Nové audiologické sady Sennheiser zvyšují kvalitu života nedoslýchavých i jejich rodin

Set 880 a Set 860 dokáží s minimálním úsilím usnadnit poslech hudby, filmu i televizního vysílání všem, kteří trpí sluchovými potížemi

Praha, 14. října 2017 –  Společnost Sennheiser, výrobce špičkových sluchátek, mikrofonů a audiotechniky představil nové produkty z řady zdravotních pomůcek. Bezdrátové sady Sennheiser Set 880 a Sennheiser Set 860 umožňují uživatelům s poruchami sluchu pohodlné sledování televize i poslech hudby. Eliminují problémy s porozuměním, které mohou způsobovat zvýšenou únavu posluchače. Navíc se posluchač již nemusí trápit otázkou, zda nadměrně zesíleným televizorem neruší své okolí. Hlasitý, na míru vyvážený a křišťálově čistý zvuk, který odráží přes 70 let zkušeností společnosti s audio technikou, je samozřejmostí. Neméně důležité je perfektní zpracování, promyšlená ergonomie a intuitivní ovládání, které je přístupné i seniorům. Proto jsou oba sety vybaveny velkými tlačítky, nabíjecí kolébkou a funkcí automatického spuštění při nasazení.

Celá sada se skládá z nabíjecí stanice a sluchátek přizpůsobených pro pohodlný poslech i při použití s brýlemi. Základna opatřená digitálním optickým vstupem disponuje i možností připojení pomocí sluchátkového konektoru. Navíc v sobě ukrývá i bezdrátový vysílač, který dokáže zvuk do sluchátek přenášet až na vzdálenost 70 metrů.

Kromě nejnovějších audiologických setů jsou v nabídce i modely s integrovanými mikrofony, které umožňují zlepšit poslech při návštěvě divadla či kina, nebo usnadnit běžnou komunikaci.

Nejen zesílení a vyvážení

Audiologické sady neslouží pouze ke zvýšení hlasitosti a úpravu vyvážení sterea. Obě sady nabízí i funkci zvýraznění řeči, kterou uživatel snadno spustí vyhrazeným tlačítkem na těle sluchátek. Navíc však umožňují vylepšit zvuk pomocí poslechových profilů tak, aby vyhovoval individuálnímu sluchu uživatele. Ten se tak může těšit nejen na lepší porozumění mluvenému slovu, ale i na kompletnější hudební zážitek. Sennheiser Set 860 nabízí tři a Set 880 dokonce pět zvukových profilů pro ještě přesnější nastavení. Vybavenější model navíc umožňuje rychlé přepínání mezi dvěma zařízeními. Není tak problém plynule přecházet například mezi poslechem CD přehrávače a televizoru.

Cena a dostupnost

Audiologická sada Sennheiser Set 860 je dostupná v e-shopu www.sennheiser.cz za cenu 5 890 Kč, cena vybavenějšího kompletu Sennheiser Set 880 je 6 890 Kč.   

O společnosti Sennheiser

Sennheiser staví na více než 70 letech zkušeností, které se v rodinné společnosti předávají již od roku 1945. Řadí se mezi přední výrobce sluchátek, mikrofonů i bezdrátových přenosových systémů. Nyní společnost působí ve více než 50 zemích světa a provozuje vlastní výrobní závody v Německu, Irsku a USA. Od roku 2013 společnost řídí Daniel Sennheiser a Dr. Andreas Senheiser, kteří jsou již třetí generací rodiny zapálené pro dokonalý zvuk.