VMware vydává VMware Fusion 10 na oslavu deseti let inovací v oblasti virtualizace pro počítače Apple

Palo Alto, Kalifornie / Praha – 15. listopadu 2017 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), přední světový dodavatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, představila nejnovější verzi řešení VMware Fusion pro podnikovou virtualizaci operačního systému Windows na počítačích Apple, kterou na trh poprvé uvedla před 10 lety. Verze VMware Fusion 10 Pro, určená pro IT odborníky a vývojáře, kteří chtějí na počítačích Apple vytvářet, testovat a předvádět aplikace pro Windows, Linux a OS X, nabídne řadu nových pokročilých možností. Verze VMware Fusion 10 pro osobní užití nabídne podporu dotykového ovladače Touch Bar, vyšší výkon GPU a 3D grafiky a modernizované uživatelské rozhraní, které využívá nejnovější inovace počítačů Mac. Obě řešení umožňují uživatelům počítačů Apple plně využít inovativních funkcí a vlastností platforem Mac, Linux a Windows 10.

„VMware již 10 let průběžně inovuje řešení VMware Fusion, které umožňuje práci s Windows na počítačích Apple,“ říká Dave Grant, viceprezident společnosti VMware odpovědný za marketing výpočetních produktů pro koncové uživatele. „Řešení Fusion bylo původně určené pro osobní užití, ale postupně se dostalo na patřičnou úroveň pro podnikové nasazení a nejnovější verze Fusion 10 Pro nabídne mnoho užitečných funkcí pro vývojáře i provozní týmy IT.“

VMware Fusion 10 Pro – ještě větší přínos v podnikovém prostředí

VMware Fusion 10 Pro poskytne prostředí pro vývoj a testování moderního multiplatformního softwaru včetně zapojení do agilních vývojových postupů a metodiky DevOps. Fusion umožňuje pracovníkům IT a vývojářům provozovat na počítačích Apple virtuální stroje kompatibilní s podnikovými datovými centry za účelem návrhu, testování a správy datových center, návrhu a správy sítí a vývoje a testování aplikací.

Podpora REST API nabídne nové rozhraní pro vzdálenou a programatickou správu virtuálních strojů (VM). Tím umožní vývojářům a podnikům začlenit Fusion do moderního procesu vývoje a testování, kde bude možné provádět operace s VM včetně správy vybavení VM, řízení napájení VM, klonování, připojení do sítě, konfigurace, sběru IP a MAC adres a dalších. Vývojářům pomůže i integrace s VMware PhotonOS, která bude podporovat nejběžnější formáty kontejnerů, běhových prostředí a plánovacích rámců, takže budou moci snadno migrovat kontejnerizované aplikace z vývojového do produkčního prostředí.

Podpora nových bezpečnostních funkcí pro virtualizaci od společnosti Microsoft, např. Credential Guard pro virtuální stroje Windows 10, bezpečného startu UEFI a virtuálního kryptoprocesoru Trusted Platform Module spolu s dosavadní ochranou, kterou nabízí řešení Fusion, zajistí maximální bezpečnost vývojového prostředí. Pokročilé nástroje pro řízení sítě umožní správu pravidel pro překlad síťových adres (NAT), simulaci ztráty paketů a latence sítě a přejmenování sítí virtuálních strojů pro lepší přehled. To vše ovládané ze zcela přepracovaného moderního a přehledného uživatelského prostředí.

Podpora ovladače Touch Bar – novinky v noteboocích MacBook – uživatelům umožní snadný přístup k nejčastějším ovládacím prvkům.

VMware Fusion 10 – špičkový výkon pro soukromé uživatele

VMware Fusion 10, zjednodušená verze VMware Fusion 10 Pro, nabídne integraci aplikací pro Windows a Linux s plnou podporou, takže na počítačích Mac poběží podobně jako nativní. Nová verze přináší vyšší grafický výkon a přesnost s využitím technologie Apple Metal, plné využití dotykového ovladače Touch Bar a podporu nejnovějších verzí Windows 10.

Další zdroje (v angličtině)

O společnosti VMware 
VMware je přední světový poskytovatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, který zákazníkům pomáhá urychlit proces digitální transformace. VMware umožňuje podnikům pomocí architektury VMware Cross-Cloud Architecture a řešení pro datová centra, mobilitu a bezpečnost adoptovat softwarově definovaný přístup k IT i obchodní činnosti. Společnost VMware v roce 2016 dosáhla výnosů ve výši 7,09 miliardy USD. Sídlí v Palo Alto ve státě Kalifornie a má více než 500 000 zákazníků a 75 000 partnerů na celém světě.