HMD Global zahajuje prodej vlajkové lodi Nokia 8

Nokia 8, první telefon se systémem Android vybavený optikou ZEISS, funkcí živého streamování z obou fotoaparátů zároveň a 360° Nokia OZO Audio, přichází do českých obchodů za cenu 15 999 Kč.

Nokia 8 Steel and Tempered Blue.jpg

Praha, 12. října 2017 – Společnost HMD Global, která je novým domovem telefonů Nokia, oznámila, že její nová vlajková loď Nokia 8 bude od 12. října v prodeji za maloobchodní cenu 15 999 Kč u všech tradičních prodejců v České republice. Dostupná bude v matně modré a ocelově šedé barevné variantě. Nová vlajková loď disponuje charakteristickými rysy pro chytré telefony této značky: čistý systém Android s pravidelnými aktualizacemi a špičkové zpracování. Kromě toho nabízí také několik světových technologických prvenství.

Nokia 8 jako první telefon se systémem Android přináší optiku ZEISS, kterou se může pyšnit hlavní i přední fotoaparát. Díky funkci Dual-Sight nabídne Nokia 8 svým uživatelům možnost pořizovat fotografie a nativně streamovat video na sociální sítě z obou fotoaparátů zároveň jako tzv. Bothie.  Nokia 8 disponuje technologií Nokia OZO Audio, která doplní pořízená 4K videa o 360° prostorový audio zážitek. Stává se tak prvním telefonem, jež přináší tuto exkluzivní hollywoodskou technologii. Aby si mohli noví majitelé funkci náležitě vychutnat, jsou v balení přiložena také kvalitní sluchátka.

Juho Sarvikas, produktový ředitel HMD Global o Nokii 8 sdělil: „Víme, že fanoušci vytvářejí a sdílejí živý obsah mnohem více, než tomu bylo dříve a sdílejí miliony fotek a videí na sociálních sítích každou minutu. Lidé jsou inspirování obsahem, který odebírají a hledají nové způsoby, jak vytvářet obsah vlastní. Jsou to právě tito lidé, kteří nás inspirovali k vytvoření vlajkové lodi našich chytrých telefonů, která dokonale vyváží špičkový design, mimořádně příjemné používání a vysoký výkon.

Chytré telefony Nokia nabízejí vždy čistý Android bez zbytečných aplikací, které by snižovaly výkon zařízení. Ani Nokia 8 není výjimkou a čistý operační systém v kombinaci s inovacemi plně využívá potenciál procesoru SnapdragonTM 835. S každoměsíčními bezpečnostními aktualizacemi a biometrickou čtečkou otisků prstů bude navíc Nokia 8 vždy bezpečný a aktuální telefon. Vše doplňuje precizně vyfrézované elegantní tělo z jediného bloku hliníkové slitiny série 6000.

Základní specifikace Nokia 8

  • 5,3” QHD displej s ochranným sklem Corning® Gorilla® Glass 5, 2.5D
  • Unibody konstrukce z hliníkové slitiny
  • Operační systém Android™ 7.1.1 Nougat
  • Procesor SnapdragonTM 835
  • 4GB RAM, 64GB ROM, slot pro paměťové karty MicroSD
  • 360° prostorový zvuk Nokia OZO Audio
  • Hlavní fotoaparát: 13 MP (barevný + OIS) + 13 MP (černobílý), automatické ostření s fázovou detekcí, infračervený dálkoměr, dvoutónový blesk
  • Přední fotoaparát: 13MP, automatické ostření s fázovou detekcí
  • Senzor otisků prstů
  • Barevná provedení: Matná modrá (Tempered Blue), ocelově šedá (Steel)

 

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com.