Western Digital přináší maximální prostor pro mobilní data díky novým pamětem SanDisk EFD iNAND s technologií 3D NAND

Nová paměťová média s rozhraním UFS a e.MMC umožní chytrým telefonům nové generace reagovat na náročné požadavky sítě 5G, umělé inteligence a datacentrických aplikací.

SAN JOSE, Kalifornie/Praha – 8. prosince, 2017 – Společnost Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) představila nové portfolio interních pamětí typu EFD (embeded flash drive) iNAND®. Nové produkty nabízejí nyní kapacitu až 256 GB a umožňují uživatelům chytrých telefonů plně využít možnosti současných aplikací náročných na paměť a maximalizovat užitek mobilních technologií. Nová paměťová média iNAND® 8521 a iNAND® 7550 využívají technologii 3D NAND se 64 vrstvami  a rozhraní UFS a e.MMC. Přínosem je výjimečný výkon a vysoká ukládací kapacita.

Tato interní paměťová média jsou navržena pro chytré telefony a minipočítače, urychlují využití všech možností širokého spektra na kapacitu náročných datacentrických aplikací, včetně virtuální zvětšené reality (AR) nebo videozáznamu ve vysokém rozlišení, maximalizují využití sociálních médií a nastupující umělé inteligence (AI) a také internetu věcí (IoT). Objem, rychlost, rozmanitost a hodnota dat roste exponenciálně a rozvíjí se napříč segmenty Big Data a Fast Data, včetně segmentu osobních dat. Tento souběh dat zažije na svých telefonech mnoho uživatelů po celém světě.

„Odhadujeme, že se do konce roku 2018 průměrná úložná kapacita telefonu vyšplhá na 60 GB, aby zajistila potřeby rostoucího podílu multimediálního obsahu a zábavy postavené na velkých datových souborech od umělé inteligence až po virtuální zvětšenou realitu,“ říká Neil Shah, ředitel výzkumu společnosti Counterpoint Research, a dodává:  „Požadovanou kapacitu bude možné zajistit i díky přechodu k pokročilým technologiím jako je  3D NAND u pamětí typu EFD, které navíc posunou možnosti mobilních zařízení ještě dále.“

„Datacentrická podstata chytrých telefonů bude zesílena a posunuta na novou úroveň mimo jiné díky aplikacím, jako je video 360, fotoaparátům s více objektivy nebo vstupu umělé inteligence do mobilních telefonů,“ komentuje Christopher Bergey, vicepresident společnosti Western Digital pro integrovaná řešení, a dodává: „Naše nové řešení, které přináší paměť iNAND, vytvoří optimální prostředí pro data u většiny současných náročných mobilních aplikací a maximalizuje možnosti mobilních technologií. Spojili jsme špičkovou technologii Western Digital  X3 3D NAND s technologií SmartSLC, abychom poskytli zákazníkům nejmodernější, nejvýkonnější a nejinteligentnější paměť iNAND. Toto nové obohacení našeho portfolia produktů iNAND je také naší reakcí na požadavky na kapacitu mobilních dat na dynamickém globálním trhu.“

iNAND 8521 EFD poskytuje výkon potřebný pro síť 5G u špičkových mobilních zařízení

Tato paměť je navržena pro potřeby uživatelů s maximálním nárokem na využití dat. EFD iNAND 8521 používá rozhraní UFS 2.1 a již pátou generaci technologie Western Digital SmartSLC a nabízí dvojnásobné rychlosti sekvenčního zápisu1 a až desetkrát vyšší rychlost náhodného zápisu2 (ve srovnání s předchozí pamětí iNAND 7232 EFD). Rychle a inteligentně reaguje na kapacitní a výkonnostní požadavky uživatelských aplikací, umožňuje rychlé hraní her virtuální reality a rychlé nahrávání HD videa. Výjimečná rychlost přenosu dat paměti iNAND 8521 také umožní uživatelům mobilních technologií využívat výhod nejnovějších rychlostí WiFi sítě při přechodu na 5G.

iNAND 7550 EFD pro rychlé a vysokokapacitní chytré telefony střední třídy

Tato paměť umožňuje producentům mobilních zařízení vyrábět cenově efektivní chytré telefony a výpočetní zařízení s dostatečnou kapacitou pro rostoucí nároky uživatelů. Současně poskytuje možnosti plně a rychle využívat mobilní aplikace. Tato paměť využívá rozhraní e.MMC 5.1. Rychlost sekvenčního zápisu dosahuje 260 MB/s. Náhodný zápis/čtení dosahuje hodnot 20 K IOPS respektive 15 K IOPS3. Tyto vlastnosti předurčují paměť a tím i celé mobilní zařízení pro rychlé startování, načítání a spouštění aplikací.

Dostupnost produktů a další informace

Paměťová média EFD iNAND 8521 a iNAND 7550 EFD jsou na trhu uváděna pod značkou SanDisk a rozšiřují produktovou řadu iNAND, na kterou spoléhá většina hlavním producentů chytrých telefonů a tabletů po celém světě již deset let. Aktuálně společnost Western Digital distribuuje iNAND 8521 and iNAND 7550 všem OEM partnerům až do kapacity 256 GB4.

Další informace na: https://www.sandisk.com/oem-design/mobile.

1) Sekvenční rychlost zápisu až 500 MB/s ve srovnání se160 MB/s u modelu iNAND 7232. Na základě interního testování. Výkon se může lišit v závislosti na kapacitě paměti, hostitelském zařízení, charakteru přenášených souborů, operačním systému a aplikacích.

2) Náhodná rychlost zápisu až 45K IOPS ve srovnání s 4K IOPS u modelu iNAND 7232. Na základě interního testování. Výkon se může lišit v závislosti na kapacitě paměti, hostitelském zařízení, charakteru přenášených souborů, operačním systému a aplikacích.

3) Na základě interního testování. Výkon se může lišit v závislosti na kapacitě paměti, hostitelském zařízení, charakteru přenášených souborů, operačním systému a aplikacích.

4) 1 GB = 1 000 000 000 bajtů. Vlastní uživatelská kapacita je nižší.