IBM a VMware navazují partnerství na podporu zavádění cloudu v podnikovém prostředí

Přes 1400 firem, včetně Honeywell International, užívá IBM Cloud pro provoz řešení VMware

Praha/Barcelona  – 2. listopadu 2017: Společnosti IBM and VMware, Inc. na konferenci VMworld Europe 2017 oznámily, že více než 1400 podniků z téměř všech odvětví a částí světa rozšiřuje svá výpočetní prostředí založená na produktech VMware do cloudu IBM Cloud. Díky tomuto partnerství mohou klienti jako Honeywell International nebo Vodafone k získávání nových obchodních příležitostí využívat globální dostupnost a nativně cloudové služby v cloudu IBM spolu s konzistentností infrastruktury a řízení provozu v prostředí VMware Cloud.

Společnosti IBM a VMware rovněž oznámily nová řešení v rámci svého partnerství. IBM navíc zavádí řešení od společností F5 Networks a Fortinet pro dohled a řízení sítě, která podnikům umožňují bez úprav rozšiřovat svá prostředí VMware do veřejného cloudu.

V roce 2016 se společnosti IBM a VMware rozhodly řešit naléhavý problém: jak rozšířit stávající pracovní zátěže VMware z lokálních prostředí do cloudu, aniž by bylo nutné upravovat provozní nástroje, aplikace a bezpečnostní politiky. Nyní mohou podniky provozovat pracovní zátěže VMware v cloudu a využívat AI a analytické služby IBM jako rozšíření svých implementací VMware. Řešení IBM Cloud pro VMware jsou k dispozici v globální síti IBM sestávající z téměř 60 cloudových datových center v 19 zemích.

Partnerství IBM a VMware podporuje zavádění cloudových řešení

Tato řešení si nachází cestu do rostoucího počtu podniků. Jedním z nich je například divize chemické výroby a výrobních technologií (PMT) společnosti Honeywell International. Společnost Honeywell, přední světový výrobce softwarových systémů pro bezpečný a efektivní provoz složitých průmyslových zařízení, zvolila IBM Cloud za základ své platformy Open Virtual Engineering Platform (VEP), která uživatelům umožňuje vytvářet a testovat strojírenské procesy ve vysoce spolehlivém a zabezpečeném cloudovém prostředí.

Při přechodu na IBM Cloud mohla společnost Honeywell jednoduše přenést své prostředí založené na produktech VMware a v cloudu dále provozovat své stávající nástroje, technologie a provozní procesy. Důležitým faktorem při rozhodování o přechodu na IBM cloud byla pro společnost Honeywell i možnost využívat pokročilé zabezpečení a ochranu dat zajišťovanou řešeními HyTrust and Intel.

„Honeywell vyvíjí technologie zítřka, které průmyslovým podnikům umožňují zvyšovat efektivitu, produktivitu, spolehlivost a bezpečnost,“ říká Vimal Kapur, prezident divize procesních řešení společnosti Honeywell. „Partnerství mezi IBM a VMware nám umožňuje zákazníkům na celém světě nabízet nové technologie pro průmyslovou automatizaci, jako je Open Virtual Engineering Platform. Důležitý pro nás byl globální dosah cloudu IBM, konzistentnost provozu VMware v lokálních i cloudových prostředích a možnost využívat technologie HyTrust a Intel pro zvýšení úrovně bezpečnosti.“

Společnost Vodafone zároveň oznámila, že uzavřela novou smlouvu s IBM, na jejímž základě bude nabízet mezinárodní službu, která umožní podnikům přesun pracovních zátěží VMware oběma směry mezi cloudovými službami Vodafone Hosted Private Cloud a IBM Cloud. Samostatná zpráva zde.

Společnosti IBM a Dell EMC oznámily, že podpoří zavádění řešení IBM Cloud pro VMware zpřístupněním produktů VMware v cloudu IBM komerčním zákazníkům společnosti Dell EMC. Samostatná zpráva zde.

Rozšířené portfolio řešení IBM Cloud pro VMware

Společnosti IBM a VMware dále oznámily v rámci prohlubování strategického partnerství a podpory zavádění řešení IBM Cloud pro VMware tyto novinky:

  • Zavedení technologií VMware HCX: IBM je jedním z prvních partnerů, který zavedl technologie VMware HCX. Technologie HCX zajišťují interoperabilitu a mobilitu aplikací mezi cloudem IBM a cloudy založenými na technologiích VMware. Umožňují migraci aplikací ve velkém rozsahu a následnou libovolnou přenositelnost bez odstávek a jakýchkoli úprav. Technologie HCX umožní zákazníkům služby IBM Cloud modernizovat datová centra s využitím nejnovějších SDDC produktů VMware a zároveň zachovat kontinuitu podnikového provozu, běhu aplikací, síťové architektury a výkonu. Samostatná zpráva zde.
  • Cloudová služba VMware Horizon: VMware Horizon Cloud je příští generace virtuálních desktopových a aplikačních cloudových služeb od společnosti VMware. Služba VMware Horizon Cloud bude zákazníkům služby IBM Cloud k dispozici od 4. čtvrtletí 2017. Horizon Cloud bude k dispozici jako cloudová služba plně spravovaná společností IBM nebo jako hybridní řešení využívající lokální hyperkonvergovanou infrastrukturu pro nové způsoby využití desktopů jako služby (DaaS).
  • Certifikovaná veřejná cloudová infrastruktura pro SAP HANA v prostředí VMware v cloudu IBM: Společnost IBM dnes oznámila dostupnost holých fyzických serverů certifikovaných pro implementaci systému SAP HANA® v cloudu IBM a nové konfigurace pro prostředí VMware. Samostatná zpráva zde.
  • Ověřená kompatibilita a interoperabilita služeb IBM Cloud a VMware Cloud: Služba IBM Cloud je jedním z prvních partnerů nové kategorie, který získal známku ověřené kompatibility a interoperability s VMware Cloud. Známka VMware Cloud Verified je určena poskytovatelům, kteří zaváděním inovací, zvyšováním efektivity a snižováním nákladů pro své zákazníky podporují jejich obchodní růst a pomáhají jim transformovat portfolia aplikací pro využití v moderních prostředích s různými typy cloudů a koncových zařízení. Další informace v tomto blogu.

Noví technologičtí partneři poskytnou nástroje pro získání přehledu o síti a její kontrole

Společnost IBM rozšiřuje ekosystém svých technologických partnerů, aby pomohla svým klientům zajistit konzistentnost mezi lokálním prostředím a veřejným cloudem. Zavádí proto řešení společností F5 Networks a Fortinet, která poskytují plnou kontrolu nad síťovým provozem a zabezpečení pracovních zátěží.

  • F5 Networks: Od 4. čtvrtletí 2017 IBM zpřístupní v portálu řešení IBM Cloud for VMware virtuální sadu produktů F5 Networks BIG-IP. Klienti budou moci objednávat, zavádět a konfigurovat virtuální verze produktů F5 BIG-IP pro automatizovanou integraci s VMware Cloud Foundation a vCenter Server v cloudu IBM. Získají tak nástroje pro inteligentní řízení síťového provozu s širokým spektrem bezpečnostních funkcí a pro optimalizaci výkonu aplikací u nejdůležitějších pracovních zátěží. Další informace v tomto blogu.
  • Fortinet: Od 4. čtvrtletí 2017 IBM zpřístupní v portálu řešení IBM Cloud for VMware virtuální zařízení Fortinet FortiGate-NGFW a související služby. Podniky si nemohou u podnikové infrastruktury dovolit volit mezi bezpečností a vysokým výkonem. Řešení FortiGate v cloudu IBM pomůže zajistit bezpečnost i dostupnost aplikací rozšířením funkcionality výkonného síťového firewallu na celé hybridní cloudové prostředí. Další informace v tomto blogu.

„Podniky téměř všech oborů chtějí využívat cloud k modernizaci a tvorbě nových obchodních příležitostí,“ říká Faiyaz Shahpurwala, generální ředitel IBM Cloud. „Partnerství společností IBM a VMware umožnilo více než 1400 podnikům rychle a snadno přejít do cloudu a bezpečně škálovat své pracovní zátěže s využitím plného přístupu k rozsáhlému katalogu služeb cloudu IBM, včetně umělé inteligence, analýzy dat, IoT, bezserverového modelu a dalších.”

„Zaznamenáváme rostoucí zájem zákazníků s tím, jak naše společnosti prohlubují strategickou spolupráci a podporují je na cestě do cloudu,“ říká Ajay Patel, viceprezident a generální ředitel divize softwaru pro poskytovatele cloudu společnosti VMware. „Od počátků našeho partnerství, kdy jsme začali nabízet kompletní softwarově definovaná datová centra jako službu prostřednictvím řešení VMware Cloud Foundation, až po dnešní nabídku s využitím technologií VMware HCX, které snižují náklady a komplexitu rozsáhlé migrace lokálních pracovních zátěží, společně poskytujeme výkonnou podnikovou cloudovou platformu, která zajišťuje konzistentnost provozu v globálním měřítku.“

IBM Cloud

Společnost IBM s obratem ve výši 15,1 miliardy dolarů za uplynulých 12 měsíců je předním světovým poskytovatelem podnikových cloudových služeb, které jsou uzpůsobené vyvíjejícím se potřebám podniků a společnosti. Platforma IBM Cloud nabízí více než zvýšení produktivity a úsporu nákladů – zaměřuje se na kognitivní technologie a analýzu dat, což jsou předpoklady skutečné diferenciace dnešních podniků. Nabídka privátních, veřejných a hybridních cloudových služeb IBM zajišťuje flexibilitu, jakou podniky všech oborů potřebují k inovacím, a jejích téměř 60 cloudových datových center v 19 zemích pomáhá klientům vyhovět stoupajícím požadavkům na geografické umístění dat.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

O společnosti VMware 
VMware je přední světový poskytovatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, který zákazníkům pomáhá urychlit proces digitální transformace. VMware umožňuje podnikům pomocí architektury VMware Cross-Cloud Architecture a řešení pro datová centra, mobilitu a bezpečnost adoptovat softwarově definovaný přístup k IT i obchodní činnosti. Společnost VMware v roce 2016 dosáhla výnosů ve výši 7,09 miliardy USD. Sídlí v Palo Alto ve státě Kalifornie a má více než 500 000 zákazníků a 75 000 partnerů na celém světě.