Investiční skupina KKCG rázně vkročila na trh IT služeb, ovládne největšího českého systémového integrátora

Převzetí společnosti AutoCont je největší akvizicí na českém IT trhu od roku 2010

–          KKCG se stává významným hráčem na trhu IT služeb v ČR

–          Podle analytiků IDC má AutoCont šanci se do dvou let stát lídrem na trhu IT řešení

Investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka získala 70% podíl ve společnosti AutoCont, která je dlouhodobě významným hráčem na trzích IT a zároveň největším českým poskytovatelem IT služeb, což je segment s největším růstovým potencionálem. Po předchozích opatrných krůčcích v podobě strategických investic do firem jako ContactArt, DataSpring, SafeDX nebo Cloud4com tímto rozhodnutím skupina KKCG potvrdila své odhodlání vstoupit na trh IT služeb razantnějším způsobem. Vše nasvědčuje tomu, že přitom sleduje promyšlenou strategii.

Skupina KKCG nemohla volit lépe – na českém IT trhu neexistuje atraktivnější subjekt, který by mohl nabídnout takové postavení a perspektivu budoucího růstu. Dnešní celkové tržby společnosti AutoCont přesahují čtyři miliardy korun, přičemž téměř polovina výnosů pochází z IT služeb, tedy dynamicky rostoucího segmentu trhu. Její portfolio je přiměřeně diverzifikované a pokrývá celé spektrum služeb a odvětví, přičemž její zákazníci pochází ze všech regionů České republiky i ze Slovenska. Celý IT sektor a zejména segment IT služeb je klíčovým oborem, bez něhož většina institucí veřejného sektoru ani podniků nemůže fungovat a IT služby se stávají zásadním faktorem pro úspěch či neúspěch v dnešním tvrdě konkurenčním prostředí.

„Kapitálový vstup investiční skupiny KKCG do společnosti AutoCont ovlivní celý český trh IT služeb. Vzniká zde velmi silný poskytovatel, který disponuje silnou infrastrukturou v podobě dvou geograficky oddělených datových center, ale především zkušeným týmem IT odborníků, kteří dokáží kompletně realizovat projekty, poskytovat služby systémové integrace i zajišťovat komplexní správu IT formou outsourcingu,“ Vladimír Kroa, VP, ředitel výzkumu trhu IT služeb ve výzkumné a poradenské společnosti IDC. „AutoCont je navíc jedním z mála poskytovatelů IT služeb na českém trhu, který se věnuje i segmentu malých a středních firem. Nyní získá prostředky pro další rozvoj a investice včetně možné regionální expanze nebo získání komplementárních dovedností v perspektivních oblastech IT služeb, jako je např. bezpečnost, hybridní cloud nebo umělá inteligence.“

IDC se domnívá, že nová entita na trhu IT služeb má šanci se během dvou let stát vedoucím poskytovatelem IT řešení nejen v segmentu malých a středních podniků, ale i velkých korporací. Předpokladem je, že dokáže zůstat cenově atraktivní pro své klienty v regionech a zároveň doplní a rozšíří své portfolio služeb vhodným partnerstvím s globálními hráči.

O společnosti IDC

Společnost IDC dodává analýzy trhu, poskytuje poradenské služby a pořádá odborné konference v oblasti informačních, komunikačních a spotřebitelských technologií. Téměř padesát let analýzy a studie IDC pomáhají IT odborníkům a podnikovým manažerům při strategickém rozhodování. Společnost IDC je součástí mezinárodní skupiny IDG, která se zabývá publikační činností, výzkumem trhu a organizováním odborných konferencí v oblasti informačních technologií. Další informace naleznete na www.idc-czech.czwww.idc-cema.comwww.idc.com.