Pražané již se sdílenými koly ofo absolvovali tisíce jízd

Za první měsíc pilotního provozu služby ofo na Praze 7 byly realizovány již tisíce jízd. Lidé si kola nejčastěji vypůjčují ráno mezi 8:00 a 10:00 a poté je rádi využívají k večerním projížďkám. Druhý pomyslný vrchol nastává okolo 21:00. Zájemci si sdílená kola nejraději půjčují na Letenském náměstí. Sdílená ofo kola si nejčastěji půjčují Pražané, kteří je používají na cesty do práce nebo do školy.

2017-10-27 10_34_43-ofo hlavní stránka

“Jsme rádi, že se obyvatelům a návštěvníkům Prahy 7 žlutá ofo kola zalíbila a využívají je. Na jaře 2018 nezůstane provoz sdílených kol omezen pouze na Holešovice a Letnou. Velmi nás těší, že můžeme být zapojeni do jednání s Magistrátem o nastavení obecných pravidel pro bike-sharing a s centrálními městskými částmi jednáme o vhodných lokalitách pro provoz. Někteří uživatelé si přejí využívat kola i na větší části cesty z domova do práce, i když hlavním posláním ofo kola je rychlá a levná doprava na “poslední míli”, tedy většinou od stanice metra či tramvaje k domu,” nechal se slyšet Fred Dong, který zodpovídá za expanzi ofo do Evropy.

Služba ofo byla v Praze spuštěna v polovině října. V rámci pilotního projektu byly do ulic umístěny tři stovky žlutých kol. Jejich výpůjčka je v rámci pilotu prozatím zdarma a kola budou dostupná k otestování až do té doby, dokud povětrnostní podmínky umožní bezpečnou jízdu na kole.

O společnosti ofo

ofo bylo založeno v roce 2014. Od té doby spojilo přes 10 milionů kol s 200 miliony uživatelů po celém světě. Působí ve 180 městech ve 13 zemích. Vytváří 25 milionů transakcí denně a celkově poskytlo více než 4 miliardy jízd.

Uživatelé jen od dubna do června 2017 celkově najezdili přes 1.2 miliardy kilometrů, ušetřili 84 milionů litrů paliva a 256 tisíc tun oxidu uhličitého.

ofo se v dubnu 2017 spojilo s Rozvojovým programem Organizace spojených národů, aby dosáhlo Globálních udržitelných cílů a v srpnu 2017 uzavřelo partnerství s Nadací Clary Lionel, za níž stojí Rihanna. Společně s ní ofo usiluje o zlepšení života dívek v Malawi tím, že jim poskytuje darem kola, která potřebují pro bezpečnou cestu do školy.

ofo v červenci tohoto roku získalo 700 milionů dolarů v investici, na níž se podílela Alibaba, Hony Capital a CITIC Private Equity.