Charitativní akce White Friday na CZC.cz vynesla celkem 200 000 Kč, přispěl každý druhý zákazník

Praha, 7. 12. 2017 – V akci White Friday, kterou první prosincový pátek uspořádal prodejce počítačů a elektroniky CZC.cz, přispěl 1 % ze své objednávky každý druhý zákazník. Vybralo se tak téměř 50 000 Kč. Společnost CZC.cz výtěžek zdvojnásobí na 100 000 Kč a celý jej věnuje Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové. Za dalších 100 000 Kč prodejce ve spolupráci se společností Dell vybaví elektronikou dětský domov v Solenicích.

Účast v charitativní akci White Friday byla čistě dobrovolná, přesto se více než polovina všech zákazníků rozhodla v pátek 1. 12. věnovat navíc 1 % z hodnoty své objednávky na podporu opuštěných dětí. Nejvyšší jednorázový příspěvek činil 885 Kč. Konečných 100 000 Kč, z nichž téměř polovinu přispěli zákazníci, poputuje na podporu programu Restart Nadačního fondu Veroniky Kašákové.  

„Projekt Restart pracuje s myšlenkou, že děti k úspěšnému životu mimo dětský domov potřebují kromě materiální podpory i tu psychickou, s čímž jim pomáhá skupina speciálně proškolených terapeutů. Ti s dětmi individuálně pracují na tématech jako sebevědomí, zjišťovaní vlastních silných stránek nebo třeba odpuštění. Všechna tato terapeutická cvičení mají dětem pomoci vyrovnat se s nelehkou minulostí a co nejlépe se začlenit do běžného života mimo dětský domov,“ říká Veronika Kašáková, která prožila šestnáct let v dětském domově a je zakladatelskou nadačního fondu.

Vedle finančních prostředků CZC.cz poskytne také materiální podporu, a to ve spolupráci se společností Dell, která vybaví dětský domov v Solenicích novou elektronikou. Stejně jako v případě dětí z funkčních rodin, i děti v dětském domově počítačovou techniku využívají od útlého věku jak k přípravě domácích úkolů, interaktivnímu procvičování studijní látky nebo například tvorbě referátů, tak k trávení volného času. Mezi dětmi ve vybraném domově se dokonce najdou i jedinci, kteří ve svém volnu skládají hudbu nebo pracují s grafikou.

Počítačová gramotnost dnes patří k základnímu vzdělání. Pokud by děti k počítačové technice neměly přístup a nebyly schopné si minimálně tyto nezbytné základy osvojit, vedle by to k dalšímu umocňování propasti mezi nimi a jejich vrstevníky z funkčních rodin, čemuž se snaží společnosti CZC.cz a Dell touto cestou předejít.

 

O společnosti CZC.cz:

CZC.cz s.r.o. patří mezi největší a nejoblíbenější internetové obchodníky s počítači a elektronikou u nás. V sortimentu má přes 40 000 různých produktů od notebooků přes mobilní telefony až po IT speciality a vychytávky. Díky vlastním skladům a více než 70 pobočkám po celé České republice je společnost schopna dodávat zboží ještě ve stejný čí následující den od objednání. Mezi její zákazníky patří nejen domácí uživatelé, hráči a počítačoví nadšenci, ale také firmy, školy a instituce. CZC.cz je ryze český internetový obchod s počítači a elektronikou a zaměstnává přes 200 zaměstnanců. Pro více informací navštivte www.czc.cz.