Toughbook Panasonic CF-54 se středně silnou odolností

Nejnovější verze notebooku Panasonic Toughbook CF-54 má nakročeno nově definovat trh se středně odolnými zařízeními. V tomto stylovém a lehkém profesionálním notebooku 3. generace se spojuje vysoká výkonnost, flexibilita a funkčnost. Notebook je dostatečně odolný, aby přijal všechny výzvy, které před něj terénní pracovníci mohou položit.

Zařízení pohání nejnovější procesor Intel® Core™ i5-7300U vPro™. Díky flexibilní konfiguraci a portům je Panasonic Toughbook CF-54 se svým 14palcovým displejem ideálním zařízením pro náhradu staršího notebooku Panasonic Toughbook CF-53, který patřil mezi nejoblíbenější zařízení značky Panasonic vůbec. Všechny tři modely notebooku Toughbook CF-54 (modely Entry, Mid a Premium) nyní ve standardním provedení nabízí stejnou DVD mechaniku, porty VGA a True Serial ve stejné cenové kategorii jako zařízení Toughbook CF-53.

Pro automechaniky i obchodní zástupce

„Tento Toughbook stanovuje nový oborový standard svou nízkou hmotností, tenkým a atraktivním vzhledem a špičkovým výpočetním a grafickým výkonem. Díky tomu se jedná o ideální stroj pro mobilního obchodního pracovníka,“ řekl Jan Kaempfer, generální manažer marketingu divize Panasonic Computer Product Solutions. „Díky odolnému designu, vysoce flexibilním možnostem konfigurace a řadě portů je notebook vhodný pro modré límečky a terénní pracovníky. Je vynikající pro oblasti výzkumu a vývoje, zajišťování diagnostiky v automobilovém odvětví, splňuje požadavky na údržbu a opravy pracovníků technických služeb a poradí si také s potřebami terénních pracovníků, jako jsou likvidátoři pojistných událostí, architekti na staveništi, státní zaměstnanci a pracovníci zajišťující veřejnou bezpečnost.“

Flexibilní a modulární design

Flexibilní konfigurační oblast zařízení nejnovější generace přináší DVD mechaniku nebo 2. baterii nebo čtečku karet Smartcard nebo PC kartu. Flexibilním komunikačním portem může být 2. port LAN nebo d-GPS nebo 4. USB 2.0 nebo odolné USB.

Křišťálově jasné displeje

14” displej je dodáván s rozlišením HD (1366×768), Full HD (1920×1080) nebo Full HD s kapacitním multidotykovým panelem. Přináší zřetelný obraz s mírou detailů vyžadovanou různými pracovníky v terénu. Všechna zařízení jsou vybavena operačním systémem Windows 10 Pro.

Pro pracovníky v terénu, kteří se neustále přemisťují, je schopnost pružného připojení na cestách rovněž důležitou podmínkou. Nejnovější notebook Toughbook CF-54 je dodáván s úplnou sadou rozhraní včetně konektorů VGA a HDMI pro projektory a displeje, portu True Serial pro připojení ke starším systémům, portem LAN, porty USB 3.0 a slotem pro kartu SD. Zařízení je dodáváno s dokovacím konektorem pro umístění do vozidla nebo na stůl, volitelnou duální anténou 4G LTE, bezkontaktní čtečkou čipových karet a čtečkou otisků prstů.

Model Entry (HD bez dotykové obrazovky) je standardně vybaven 4 GB paměti RAM (max. 32 GB) a 500GB HDD (volitelně 128GB/256GB SSD), model Mid (Full HD bez dotykové obrazovky) je vybaven 4 GB RAM (max. 32 GB) a 256GB SSD (volitelně 128GB SSD) a model Premium (Full HD s dotykovou obrazovkou) je vybaven 8 GB RAM (max. 32 GB) a 256GB SSD (volitelně 128GB SSD). Pokud je zařízení vybaveno kamerou, jedná se o webovou kameru s rozlišením 2 megapixely, s níž lze zajistit komunikaci kdekoliv a za jakýchkoliv podmínek. Snadné použití ve tmě zajišťuje volitelná podsvícená klávesnice.

Nejlepší v kategorii středně odolných notebooků

Přestože se jedná o středně odolné zařízení, je notebook Toughbook CF-54 nejlépe chráněným notebookem ve své kategorii s pláštěm ze slitiny hořčíku na všech stranách, plnohodnotnou ochranou klávesnice a displeje proti polití a krytem se šestiúhelníkovou texturou, který maximálně chrání při nárazu. Dokáže odolat pádu z výšky až 76 cm. Pro snadné použití je zařízení vybaveno vlastní integrovanou rukojetí pro přenášení a volitelně je lze snadno doplnit logem společnosti. Díky své robustnosti může být notebook CF-54 namontován do vozidel pomocí montážního příslušenství třetí strany, které bylo schváleno společností Panasonic.

S jedinou baterií vydrží notebook až 10 hodin*1. Tento neúnavný pracovník splňuje požadavky současných zaměstnanců v terénu a je vybaven možností výměny baterie za provozu, což znamená, že jej lze nepřetržitě používat a nemusí se při výměně baterie vypínat. Je možné též použít druhou baterii, čímž se doba provozu prodlouží až na 17 hodin*1.

Klid při práci

Na všechny notebooky Toughbook se vztahuje tříletá záruka na veškeré závady hardwaru u systémů, které byly používány k zamýšlenému účelu a pětiletá záruka na náhradní díly se závazkem provedení opravy do 96 hodin. Lze využít i dalších rozšířených služeb včetně: Rozšířené záruky (4./5. rok), záruky proti náhodnému poškození, záruky na baterii (3/4/5 let) a záruky na pevný disk (HDD/SSD).

Cena a dostupnost

Notebook Toughbook CF-54 bude k dispozici od konce června 2017.

Model Entry (HD bez dotykové obrazovky) od 1 544 € bez DPH.

Model Mid (Full HD bez dotykové obrazovky) od 1 922 € bez DPH.

Model Entry (Full HD bez dotykové obrazovky) od 2 477 € bez DPH.

Fotografie ke stažení zde: https://www.flickr.com/search/?text=panasonic_CF54

*1 Měření dle MobileMark® 2014.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.


Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

  • Broadcast & ProAV nabízí v oblastech dálkově ovládané kamery, přepínačů, studiové kamery a ENG P2 vysoce kvalitní produkty a řešení pro zajištění hladkého provozu a vynikající poměr cena-výkon pro koncové uživatele. Řada profesionálních digitálních videokamer VariCam je zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.
  • Communication solutions nabízí nejlepší komunikační řešení včetně profesionálních skenerů, telefonických systémů a terminálových zařízení SIP.
  • Computer Product Solutions pomáhá mobilním pracovníkům zvýšit produktivitu se svou řadou plně odolných notebooků Toughbook, firemních tabletů Toughpad a elektronických prodejních systémů (EPOS). Panasonic Toughbook byl v roce 2016 evropským lídrem trhu odolných notebooků s tržním podílem 67 % a Panasonic Toughpad na trhu odolných tabletů s podílem 56 % (VDC Research, březen 2017).
  • Industrial Medical Vision poskytuje aplikace v různých segmentech, například zdravotnictví, biologických vědách, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje ucelená a OEM řešení mikrokamer. Koncoví uživatelé, systémoví integrátoři nebo distributoři si mohou vybrat ze široké škály řešení ucelených produktů a komponentů zobrazovací technologie.
  • Security Solutions včetně kamer a rekordérů pro sledování, video interkomů a alarmů.
  • Visual System Solutions zahrnuje projektory a profesionální displeje. Panasonic nabízí nejširší řadu vizuálních produktů a s tržním podílem 37,20 % je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource >5klm (FR16, duben 2015 – březen 2016, mimo 4K & digitálního kina).

 

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global