Bose ukončil výrobu světově nejprodávanějšího Bluetooth reproduktoru

Konec jedné éry. Toto vyjádření výstižně vystihuje ukončení výroby reproduktoru Bose SoundLink Mini, který se pyšní přídomkem světově nejprodávanější. Jen v České republice si ho koupilo více než 30 000 zákazníků. Jeho zvukové vlastnosti se staly v roce 2013 měřítkem pro kvalitu hudební reprodukce v kategorii přenosných reproduktorů.

Praha, 26. října 2017 – Společnost BaSys, výhradní distributor produktů Bose pro Českou republiku a Slovensko, oznamuje, že po 4 letech byla ukončena výroba Bluetooth reproduktoru SoundLink Mini, který se stal nejprodávanějším produktem na světě ve své kategorii. První generace SoundLink Mini byla uvedena na světový trh v říjnu roku 2013, tedy přesně před 4 roky. Velmi brzy poté se díky poměru velikosti přístroje a kvality reprodukce stal doslova legendou. Jen málokdo z lidí žijících aktivním životem ve vyspělých zemích neslyšel nikdy bohatý zvuk tohoto malého a elegantního reproduktoru, který vyvolával v posluchačích otázku, kde se v tak malém prostoru bere čistota, hlasitost a basový základ hudby. Nyní skončila výroba druhé generace i celé série.

Technologie jdou stále dál a nabízejí nové možnosti. Právě v oblasti reprodukce zvuku byla značka Bose průkopníkem již od svého počátku, kdy představila světu v šedesátých letech minulého století první reproduktor revoluční koncepce, který vycházel z poznatků psychoakustiky, většinu zvukových vln vysílal směrem na stěnu a pracoval s odrazy zvuku.

Nový směr – 360° zvuk a vysoká odolnost

Zvukové vlny vysokých tónů se šíří vzduchem směrově, v ose reproduktoru. V průběhu posledního roku představila společnost Bose několik audio produktů, které dokáží tuto fyzikální zákonitost přelstít. Využívají k tomu speciální konstrukci šasi reproduktoru, který opět pracuje s odrazy zvuku a dokáže rozeznít celý prostor kolem sebe stejně kvalitní reprodukcí od basových až po vysoké tóny. Testy i zkušenosti zákazníků s produkty, jako je Bose Lifestyle 650 nebo Bose SoundLink Revolve potvrdily, že 360° zvuk je trendem, který představuje budoucnost v reprodukci, od audio kompletů pro domácí kino, až po přenosné Bluetooth reproduktory.

Druhým zřetelným trendem v kategorii přenosných Bluetooth reproduktorů je jejich aktivní outdoorové využití, k němuž je předurčuje jejich vestavěná baterie. S tím bezprostředně souvisí odolnost vůči nečekaným událostem a vlivům, jako jsou nárazy, pády, změny teplot či působení vody.

Oba zmíněné trendy lze naplnit jednotlivě, nebo současně, přičemž odolnost je v tomto případě většinou na prvním místě. Představují směr, kterým se tato kategorie nyní ubírá a přinášejí možnost, jak si pustit svou oblíbenou hudbu u bazénu, na pláži, nebo při grilování. Ukázkou komplexního řešení jsou Bluetooth reproduktory Bose SoundLink Revolve a SoundLink Revolve+, které byly uvedeny v první polovině tohoto roku.

Tip pro příznivce nových trendů – Bose SoundLink Revolve

Pro příznivce nejvyšší laťky zvuku v kategorii přenosných Bluetooth reproduktorů je na trhu nyní odolný SoundLink Revolve s 360° zvukem, který navazuje na klíčovou přednost legendy Bose – velký zvuk z malého reproduktoru. Aby mohl být plně využit potenciál všesměrového vyzařování, je možné ho díky závitu ve dně instalovat na fotografickou trojnožku do prostoru. Pokud spojíte pomocí aplikace dva přístroje v jeden celek, získáte ozvučení, které můžete směle použít na venkovní taneční party, nebo naplnit zvukem dvě místnosti v bytě či domě.
SoundLink Revolve ja na trhu za cenu 6 290 Kč, což odpovídá cenové kategorii reproduktoru SoundLink Mini II. K dostání je například na Rstore.cz.

O společnosti Bose:
Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:
Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.