České špičky povedou v Brně intenzivní kurz Machine Learningu

Brno – 4. října 2017 – V Brně proběhne v říjnu víkendový intenzivní kurz s názvem Machine Learning Weekend, který pořádá technologický lídr společnost Kiwi.com. Cílem akce je podpořit technologickou komunitu a rozvíjet vzdělávání v oblasti strojového učení. Lektorem bude například i Jiří Materna, jeden z největších odborníků na toto téma s více než desetiletou zkušeností.

Machine Learning Weekend proběhne ve dnech 27. až 29. října v brněnských prostorách Kiwi.com na Palachově náměstí 4. Jde o víkendový vzdělávací kurz, který povedou špičkoví inženýři a odborníci. Patří mezi ně například Roman Rožník, který je zároveň keynote speakerem na moskevské Python konferenci nebo Ondra Veselý, developer a data analytik Kiwi.com. Mentorem bude během víkendu i Jiří Materna, který byl 7 let vedoucím výzkumu pro Seznam.cz a v současné době pracuje v Kiwi.com na predikci cen letenek.

Formulář pro přihlášení je možné najít na speciální webové stránce mlweekend.cz. Po registraci bude každému žadateli zaslán vstupní úkol, který má ověřit jeho schopnost porozumět probíraným tématům. Konkrétní rozpis je možné najít zde. Kurzu se zúčastní celkem 20 vybraných přihlášených, které vyberou zástupci Kiwi.com podle výsledků zadaného úkolu. Ten testuje jak programátorské schopnosti, tak i základní vědomosti o strojovém učení.

Kiwi.com podporuje technologickou komunitu

Kiwi.com se podobnými akcemi snaží podpořit technologické komunity v České republice. „Chceme aktivním lidem umožnit další vzdělávání na aktuální témata, ke kterým Machine Learning rozhodně patří a Kiwi.com má v tomto ohledu rozhodně co sdílet,“ říká jeden z hlavních organizátorů akce Jan Bleha z Kiwi.com. Kurzu předchází asi dvouměsíční plánování.

Partnerem akce je například Google Cloud Platform, která poskytne především zkušeného mentora a volné kredity na využití technologie. „Akce je unikátní v tom, že nejlepší vývojáři na dané téma v Česku povedou kurz, který je pro účastníky kompletně zadarmo. Kiwi.com akci podobného charakteru pořádá už poněkolikáté. Východiskem pro nás byla úspěšnost Python weekendů,” hodnotí komunitní koordinátor Kiwi.com Jan Bleha. 

O společnosti Kiwi.com

Společnost Kiwi.com byla založena jako start-up čtyřiadvacetiletým Oliverem Dlouhým v Brně v roce 2012. Kiwi.com je inovativním celosvětovým vyhledávačem letenek zaměřujícím se na kombinace letů nespolupracujících aerolinek. Zákazníkům díky vlastnímu vyspělému technickému řešení vyhledává unikátní letecká spojení a cenové nabídky letenek. Společnost také nabízí záruku navazujících spojení. Kiwi.com patří mezi deset největších světových a pět největších evropských prodejců letenek. První letenky společnost prodala v březnu 2013 v desítkách kusů, zatímco dnes její měsíční obrat dosahuje více než 60 milionů eur při průměrných 6 000 objednávkách denně. Kiwi.com za svůj růst a úspěchy (tržby, počet uživatelů, investice, valuace) v minulém roce získalo od odborné poroty složené ze stovky investorů, mentorů a expertů titul Forbes Startup roku.