Konference Region budoucnosti

Rád bych Vás tímto pozval na jedinečnou regionální událost, která proběhne již příští úterý 16. ledna 2018 v laserovém centru ELI Beamlines v Dolních Břežanech.
Těšit se můžete nejen na zajímavé řečníky, jejichž stručné profily naleznete níže, ale také na představení strategie s mimořádně ambiciózním cílem – Středočeský kraj, jeden z nejbohatších regionů Evropy. K tomuto cíli je třeba využívat nové technologie – v podnikání, vzdělávání, sociální a zdravotní oblasti, v energetice, v ochraně životního prostředí – vždy s velkou dávkou digitalizace.

V rámci akce proběhne i doprovodný program –  virtuální realita z oblasti vědy, výzkumu, medicíny a vzdělávání.

Pokud byste měli zájem o zprostředkování rozhovoru s některým z řečníků, neváhejte mě prosím kontaktovat.

Program

  • Odbornou část konference zahájí Rut Bízková, ředitelka Středočeského inovačního centra, bývalá předsedkyně Technologické agentury ČR a ministryně životního prostředí. Zároveň moderátorka konference, která vás provede jednotlivými tématy.
  • Jedním z nich je otázka, co máme očekávat v budoucnosti. Jaké jsou světové trendy, ekonomické a sociální výzvy. Bude o nich hovořit prof. Milan Zelený, světově uznávaný ekonom, vědec, propagátor Baťova sytému a konzultant zahraničních vlád a podniků.
  • Martin Hausenblas je spoluzakladatelem úspěšné aplikace Liftago a společnosti Adler, která patří mezi největší výrobce a vývozce reklamního textilu v Evropě. Jak se člověk dostane k takovým výsledkům?
  • Jak využít moderní technologie, aby staří a nemocní lidé mohli žít doma? A co to znamená pro obce? O tom budou hovořit Vít Jankovský a Tomáš Vácha z Univerzitního centra energeticky efektivních budov ČVUT v Praze. Jejich kolega Michal Kuzmič se zaměří na praktické příklady energeticky efektivních budov, především ekonomické přínosy pro obce a města.
  • Blíží se Praha k tomu, že lidé budou mít služby dostupné na zmáčknutí jednoho tlačítka na mobilu? A je to možné také ve Středočeském kraji? O tom, jaké výstupy dosud přinesla datová platforma občanům Prahy bude mluvit Benedikt Kotmel, člen projektového týmu Datové platformy pro hl. m. Prahu ve společnosti Operátor ICT. Pan Kotmel zúročuje své zkušenosti s Open data, které mimo jiné získal na ministerstvech vnitra a financí. O své poznatky se podělí i s Vámi.
  • Všeobecné mínění je, že ve školství spousta věcí nejde – a pak promluví Radko Sáblík, ředitel jedné z nejprogresivnějších středních škol v ČR – Smíchovské střední průmyslové školy. Zjistíte, že s panem Sáblíkem a v jeho škole jde všechno. Jak je to možné? Přijďte si poslechnout, jak to dělá ve „své“ škole, jaký je jeho pohled na budoucí potřeby pracovního trhu a na to, jak se bude muset přeměnit české školství, aby dokázalo „produkovat“ nejen kompetentní „pracovní sílu“, ale především vzdělanou a na své síly spoléhající novou generaci.
  • Zkušenosti s moderními systémy nakládání s odpady představí Radek Staňka ze společnosti mojedopadky.cz. Problematikou odpadů se zabývá již od svých studentských let. V současné době je jeho systém využíván v mnoha obcích a městech na Třinecku, Broumovsku, v jižních a severních Čechách. Radek Staňka získal za své aktivity již řadu ocenění, např. 1. místo v soutěži Český Goodvill v kategorii Inovace nebo společně s obcí Šitbořice E.ON Energy Globe za úspory, ekologii a inovace.
  • Energetika a její další vývoj je pro budoucnost zcela zásadní. Je budoucnost v „malé“ nebo „velké“ energetice? Co nás čeká – budeme mít čím „krmit“ naše nové technologie? O tom bude mluvit Pavel Farkač, manažer energetiky Svazu průmyslu a obchodu České republiky.
V příloze naleznete celý program a registrovat se můžete  zde: http://bit.ly/Region-Budoucnosti