EY podporuje Smart Energy Hackathon. Výhercům pomůže proměnit nové řešení v realitu

 

  • 3. až 5. listopadu 2017 se koná pražský Smart Energy Hackathon maraton nápadů, jak ušetřit energii v domácnostech, autech i ve městě
  • Přihlásil se rekordní počet týmů z 22 států, výhra je 200 tisíc korun a možnost realizace nápadu
  • EY Česká republika je partnerem Smart Energy Hackathonu

 

Praha, 25. října 2017 – Jak mohou data o chování lidí ušetřit energii ve městech nebo zamezit blackoutu? Může chytrá technologie v domě poznat vaši náladu a podle ní upravit například osvětlení? Jak prodat energii sousedovi nebo zpříjemnit zařízení elektromobilů, aby do Tesly chtěla skočit i vaše babička? Tyhle i další podobné otázky budou už za pár dní v Praze řešit týmy nejschopnějších technologických mozků z celého světa.

“Smart Energy Hackathon odpovídá hned na několik otázek, které si dnes musíme pokládat. Jsou naše města stejně chytrá, jako jejich obyvatelé? Jsou společnosti připraveny na to, co zatím ještě neexistuje? Je decentralizace energetiky hrozbou, nebo výzvou pro distributory energie?” říká Josef Severa, partner oddělení podnikového poradenství pro oblast inovací společnosti EY.

První listopadový víkend 3. – 5. 11. bude patřit mladým talentům, kteří přijedou soutěžit do Prahy na mezinárodní maraton technologického „hackování“ CEEHacks Smart Energy Hackathon Prague 2017. Prostor v centrále innogy v pražských Strašnicích se na dva dny promění v pulsující rojiště nápadů pro nové aplikace, technologické inovace nebo návrhy na změny celých systémů tak, aby se podařilo ušetřit energii v domácnostech, ve městech, veřejných budovách i domech. Týmy složené z programátorů, techniků a dalších inovátorů budou mít 48 hodin na to, aby vymyslely co nejlepší zlepšovák v energetice a vysvětlili, jak ho uvést do praxe. Výsledek pak představí porotě složené ze zástupců firem působících v energetice a technologiích, jako EY, innogy, ČEPS, Unicorn, CRA, CETIN, ŠKODA AUTO DigiLab, Microsoft nebo Technologická agentura ČR.

“Cílem partnerství EY a Smart Energy Hackathonu je propojit svět start-upů se světem mezinárodních korporací. Vytváříme inovativní ekosystémy prostřednictvím akceleračních programů, digitálních platforem či workshopů. V oblasti řízení inovací poskytujeme audity inovace, včetně inovace procesů, organizace a firemní kultury,” vysvětluje Zuzana Nehajová, lídr EY Innovation Hub.

Vítězný tým získá cenu 5000 eur, dalších 2000 eur jako cenu Prahy obdrží tým, který představí nejlepší vychytávku pro chytré město, Smart Prague. Vybraný tým získá od společnosti EY účast v programu EY Accelerator, který tvůrcům pomůže proměnit nové řešení v realitu. Slavnostní vyhlášení s představením vítězného nápadu se uskuteční v neděli 5. listopadu na Staroměstské radnici. Cenu za nejlepší řešení, které pomůže ušetřit energii ve městě, předá primátorka Prahy Adriana Krnáčová.   

O EY

EY je předním celosvětovým poskytovatelem odborných poradenských služeb v oblasti auditu, daní, transakčního
a podnikového poradenství. Znalost problematiky a kvalita služeb, které poskytujeme, přispívají k posilování důvěry
v kapitálové trhy i v ekonomiky celého světa. Výjimečný lidský a odborný potenciál nám umožňuje hrát významnou roli při vytváření lepšího prostředí pro naše zaměstnance, klienty i pro širší společnost.

Název EY zahrnuje celosvětovou organizaci a může zahrnovat jednu či více členských firem Ernst & Young Global Limited, z nichž každá je samostatnou právnickou osobou. Ernst & Young Global Limited, britská společnost s ručením omezeným garancí, služby klientům neposkytuje. Pro podrobnější informace o naší organizaci navštivte prosím naše webové stránky www.ey.com/CZ.

EY Česká republika

Twitter
Facebook
LinkedIn
YouTube
Instagram

 

Tagged