TP-Link představuje 52portový stohovatelný 10G switch T3700G-52TQ pro vysoce dostupné, škálovatelné a spolehlivé sítě

Česká republika, Praha – 4. října 2017 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů pro malé a střední podniky, nabízí na českém trhu 52portový fyzicky stohovatelný 10GB switch JetStream T3700G-52TQ s širokou podporou protokolů na vrstvě L3 včetně RIP/OSPF/ECMP/VRRP pro škálovatelnost sítě. Switch TP-Link T3700G-52TQ představuje spolehlivé, bezpečné a úsporné řešení pro podnikové, kampusové
a ISP sítě. Vedle vysokého výkonu nabízí i bohaté možnosti řízení provozu, pohodlnou správu a zdvojené napájení pro minimalizaci odstávek.

Switch TP-Link T3700G-52TQ je osazený dvěma pevnými a volitelně dvěma dalšími sloty 10G SFP+, které lze využít pro stohování. Fyzicky lze takto propojit až 8 jednotek a získat 384 GE portů, 32 kombinovaných 1GB SFP portů a 32 10G SFP+ portů na jeden fyzický stoh s kapacitou přepínání 1408 Gb/s. Všechny jednotky ve stohu jsou identifikované jednoduchou IP adresou, což usnadňuje konfiguraci a sledování stavu.

Switche řady T3700 podporují řadu protokolů na vrstvě L3 včetně statického směrování, RIP, OSPF a VRRP a umožňují tak budovat spolehlivé a škálovatelné sítě. Protokoly jako PIM-SM nebo PIM-DM zajišťují efektivní směrování pro multicastové skupiny.

Switche jsou vybavené třemi typy portů pro správu: konzolovým portem RJ45, mikro USB portem a vyhrazeným portem RJ45. Konzolové porty typu mikro USB jsou určené pro připojení notebooků, které nepodporují rozhraní RS232 (DB9). Tímto způsobem lze switch ovládat z příkazové řádky, zatímco vyhrazený port RJ45 slouží výlučně pro správu z webového rozhraní.

Klíčové vlastnosti:

  • 48 gigabitových Ethernetových portů, 4 kombinované SFP sloty a až 4 10G SFP+ sloty
  • Možnost fyzického stohování až 8 switchů pro vysokou škálovatelnost a redundanci
  • 10G Ethernet porty pro vysokokapacitní připojení do vnější sítě
  • Zdvojené napájení
  • Funkce PIM-SM/PIM-DM/IGMP Snooping pro spolehlivé video přenosy
  • Široká podpora směrovacích protokolů na vrstvě L3 včetně RIP/OSPF/ECMP/VRRP pro škálovatelnost sítě
  • Efektivní správa z grafického rozhraní nebo příkazového řádku a možnost ovládání prostřednictvím konzolového portu nebo mikro USB
  • Port USB 2.0 umožňuje snadný import souborů a obnovu konfigurace

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
s tržním podílem ve výši 45,9 % (Q1 – 2017) vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.

Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103.