Personální změny v Raiffeisenbank

Raiffeisenbank má od 1. prosince 2017 dva nové vrcholové manažery – Petra Fialu, který nastoupil na pozici ředitele divize Trade Finance & Factoring a Josefa Recha, nového ředitele divize Security.

Petr Fiala (41) má v oblasti exportního financování a Trade finance dlouholeté zkušenosti. Působil na manažerských pozicích ve společnostech ABN Amro, Citibank či BNP Paribas.
Do Raiffeisenbank přichází ze Sberbank, kde pracoval jako ředitel Trade & Export Finance. V Raiffeisenbank bude zodpovědný za oblast Trade finance, konkrétně se jedná
o strukturované obchodní financování, dokumentární obchody a bankovní záruky, a také za oblast factoringu, kde se bude podílet na řízení strategických aktivit a projektů, včetně vedení podřízených týmů.

Petr Fiala vystudoval Ekonomickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně. Ve volném čase se aktivně věnuje windsurfingu a wakeboardingu. Je fanouškem baseballu.

Josef Rech (42) přichází do Raiffeisenbank z T-Mobile Czech Republic, kde vedl část mezinárodního Security kompetenčního centra Deutsche Telekom, které poskytovalo služby interně v rámci skupiny i externě pro zákazníky T-Mobile nebo T-Systems. Má dlouholeté zkušenosti v oblasti firemní bezpečnosti a managementu. Jako ředitel odpovědný
za divizi Security bude mít v Raiffeisenbank na starosti řízení kontinuity podnikání
a dále informační, technologickou i fyzickou bezpečnost.

Josef Rech vystudoval obor Informatika a své znalosti rozšířil i v postgraduálním vzdělávacím programu MBA Management a kybernetická bezpečnost. Mezi jeho koníčky patří cestování a fotografování. Volný čas rád tráví v přírodě nebo s přáteli na vodě.

 
Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje od roku 1993 v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele. Banka obsluhuje klienty v síti 130 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu, která dává práci třem tisícovkám zaměstnanců. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).