Alza otevírá na showroomu novou expozici SMARTHOME

Praha, 14. 12. 2017 – Alza.cz a.s. vytvořila na Showroomu unikátní expozici SmartHome (inteligentní domácnost). Ta je zaměřena na předvedení ovládání celé domácnosti pomocí bezdrátového řešení. Zákazníci si tak v praxi mohou vyzkoušet chytré produkty do kuchyně, obývacího pokoje i venkovních prostor, včetně jednoduchého ovládání jediným mobilním zařízením.

IMG_6228

Tyto inteligentní výrobky přinášejí zákazníkům především snadnou kontrolu nad spotřebiči a možnost vzdáleného zabezpečení domácnosti. Aplikace také ohlídá různé havárie spojené s únikem vody či požárem – nastavení dokáže například automaticky uzavřít přívod vody a zajistit domácnost bez nutnosti dalšího zásahu. Zařízení lze jednoduše propojit v jeden systém a ovládat je přes mobilní telefon, tablet nebo notebook, a to odkudkoli na světě. Nastavit je možné třeba režim spánek, v jehož rámci se podle individuálního nastavení vše automaticky vypne, zhasne a například se mohou zatáhnout i žaluzie apod.

„V první fázi jsme pro zákazníky do SmartHome nainstalovali například pračku, sušičku, osvětlení, ovládání žaluzií, pohybová a záplavová čidla, měřiče spotřeby energií, TV, audio, zabezpečení, dveřní zámek, kukátko a další. Nechybí ani kuchyňské spotřebiče: lednice, kávovar, trouba, digestoř, varná deska. Celkem je nyní na Alza Showroomu k vidění přes 120 aktivních prvků od více než 20 různých značek,“ uvedl Jan Moudřík, ředitel expanze a facility v Alza.cz.

Odvětví Smart se velmi dynamicky vyvíjí – jen za rok 2017 firma prodala do domácností tisíce dálkově ovládaných zásuvek a desetitisíce světelných zařízení. V zimní sezóně prudce vzrostl prodej sad na ovládání topení – o 100 % a velmi dobře se prodávají i alarmové sady.

Ovládání chytré domácnosti pomocí jediného mobilního zařízení je velice snadné, cenově dostupné a snižuje nutný počet dálkových ovladačů na různé produkty. Odpadá rovněž obava z velkých bytových úprav (vrtání, pokládání kabelů apod.), vše se ovládá bezdrátově přes aplikace. Příslušenství funguje přes Wi-Fi nebo Bluetooth.

V nové expozici, která byla vytvořena ve spolupráci s firmami YATUN s.r.o. a BSH domácí spotřebiče s. r. o., bude pro zákazníky připraven školený promotér. Ten zájemcům kompletně vše předvede, vysvětlí a poradí s nákupem.

SmartHome umožňuje vzdáleně ovládat i další prvky, například garážová vrata, dveřní stanice, kamerové systémy, kouřové detektory, termostaty, zásuvky a mnohé další. V budoucnosti společnost plánuje sortiment rozšiřovat o další zajímavé a žádané produkty.

Více informací o jednotlivých výrobcích smarthome zde.

O společnosti Alza.cz a.s.

Lídr internetového trhu a udavatel trendů, taková je Alza. Svědčí o tom nejen rekordní obraty roku 2016, ve kterém Alza utržila celkem 17,4 miliard Kč bez DPH, ale také řada inovací na poli e-commerce. Alza doručuje své zboží a má otevřené prodejny nejen v pracovních dnech, ale i o víkendu. Své objednávky si zákazníci Alzy mohou vyzvednout v široké síti samoobslužných AlzaBoxů. Zákazníkům nabízí unikátní klubový program Alza Premium, podporuje start-upy, pro herní a hi-tech nadšence otevřela  Alza TechZone v Holešovicích a neustále rozšiřuje své produktové portfolio. V Praze a Bratislavě vybudovala jedinečný Apple Shop. Za své úspěchy získala nespočet ocenění, například Nejdůvěryhodnější značka mezi e-shopy, a celou řadu dalších. Nejdůležitější Alza milníky naleznete zde.