně vylepšuje výkon analytiky v cloudu. Tato nová optimalizovaná výpočetní vrstva dosahuje výkonu až 30 000 výpočetních jednotek datového skladu. Funkce bude k dispozici v režimu Preview na podzim.
  • Azure Hybrid Benefit pro SQL Server dovolí uživatelům maximalizovat existující investice do licencí se zvýhodnenými sazbami a dále rozšíří příslib budování hybridních řešení a investic do zpracování dat.
  • Služby Azure Cost Management od Cloudyn pomohou řídit a optimalizovat spotřebu cloudu prostřednictvím jednotného, unifikovaného dohledu napříč různorodými cloudovými prostředími. Zákazníci a partneři budou moci využívat tuto službu na řízení Azure nákladů bezplatně.
  • Azure Security Center bude obsahovat nové integrované bezpečnostní prvky zaměřené na snížení zranitelností a zvýšení ochrany před hrozbami, jakož i rozšíření ochrany na hybridní prostředí.
  • Inovace v Azure Machine Learning, dostupné v režimu Preview, poskytnou vývojářům umělé inteligence a datovým vědcům nový soubor nástrojů na vývoj a správu strojového učení a modelů umělé inteligence v cloudu, lokálně nebo na samotných zařízeních. Tyto nové aktualizace pomohou vývojářům umělé inteligence a datovým vědcům být produktivnější s využitím nejpopulárnějších open source frameworků a nástrojů.
  • Integrace Azure CosmosDB a Azure Functions. Zahrnutím výkonu Azure CosmosDB, naší globálně distribuované databázové služby, první svého druhu, do bezserverové nabídky Azure Functions, mohou vývojáři dosáhnout nové úrovně produktivity, vytvářet aplikace napsáním již prvních řádek kódu, takže mohou rychleji inovovat a reagovat na novinky, jako je rozšiřování senzorů IoT, změny v databázích a podobně.
  • Inovace v Microsoft Cognitive Services, kolekce inteligentních API, jež vývojářům dovolují snadno přidávat prvky umělé inteligence do vlastních aplikací. Nové aktualizace zahrnují všeobecnou dostupnost textových analýz, cloudové služby pro zpracování jazyka, jako jsou analýza sentimentu, klíčová extrakce frází a rozpoznávání jazyka v textové podobě. Následovat budou Bing Custom Search  (vyhledávání přizpůsobitelné uživateli) a Bing Search v7, který poskytne relevantnější výsledky prostřednictvím Bing Web, zprávy, videa, vyhledávání obrázků, jakož i novou verzi autosuggest a kontroly pravopisu.  

Více informací o firemních cloudových řešeních Microsoftu najdete zde.

O Microsoft Ignite

Více informací a novinek z Microsoft Ignite můžete najít na Microsoft News Center. Novinky můžete sledovat a do Microsoft Twitter komunity se zapojit na @MSFTnews a @MS_Ignite s použitím #MSIgnite.

O společnosti Microsoft

Microsoft je přední výrobce technologií pro svět, ve kterém jsou mobilita a cloud na prvním místě.  Naší misí je umožnit každému člověku a každé organizaci na světě dokázat více. Microsoft Corporation vznikla před více než 40 lety, v dubnu roku 1975. Česká pobočka zahájila činnost v roce 1992. Na podzim 2015 jsme se spolu s divizí  Skype přestěhovali do nového světa práce – kanceláře vytvořené pro svět práce odkudkoli.