Kingston Technology slaví, že 30 let dodává pro celý svět kvalitní technologická řešení

  • Společnost byla založena 17. října 1987
  • Největší dodavatelský výrobce paměťových zařízení na světě, lídr v oblasti řešení pro ukládání dat a periferií

Praha, Česká republika – 16. října 2017 – Kingston Technology Company, Inc., největší nezávislý výrobce paměťových produktů a technologií na světě, oslaví zítra 30 let existence na trhu jako výrobce inovativního technologického hardwaru pro počítače a další zařízení. Společnost Kingston® vznikla 17. října 1987, kdy ji společně založili John Tu, současný CEO, a David Sun, dnes ve funkci COO. Oba spoluzakladatelé firmu vedou dosud a jsou stále aktivní v řízení každodenního provozu.

Podnikatelský duch obou majitelů a úspěch společnosti oceňuje svět už mnoho let. Díky důslednému uplatňování vůdčího principu Kingstonu, jenž prosazuje hodnoty, jako jsou úcta, loajalita, flexibilita a soudržnost, vznikla příkladná korporátní kultura – ta je stále vodítkem pro vztahy se zákazníky, partnery a prodejci. Právě jí vděčí společnost Kingston za svůj úspěch. Společnost i nadále zůstává největším dodavatelem paměťových modulů DRAM mezi výrobci nepolovodičových produktů a je předním výrobcem paměťových produktů typu flash – zejména SSD disků – kde se stala dominantní jak mezi spotřebiteli, tak organizacemi, jež hledají způsoby, jak vylepšovat své stávající počítače a datová centra. Video věnované oslavě 30. výročí naleznete na této adrese.

Když v roce 1987 společnost Kingston svou činnost začala, vyráběla pouze jediný produkt, ale neúnavně a strategicky se rozvíjela jako firma, která chce mít pod kontrolou co největší část výrobního cyklu – od prvotního zpracování „waferů“ (substrátových desek) až po konečný produkt – pro paměti typu DRAM i flash. Společnost Kingston toho dosáhla díky expanzi, strategickým investicím, partnerským vztahům a tím, že se dokázala velmi rychle přizpůsobovat potřebám daného odvětví.

Jelikož společnost Kingston považovala SSD disky za budoucnost pevných úložišť jak v klientských počítačích, tak v datových centrech, začala již v roce 2009 SSD produkty nabízet a loni ji společnost Forward Insights, která se zabývá analýzami trhu, označila za druhého největšího dodavatele SSD disků v tomto prodejním kanálu. Současně společnost Kingston zaznamenala rostoucí poptávku po chytrých telefonech, tabletech, zařízeních IoT a nositelné elektronice. V roce 2010 vytvořila dceřinou společnost Kingston Solutions, Inc. (KSI), která vyrábí produkty s vestavěnou pamětí (řešení pro ukládání dat s řadičem na jednom chipu), jež skvěle vyhovují potřebám stále lehčích a štíhlejších spotřebních zařízení ke každodennímu užívání. Dnes je KSI předním dodavatelem těchto „embedded“ řešení pro druhou úroveň výrobců chytrých telefonů.

Během nedávna se portfolio produktů prostřednictvím herní značky HyperX™ rozšířilo ještě o náhlavní sady, klávesnice, myši a podložky pro myši. Tyto inovativní produkty rychle získaly uznání a komunita hráčů i profesionálů v oblasti eSports je přijala za své. Během pouhých dvou let dodala HyperX první milión náhlavních sad. Dnes Kingston prostřednictvím všech svých značek a kategorií produktů nabízí více než 2000 kvalitních technologických řešení a dodává více než do 120 zemí. Je to široce uznávaná a po celém světě oceňovaná značka.

„David (Sun) a já jsme byli prakticky na dně, když jsme před 30 lety tuto firmičku založili, a tehdy nebylo moc lidí, kteří by dělali to, co my – kromě velkých výrobců PC,“ řekl John Tu, CEO a spoluzakladatel společnosti Kingston. „Neměli jsme nejmenší představu, jak to celé dopadne, ale díky spoustě štěstí a lidem, s nimiž jsme již dříve spolupracovali a kteří nás měli rádi a pomohli nám, jsme byli schopni pomalu začít růst a vybudovat úspěšnou organizaci. Každý den, když přijdu do kanceláře, cítím se velmi šťastný a vnímám to jako požehnání.“

„Skutečnost, že jako firma máme štěstí, je výsledkem tvrdé práce našich zaměstnanců a respektu, který k sobě navzájem máme. Když jsme s Johnem (Tu) tuto společnost založili, chtěli jsme, aby se každý, kdo zde pracoval, cítil být součástí rodiny,“ řekl David Sun, COO a spoluzakladatel společnosti Kingston. „Naše filozofie během celých uplynulých 30 let byla: ‚Pokud se postaráme o naše zaměstnance a prodejce, oni se postarají o naše zákazníky.‘ To se nezměnilo a žádný z úspěchů společnosti Kingston by bez rodinného přístupu nebyl možný.“

Od roku 1987 po dnešek: Růst společnosti Kingston

  • 1987: Kingston zahajuje činnost v kalifornském Orange County výrobou nových paměťových modulů SIMM (Single In-Line Memory Module), které se stávají standardem v daném oboru.
  • 1992: Časopis Inc. označuje Kingston za nejrychleji rostoucí soukromě vlastněnou firmu ve Spojených státech.
  • 1995: Kingston otevírá svou první zámořskou pobočku v Mnichově v Německu s cílem poskytovat lepší podporu evropským zákazníkům.
  • 1995: Kingston vstupuje do Billion-Dollar Club (Miliardářského klubu), když prodeje jeho produktů přesáhly 1,3 miliardy dolarů.
  • 1996: Kingston a Toshiba společně nabízejí upgrade pamětí pro počítače Toshiba. Je to poprvé, kdy se OEM výrobce PC spojil s výrobcem pamětí.
  • 1997: Kingston rozšiřuje svou celosvětovou působnost a otevírá centrálu pro činnosti v Asii a Tichomoří, včetně výrobního závodu a pobočky na Taiwanu. Kingston také v Brazílii otevírá svou první kancelář, která bude obsluhovat zákazníky z Jižní Ameriky. Evropská centrála společnosti se přesouvá do Spojeného království a otevírá se výrobní a logistický areál v irském Dublinu.
  • 1997: Vzniká technologická divize Kingston Technology Services Division (KTSD), která má exkluzivně vytvářet a vyrábět paměťová řešení přímo pro OEM zákazníky, jako například Dell.
  • 1999: Kingston kupuje rozhodující podíl ve společnosti Powertech Technology, Inc., která je v dané době největším výrobním a testovacím zařízením na světě v oblasti koncových waferů a chipů pro paměti DRAM i flash. Získáním tohoto podílu se dále posilují schopnosti společnosti Kingston mít pod kontrolou veškeré aspekty výrobního cyklu paměťových modulů od waferů až po koncový produkt.
  • 1999: Kingston ze strategických důvodů otevírá svou pobočku v Mexiku za účelem podpory rozrůstajícího se regionu.
  • 2000: Činnost zahajují Advanced Validation Labs, Inc. (AVL) – nezávislé laboratoře pro testování a validaci pamětí. Její služby typu „one-stop shop“ zahrnují služby od zkoušek na úrovni komponentů až po testování modulů, což podporuje celé odvětví výroby pamětí.
  • 2000: Je založena společnost Payton Technology Inc. za účelem pomoci řídit dodavatelský řetěz pro paměti Kingston, jakož i dodávky služeb pro zpracování backend waferů, díky čemuž je Kingston efektivnější v dodávkách paměťových řešení své stále rostoucí základny klientů.
  • 2001: Kingston zahajuje montáž paměťových modulů v čínské Šanghaji.
  • 2002: HyperX zahajuje činnost a uvádí první produkt – vysoce výkonné paměťové moduly.
  • 2003: Kingston zahajuje dodávky paměťových produktů typu flash.
  • 2004: Společnost iSuppli (nyní IHS Markit®) vyhlašuje Kingston světovou jedničkou mezi výrobci paměťových modulů pro dodavatelský trh, přičemž tato příčka společnosti Kingston náleží bez přerušení dosud.
  • 2005: Kingston otevírá největší výrobní závod paměťových modulů na světě v čínské Šanghaji.
  • 2006: Příjmy společnosti Kingston dosahují 3 miliard dolarů.
  • 2009: Prodeje společnosti Kingston v asijsko-tichomořském regionu poprvé překonávají hranici 1 miliardy dolarů.
  • 2010: Společnosti Kingston a Phison Electronics Corporation vytvářejí Kingston Solutions, Inc., joint venture se zaměřením na výrobu produktů s vestavěnou pamětí („embedded memory“) pro rostoucí potřeby odvětví mobilních produktů.
  • 2010: Příjmy společnosti Kingston zaznamenávají nový rekord ve výši 6,5 miliard dolarů.
  • 2013: Organizace Gartner Research řadí Kingston na 1. místo mezi výrobci USB zařízení už 6. rok po sobě.
  • 2013: Kingston dodává největší a první USB flash disk na světě s kapacitou 1 TB.
  • 2014: HyperX představuje svou první náhlavní sadu.
  • 2016: HyperX překonává hranici 1 milionu prodaných náhlavních sad.
  • 2017: Kingston dodává první a největší USB flash disk na světě s kapacitou 2 TB.
  • 2017: Kingston byla podle analytické společnosti Forward Insights v roce 2016 druhým největším dodavatelem SSD disků v prodejních kanálech.
  • 2017: Kingston slaví 17. října 30. výročí svého založení.

Další informace o společnosti Kingston můžete najít zde:

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory

Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnology

Twitter: https://twitter.com/KingstonTech

Instagram: https://instagram.com/kingstontechnology/

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston

O společnosti Kingston Technology Company, Inc.

Společnost Kingston Technology Company, Inc. je největším nezávislým výrobcem paměťových produktů na světě. Kingston vyvíjí, vyrábí a zajišťuje distribuci paměťových produktů pro stolní počítače, notebooky, servery a tiskárny, dále flash pamětí pro počítače, digitální fotoaparáty a mobilní zařízení. Společnost Kingston má díky celosvětové síti dceřiných a přidružených společností výrobní závody v Kalifornii, na Taiwanu a v Číně a její obchodní zastoupení jsou ve Spojených státech, Kanadě, v Evropě, Rusku, Turecku, na Ukrajině, v Indii, Taiwanu, Číně a Latinské Americe. Další informace můžete získat na telefonním čísle +44 (0)1932 738888 nebo na internetové adrese www.kingston.com.