Acronis Backup 12.5 stojí za 25% zvýšením prodeje řešení Acronis pro podnikové zálohování

Růst prodeje Acronis Backup je výsledkem silné poptávky na trhu a příznivého hodnocení nezávislých analytiků

Praha, 9. listopadu 2017Acronis, celosvětový lídr hybridních cloudových řešení ochrany dat, oznámil 25 % meziroční nárůst prodeje svého inovativního řešení Acronis Backup, přičemž stále větší podíl společností volí vyšší edici Advanced. Nejnovější verze Acronis Backup 12.5 umožňuje optimalizovat náklady a dosáhnout požadované úrovně ochrany dat, jejich správy a flexibility v hybridních IT prostředích.

Acronis Backup 12.5 je jediné řešení na trhu, které nabízí kompletní ochranu všech záloh ve více než 20 různých prostředích, včetně Amazon AWS, Microsoft Azure, VMware, Microsoft, Red Hat, Citrix, Oracle a mobilních operačních systémů. Nabízí snadnou správu dat, blockchainovou datovou certifikaci, a aktivní ochranu proti ransomwaru, která zajišťuje, že dala jsou chráněna proti škodlivému malwaru a kybernetickým útokům. Tato prověřená technologie dokázala ochránit své uživatele před letošními útoky ransomwarů Wannacry, Petya a Bad Rabbit.

Edice Advanced je vyžadována především v situacích, kde je pro přežití společnosti důležitá rychlost obnovy dat. Nabízí možnosti vzdálené a automatizované obnovy na holé železo, deduplikaci, optimalizaci WAN, off-linovou správu záloh a uživatelské role a delegace.

„Podniky si začínají uvědomovat, že tradiční přístup nepropojených záloh již nestačí. Hledají proto snadno ovladatelné řešení, které dokáže chránit všechna data a zároveň redukovat náklady na jejich správu. A to je přesně to, co nabízí Acronis Backup 12.5 a co oceňují naši zákazníci a partneři,“ řekl John Zanni, prezident společnosti Acronis.

Podle nejnovějšího průzkumu mezi zákazníky Acronis si 90 % uživatelů zvolilo Acronis Backup 12.5 z důvodu jeho spolehlivosti a 80 % kvůli jednoduchosti použití. To je zcela v souladu s jiným                                                   šetřením firmy IT Central Station, v rámci kterého dává 70 % respondentů důraz na uživatelské rozhraní a 91 % považuje spolehlivé zálohování za nejdůležitější charakteristiku zálohovacího softwaru.

Acronis Backup 12.5 již získal řadu ocenění a uznání, například poslední zpráva Market Note* vydávaná analytickou firmou IDC uvádí, že Acronis Backup 12.5 je „řešením budoucnosti, které mění pravidla hry“.  Jedná se o řešení, které je „zaměřeno na potřebu uživatelů konsolidovat, spravovat a chránit svá data bez ohledu na jejich fyzické umístění či model implementace, a které se přizpůsobuje nejnovějším trendům v oblasti zálohování a ochrany dat s cílem podporovat moderní, heterogenní podniková IT prostředí“.

Podle této zprávy poroste trh s ochranou a obnovou dat v Evropě průměrně o 5,5 % ročně až na velikost 2,3 miliardy dolarů v roce 2021. IDC rovněž předpovídá, že polovina výdajů v roce 2017 a 2018 bude spojena s úsilím vyhovět evropskému nařízení GDPR, které vejde v platnost v roce 2018.

„IDC věří, že Acronis má skvělou pozici na trhu a dokáže oslovit potřeby moderních společností v oblasti ochrany, zabezpečení a obnovy dat v jejich multi-infrastrukturních IT prostředích. Vývojové aktivity s cílem zlepšit využitelnost a implementovat pokročilé technologie jako blockchain zvyšují kredit společnosti Acronis jako stabilního dodavatele s významnými konkurenčními výhodami,“ dodává zpráva IDC Market Note.

* IDC Market Note, Acronis Backup 12.5: Transforming Data Protection with Blockchain Tech, Ransomware Protection, and Quick Insights, doc #EMEA42880317, July 2017.

O společnosti Acronis

Acronis je průkopníkem hybridní cloudové ochrany dat prostřednictvím řešení postavených na technologiích Active Protection, disaster recovery a zabezpečeného sdílení a přístupu k informacím. S podporou jádra AnyData Engine a své technologie diskového obrazu Acronis dodává snadnou, kompletní a dostupnou ochranu všech souborů, aplikací a operačních systémů v jakémkoliv prostředí – virtuálním, fyzickém, cloudovém, mobilním a aplikačním. Od svého založení v roce 2003 rozšířil Acronis svou zákaznickou základnu na více než 5 milionů spotřebitelů a 500 000 podniků ve více než 150 zemích využívajících řešení ve 20 jazycích. S více než 100 patenty jsou řešení Acronis pravidelně oceňovány jako produkty roku, přičemž pokrývají široké spektrum IT potřeb včetně migrace, klonování a replikace. Dnes jsou řešení Acronis dostupná prostřednictvím sítě poskytovatelů služeb, distributorů a cloudových prodejců.   Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.