NETGEAR uvádí revoluční síťové prvky se vzdálenou správou odkudkoli na světě

Praha, 12. října 2017 — Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, představuje NETGEAR Insight, nový revoluční způsob nastavení, monitorování a správy firemních síťových produktů odkudkoli na světě prostřednictvím bezplatné mobilní aplikace.

Nastavení a správa síťových produktů malých a středních firem představovaly až dosud časově a finančně náročný proces vyžadující individuální nastavení každého z dílčích zařízení. Společnost NETGEAR nyní přichází s unikátním řešením v podobě bezplatné mobilní aplikace NETGEAR Insight, jejímž prostřednictvím lze snadno nakonfigurovat více zařízení současně a ty pak následně monitorovat a spravovat odkudkoli v dosahu internetového připojení.

Klíčové vlastnosti aplikace NETGEAR Insight:

  • Jednotná správa bezdrátové či kabelové sítě včetně sledování čerpání dat a logů.
  • Vzdálený přístup umožňující nepřetržité monitorování všech připojených zařízení Insight v režimu 24/7.
  • Okamžité automatické rozeznávání zařízení Insight.
  • Snadná a rychlá registrace zařízení na jedno kliknutí včetně následné podpory.
  • Snadná konfigurace a aktualizace firmwaru napříč všemi dostupnými zařízeními Insight.
  • Plnohodnotný vzdálený (cloudový) monitoring sítě a její správa bez nutnosti vlastnit dodatečné cloudové kontrolery, síťové prvky či PC (server).
  • Okamžité varovné notifikace týkající se síťového a přístrojového připojení či zdraví sítě.

NETGEAR Insight je kompatibilní s vybranými bezdrátovými přístupovými body, přepínači a datovými úložišti značky NETGEAR a je zdarma k dostání v Apple App Store a Google Play.

  • Přepínače: GC110, GC110P, GC510P a GC510P
  • Bezdrátové přístupové body: WAC 505 a WAC 510
  • Datová úložiště: ReadyNAS 2000, 3000 a 4000; ReadyNAS 420, 520 a 620

Osmiportové přepínače NETGEAR Insight

Společně s řešením NETGEAR Insight vstupuje na trh také čtveřice nových firemních osmiportových ethernetových přepínačů, které jsou jako jediné plně integrované a cloudově spravovatelné.

  • GC110 – osmiportový gigabitový ethernetový přepínač v bezvětrákovém provedení navržený tak, aby jej bylo možno zapojit kamkoli napříč celou firemní sítí.
  • GC110P – osmiportový gigabitový ethernetový PoE přepínač s PoE kapacitou až 62 W zajišťující maximální flexibilitu. Přepínač nabízí pokročilou PoE kontrolu.
  • GC510P –  osmiportový gigabitový ethernetový PoE+ přepínač s PoE kapacitou až 134 W. Přepínač je k dispozici v bezvětrákovém provedení a lze jej umístit do racku.
  • GC510PP – osmiportový gigabitový ethernetový PoE+ přepínač s PoE kapacitou až 195 W a velmi tichým větrákem. Stejně jako model GC510P lze i GS510PP umístit do racku.

Každý z přepínačů obsahuje širokou řadu pokročilých L2 funkcí, jako např. VLAN (včetně Auto-VoIP a Auto-Video), LLDP podpora, Port trunking / linková agregace, IGMP snooping, QoS, upřednostňování front, rate limiting, RSTP, prevenci proti loopu (zacyklení), ACL, storm control či zrcadlení portů. Prostřednictvím NETGEAR Insight uživatel navíc získává informace o rychlosti jednotlivých portů a zařízeních k nim připojených. Zároveň může vzdáleně spravovat výši PoE, včetně kontroly PD zařízení.

Bezdrátový přístupový bod NETGEAR Insight

Další novinkou je nový přístupový bod WAC505 nabízející vysoce kvalitní Wi-Fi připojení odstraňující mrtvé zóny. Zařízení je vybaveno Wi-Fi standardem 802.11ac a technologiemi Wave 2 a MU-MIMO zajišťujícími kombinovanou rychlost až 1,2 Gb/s (300 Mb/s ve 2,4GHz frekvenčním pásmu a 867 Mb/s v 5GHz frekvenčním pásmu). Široké pokrytí Wi-Fi signálem zajišťuje dvojice interních 3dBi a 6dBi antén.

Přístupový bod lze velmi snadno a rychle nainstalovat, a dále spravovat a monitorovat prostřednictvím mobilní aplikace NETGEAR Insight. Model WAC505 podporuje bezdrátové připojení až 200 uživatelů současně a zároveň obsahuje dva ethernetové porty (1× gigabitový PoE LAN a 1× WAN). Bezpečnost přístupového bodu zajišťuje WPA a WPA2 šifrování, seznam MAC adres pro autorizovaný přístup či 4 BSSIDs na jedno frekvenční pásmo. WAC505 lze napájet prostřednictvím PoE připojení či nabíječky.

Dostupnost

Síťové produkty NETGEAR Insight jsou již v prodeji v distribuční síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR. Doporučená koncová cena přepínačů se pohybuje od 3 630 Kč s DPH (v případě modelu GC110). Bezdrátový přístupový bod WAC505 lze koupit za 2 700 Kč s DPH.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.